Zobacz pełną wersję : 750: zoom i kręcenie filmów
Czy w 750 można używać zoom'u podczas kręcenia filmów?
Optycznego tak, pod warunkiem ze wylaczysz nagrywanie dzwieku. Cyfrowego tak, ale chyba tylko w wyzszej rozdzielczosci.
A jak kręcę z dzwiekiem to czy mogę sobie ustawić dowolny zoom i nie mogę go zmieniać podczas kręcenia,
czy jeżeli ma być dzwięk to zoom tylko szeroki kąt?
Tak. Jezeli wczesniej ustawisz sobie jakis ZOOM, i zaczniesz krecic z dzwiekiem, to po prostu nie bedzieesz mogl go pozniej zmieniac.
Ja sie tam nie podniecam. Nie po to kupilem aparat zeby nim filmy krecic. Aparat prawie od 2 miesiecy i zadnego filmu nie nakrecilem. jedynie udzielam informacji pytajacemu - na tym chyba polega forumowanie :)
a ja czasami urzywam tej opcji w olku, moze jakosc nie jest przerazajaca ale i nie jest zla, mozna ja poprawic konwertujac plik do divx, przy komprecji porgram wyglada krawedzie i nie jest zle.
Ale fakt, c-750 to przedewszytkim dobry aparat a nie kamera.
Niech się kolega Aleksander nie oburza.
Filmy zrobione przez C-750 doskonale nadają się do Internetu
jako krótkie np. 20 sek. wodotryski.
Ja również nie kupuję tego aparatu po to, aby kręcić nim filmy.
Ja uwazam,ze czasem przydaje sie funkcja video.Mam c720 ale nie posiadam kamery.Ostatnio robilem zdjecia w szpiatlu tygodniowemu maluszkowi.Nakrecilem ok.20 filmikow 15 sek. zlozylem w calosc dodalem sciezke dzwiekowa i nagralem na VCD - potem przegralem na kasete video.Jako prezent dalem to nagranie dziadkom.Uwiezcie,bardzo sie ucieszyli a jakosc nagrania na tv jest dobra pod warunkiem oswietlenia dziennego przy kreceniu.Nie stac mnie na kamere a czasem fajnie jest cos nagrac w ruchu a nie "zamrozic na zdjeciu".Dzieci sa do tego wspanialym obiektem.