PDA

Zobacz pełną wersję : dosc dziwne pytanie..

maland
3.05.04, 19:00
przepraszam za takie pytania na forum. ale zaciekawila mnie pewna "rzecz". mianowicie da sie zauwazyc, ze wiekszosc z forumowiczow - a przynajmniej wielu! posiada c-4000. ja zakupilem dosc niedawno c-740 i zaczelo mi sie nasuwac pytanie: Czy c-4000 mimo ogromnej roznicy w cenie jest aparatem na rowni c-740, badz c-750?(no,ten to ma lepsza matryce), ale skoro tak wiele osob - i to jak zauwazylem po zdjeciach bardzo dobrych fotografikow uzywa c-4000 czy jest on az tak dobry? serce mi sie teraz kraja ze wydalem taka kase, a moglem kupic o wiele tanszy dobry sprzet. a moze jednak nie wyzucilem tych pieniedzy w bloto? Wiem ze nie potrafie jeszcze nawet w polowie wykorzystac mozliwosci mojego "oliego" ale teraz nie wiem czy te mozliwosci sa az takie wielkie ;) wiec jezeli ktos moglby mi nakreslic znaczace plusy c-740 (o ile takie isnieja) to bylbym bardzo wdzieczny. bo nie wiem czy nie odkrecic calej "sprawy" i nie kupic czegos tanszego...

z gory dzieki

muerte
3.05.04, 19:41
Na + : Zoom: optyczny x10 i nowszy typ kart pamięć - xD
Na - : Rozdzielczość CCD 3,34 mln pikseli , droższy typ kart pamięć - xD tylko czy warto przepłacać prawie 500zl za zoom x10 ? Chyba że planujesz go w 90 % wykorzystać .

maland
3.05.04, 19:53
no wlasnie.. czy oprocz tego optycznego zoomo moj aparat niczym sie nie rozni? :/ nie podoba mi sie to.. :(
zoom czasami wykorzystuje, ale wiadomo statyw i te sprawy.. poza tym 500PLN nie jest on raczej wart..
grrr i po co byl ten pospiech?

piotrt
4.05.04, 08:20
mysle zw 10xzoomowi mozna przeciwstawic szeroki kąt (od 32 w c4000) co dla niektorych bedzie mialo większe znaczenie, no i ten tryb makro...

hillel
4.05.04, 09:33
odpuść sobie. przed zakupem to można się zastanawiać, ale jak już masz c-740 to szkoda nerwów i czasu i kasy aby to odkręcić. bo obydwa aparaty robią bardzo dobre zdjęcia. i do czego ci statyw?? w pochmurny dzień przy zoomie 10x wychodzi czas 1/200 s. można spokojnie robić nieporuszone zdjątka z ręki.

ja tam za takiego zooma to bym nawet z tałzena dołożył, a nie te marne 500zł!!!

nie marudź, nie kombinuj, tylko w teren fotki strzelać!!

maland
4.05.04, 11:20
ok, masz racje..
zamarudzilem troche ;)
ale juz slonko wyszlo wiec ide w plener :)

dziekuje za odp..

pozdrawiam