Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Błąd podczas aktualizacji firmware:(

HrabiaMiod
16.12.07, 20:57
Zaaktualizowałem body. Mam 1.5 - wszystko poszło gładko.

Aktualizuje 14-54. Wszystko wyglądało jak przy aktualizowaniu body, tyle, że od paru minut, zamiast okna z postępem, mam klepsydrę - sprawdziłem w menedżerze zadań i przy Olympus Studio pisze 'Brak odpowiedzi' - co powinienem zrobić?

Rafał Czarny
16.12.07, 21:01
Nie umiem Ci pomóc, ale mogę poprawić orta. Powinieneś użyć sformułowania "jest napisane".

HrabiaMiod
16.12.07, 21:03
Zgadza się. Trochę się zdenerwowałem i stąd umknął mi ten błąd. Przepraszam.

Odłączyć go? Wyłączyć i odłączyć?

Kwadrans
16.12.07, 21:04
Rafale nie wiem czy masz racje, taka odmiana jest juz chyba dozwolona i sam jestem jej zwolennikiem

Nie zgadzam sie co do "przyszłem" która tez jest zaakceptowana

Przemku, to tylko Twoja decyzja. Sprawdż moze czy łącze internetowe pracuje, czy twardziel gdzieś tam mrugnie, jeśli przez 5 minut nie to chyba ryzykuj :-)

domadm
16.12.07, 21:05
No to jeszcze kolegę dobiłeś...
Spróbuj najpierw zerknąć czy jakiś inny proces nie blokuje kompa i olystudio, jak nie to chyba tylko reset...

Kwadrans
16.12.07, 21:06
....albo przeczytaj motto domadm pod kreską :-O

Rafał Czarny
16.12.07, 21:07
...taka odmiana jest juz chyba dozwolona i sam jestem jej zwolennikiem

Taka odmiana jest niedozwolona.

Pozdr.
R.

HrabiaMiod
16.12.07, 21:09
O rrrraany. Wyłączyłem aparat, i odłączyłem od kabla - wyskoczyło, że należy go z powrotem podłączyć. Podłączyłem, zapytanie czy chce zaaktualizować i dalej jak po maśle. Ale się strachu najadłem.

Body 1.5 i lens 1.1.

Pozdrawiam

I znajomy prosił o zrobienie mu update'u - chyba się zastanowię czy chcę ;d

A teraz już możemy dyskutować na tematy ortograficzne :)

Rafał Czarny
16.12.07, 21:18
Nie umiem Ci pomóc, ale mogę poprawić orta

Nie ma większego obciachu, niż popełnić błąd w poście, w którym zwraca się uwagę na błędy innych. I mnie właśnie to się przytrafiło. Błąd Przemka nie jest ortograficzny, tylko gramatyczny. Sorki, mocno się czerwienię i już się dziś nie mądrzę.

ps. Przemek. Cieszę się, że wszystko skończyło się dobrze.

domadm
16.12.07, 21:46
To może podmień avatarek na taki z różowiutkimi jak młody prosiaczek lickami :mrgreen:

Syd Barrett
16.12.07, 22:25

Nie ma większego obciachu, niż popełnić błąd w poście, w którym zwraca się uwagę na błędy innych. I mnie właśnie to się przytrafiło. Błąd Przemka nie jest ortograficzny, tylko gramatyczny. Sorki, mocno się czerwienię i już się dziś nie mądrzę.

A jakie jest jest Twoje usprawiedliwienie na użycie przecinka przed 'ale' ? ;-)

Rafał Czarny
16.12.07, 22:30

A takie:

http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629794

A jak Ty usprawiedliwisz swój ostatni post? :D ;)

Syd Barrett
16.12.07, 23:00

A takie:

http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629794

A jak Ty usprawiedliwisz swój ostatni post? :D ;)

No to widzę, że trafiła kosa na kamień :-)
Chciałem tylko sprawdzić czy wiesz, no i przy tym sam się wkopałem;-)
Moim usprawiedliwieniem niech będzie, że z trudnością ruszam palcami po powrocie z sesji (zdjęciowej na szczęście) i cały się trzęsę. Do tego dochodzi "bujający w obłokach" stan umysłu, z uwagi że osiągnąłem to, na co liczyłem.

irek50
16.12.07, 23:41
Rafał: Można używać formy "przyszłem" pod warunkiem przyjścia z bliska -- jeśli z daleka wtedy mówimy "przyszedłem"... hehehe :)

Rafał Czarny
16.12.07, 23:42
Rafał: Można używać formy "przyszłem" pod warunkiem przyjścia z bliska -- jeśli z daleka wtedy mówimy "przyszedłem"... hehehe :)

:D

Syd Barrett
16.12.07, 23:50

Ja natomiast myślę, że "przyszłem" to forma zarezerwowana tylko i wyłącznie dla transwestytów. (Nie, żebym coś do nich miał - oczywiście)

"błąd podczas aktualizacji firmware" - dobra, dobre... ;-)

Mirek54
17.12.07, 00:47
No to napiszcie mnie jak to bedzie prawidlowo.
Przyklad:Dwaj panowie szli przez las i natkneli sie na drzewo,ucieli to drzewo.Czyli to drzewo zostalo uciete.
Teraz zachowac forme w tym przykladzie.
Przyklad:Dwaj panowie szli przez las i natkneli sie na row,przeszli ten row.Czyli ten row zostal....( hmm przeszniety)???

Syd Barrett
17.12.07, 01:21
No to napiszcie mnie jak to bedzie prawidlowo.
Przyklad:Dwaj panowie szli przez las i natkneli sie na drzewo,ucieli to drzewo.Czyli to drzewo zostalo uciete.
Teraz zachowac forme w tym przykladzie.
Przyklad:Dwaj panowie szli przez las i natkneli sie na row,przeszli ten row.Czyli ten row zostal....( hmm przeszniety)???

No to tak:
1/ zamiast "napiszcie mnie " powinno być poprawcie mnie
2/ nie "przeszli ten rów" tylko przeszli przez(?) ten rów
3/ :arrow: (..) rów został pokonany/przekroczony/ominięty/pozostawiony w tyle... mógłbym tak w nieskończoność ;-)
dobranoc

Mirek54
17.12.07, 01:46
3/ :arrow: (..) rów został pokonany/przekroczony/ominięty/pozostawiony w tyle... mógłbym tak w nieskończoność ;-)
dobranoc

Oni nie pokonali, przekroczyli, omineli, pozostawili w tyle , tylko przeszli .Dlatego pytam o te forme od przeszli.
Scieli-sciete
pokonali-pokonany
omineli-ominiety
przeszli-...........

Kris_1
17.12.07, 03:02
Skoro twórca wątku @PrzemQ_09 ma już wszystko zaktualizowane :D , to i ja zadam OT pytanie: ja jestem świeży, ty jest świeży, my jesteśmy świe..... ? no jak ?? nie ma słowa "świezi" :twisted:

lessie
17.12.07, 07:57
Przemek - rozumiem że wszystko się dobrze zakończyło?
Ja nic nie aktualizuję ostatnio...nie bardzo widzę potrzebę bo nie mam EC-20 na razie a obiektyw chodzi dobrze i nie musi lepiej... ;)