Zobacz pełną wersję : Capture One 4
Ciekawostka dla posiadających kod aktywacyjny do C1 LE dołączanego do Sandiska III - kod działa również w najnowszym Capture One 4 :) - pozwala aktywować aplikację i pracować z jej wykorzystaniem.
Po wstępnych testach stwierdzam, że jest to ciekawa propozycja. Program bardzo ładnie radzi sobie z plikami z E1 i daje efekt porównywalny z Oly Masterem.
Polecam.
Ciekawostka dla posiadających kod aktywacyjny do C1 LE dołączanego do Sandiska III - kod działa również w najnowszym Capture One 4 :) - pozwala aktywować aplikację i pracować z jej wykorzystaniem.
Po wstępnych testach stwierdzam, że jest to ciekawa propozycja. Program bardzo ładnie radzi sobie z plikami z E1 i daje efekt porównywalny z Oly Masterem.
Polecam.
potwierdzam, kupiłem ostatnio tego Sandiska a na informację o promocji trafiłem przypadkiem, bez większej nadzieji wstukałem klucz aktywacyjny i ku mojemu zdziwieniu zadziałało :)
Powiem szczerze że w tej chwili testuje tego CO4 i całkiem sympatycznie to działa. Nie wiem jeszcze czy ACR pójdzie w odstawkę ale nie mogę tego wykluczyć :D
Obie wersje dzialaja???Pro i LE ?.Czy tylko LE
Obie wersje dzialaja???Pro i LE ?.Czy tylko LE
bez przesady :D ja wiem ze są święta ale producenci nie są Santa tak do końca :D
na wersję PRO jest 15% rabat
Witam!
Używacie tego programu? Też mam ten kod aktywacyjny, zassałem go ze strony producenta i niestety nie chce się zainstalować, mieliście jakieś problemy? Najpierw wyskakuje komunikat, że Framework nie jest zainstalowany, potem zaczyna się jego instalacja, po czym kiedy pasek postępu osiąga 3/4 nic się nie dzieje nowego, poza 100% zajętości procesora... Mam WinXP Home SP2 zauktualizowany. Komp to Acer Aspire PIV 2,8 z 1 GB ramu. Mieliście podobne problemy z instalacją? Poprzednia wersja Capture One chodziła mi bez problemu, tylko że RAW'ów z E-510 nie czytała to wykasowałem...
Pozdrawiam
Zainstaluj sobie najpierw osobno framework do Twojej wersji jezykowej-byc moze masz winde po Polsku a program odnosi sie do angielskiej.Nastepnie restart i instaluj program.
Zainstaluj sobie najpierw osobno framework do Twojej wersji jezykowej-byc moze masz winde po Polsku a program odnosi sie do angielskiej.Nastepnie restart i instaluj program.
Dzięki, wywaliłem wszystko i na nowo zainstalowałem framework z witryny Microsoftu i pomogło. Teraz mi działa jak trzeba.
Cieszy mnie to,ze pomoglo :D
bardzo zacny program, ma momenty, że lubi się wywalić (Mac OS 10.4.11) ale w porównaniu do bety działa rewelacja... nie ta intuicyjność co w LR i nie ma tyle opcji, ale jest naprawdę niezły, no i tańszy... to chyba przewąży na jego kożyść, bo kupiłem poprzednią wersję, więc niepotrzebnie wydawać kasę na LR skoro CO4 działa; MZ lepszy odszumiacz niż w LR. Zdecydowany postęp w porównaniu do CO 3.7.7, łatwiejszy w konfiguracji i milszy dla oka... starasznie długo trwa usuwanie pliku do kosza, wczytywanie plików szybsze niż na LR mam 1.5GB ramu
kapir, dzięki za info!!! Już się łamałem żeby Lr nabyć!
Też miałem Sandiska z promocji ;-) zassałem zainstalowałem i... zupełnie nie podoba mi się jakie artefakty toto wprowadza w cieniach na wyższym ISO (dla E500 w każdym razie - nie wiem jak inne puszku E-systemu). Taka jakaś dziwna papka wychodzi z białymi ziarenkami, czy coś takiego... no paskudztwo... Moim zdaniem LR zostawia szum w znacznie przyjemniejszej (bardziej "analogowej") postaci niż CO4. Jeśli chodzi o interface to całkiem całkiem, szybkość również (tutaj bije LR - szczególnie na moim przedpotopowym sprzęcie :-) ).
Własnie uaktualniłem sobie CO LE do wersji 4.01, ale nadal mam problem z ciepłotą barwy w tym programie.
Sprawa wygląda tak, w programie zdjęcie wygląda ładnie, zrobie jpga (najwyższa jakość) i obrazek wychodzi tak jakby zdjęto mu troszke WB, np. w programie zdjęcie ma 6500K a jpg wygląda jakby miał ~6000K.
Np. przebarwiłem fotkę - firanka miała leciutko żółtawy kolor, fotka biały, cieżko wtedy ustawić ladny kolor np. twarzy.
... w programie zdjęcie ma 6500K
Skąd wiesz?
a jpg wygląda jakby miał ~6000K.
Skąd wiesz?
To, że jest jakiś suwaczek ze ze skalą w kelwinach to nie znaczy, że tak jest naprawdę. To tylko orientacyjny wskaźnik.
Ave!
Własnie uaktualniłem sobie CO LE do wersji 4.01, ale nadal mam problem z ciepłotą barwy w tym programie.
Sprawdź, czy na pewno masz prawidłowo ustawione profile ICM.
Cześć tu Mysza.
EEE no taki dzień dziecka powinien być codziennie. Dzieki za info
Ave!
Sprawdź, czy na pewno masz prawidłowo ustawione profile ICM.
Cześć tu Mysza.
?
Tak to wygląda, podgląd w programie ma inne kolory niż jpg po przetworzeniu.
Niby to nie problem ale jak pisalem np. na zdjeciach twarzy bardzo to widać.
?
Tak to wygląda, podgląd w programie ma inne kolory niż jpg po przetworzeniu.
Niby to nie problem ale jak pisalem np. na zdjeciach twarzy bardzo to widać.
Witam!
Pozwolę sobie odświeżc wątek bo u mnie zauważyłem podobny efekt. CO4 całkiem mi się podoba, ale ten problem z JPG'ami jest trochę wnerwiający...
Pozdrawiam
black_bird
10.04.08, 00:40
W Czechach jest promocja za pół ceny, tam to mają konkurencję i u nich działa!!
http://www.phaseone.com/Global/NewsLetters/NewsPhase/Eblastcaptureonecz.aspx
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Zauwazylem niedawno tez, ze po wstepnej obrobce RAW i wypuszczeniu JPG z wlaczoną opcją wyostrzania - zdjecia są mydlane :( w szczegołach, odhaczenie tej opcji daje duzą poprawe ostrosci w wynikowych JPG. Sprawdzcie jak Wy to macie?
W Polsce jest przedstawicielstwo One Phase, na maile dotyczące problemów odpowiada
"Mikolaj Rygier" <mikolaj.rygier@gmail.com>.
A jaką interpolację ma ten program?
Bo z tego co doczytałem dla nowych olków najlepiej działa VNG4
Ściągnij rawtherapee i potestuj.
Czy tylko mi sie wydaje czy CO nie lubi niesystemowych obiektywow. Z m42 glupieje i nie moze zapisac zdjecia, chyba ze sie wylaczy zapis exif.
W Czechach jest promocja za pół ceny, tam to mają konkurencję i u nich działa!!
http://www.phaseone.com/Global/NewsLetters/NewsPhase/Eblastcaptureonecz.aspx
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Zauwazylem niedawno tez, ze po wstepnej obrobce RAW i wypuszczeniu JPG z wlaczoną opcją wyostrzania - zdjecia są mydlane :( w szczegołach, odhaczenie tej opcji daje duzą poprawe ostrosci w wynikowych JPG. Sprawdzcie jak Wy to macie?
W Polsce jest przedstawicielstwo One Phase, na maile dotyczące problemów odpowiada
"Mikolaj Rygier" <mikolaj.rygier@gmail.com>.
Domyślnie CO wyostrza zdjęcie, zaznaczenie opcji wyłącza wyostrzanie (sharpening disable).
U mnie wszystko gra. Gdy opcja jest włączona zdjęcie jest nie wyostrzone i odwrotnie.
black_bird
10.04.08, 11:14
faktycznie, przyzwyczajenie jest jednak druga naturą człowieka :-/ myslalem, ze jak odhaczę to wyostrza - a tu odwrotnie. Dzieki ;)