PDA

Zobacz pełną wersję : OM-D EM-5 Zapis zdjęć w katalogach dnia

DWSD
20.03.15, 17:28
Cześć wszystkim,

zazwyczaj rzadko się odzywam raczej czytam informacje zebrane na forum. Tym razem jednak nie mogę znaleźć albo źle szukam.
Otóż w body OM-D E-M5 chciałbym włączyć funkcję zapisywania zdjęć w katalogu dnia - chodzi o to, że zdjęcia z kilku dni mi się mieszają i bardzo długo odczytuje mój czytnik w komputerze..., czy jest gdzieś taka opcja - w instrukcji nie znalazłem wprost słów dot. katalogu dnia.

Pozdrawiam
Dawid

Bodzip
20.03.15, 18:12
Cześć wszystkim,

zazwyczaj rzadko się odzywam raczej czytam informacje zebrane na forum. Tym razem jednak nie mogę znaleźć albo źle szukam.
Otóż w body OM-D E-M5 chciałbym włączyć funkcję zapisywania zdjęć w katalogu dnia - chodzi o to, że zdjęcia z kilku dni mi się mieszają i bardzo długo odczytuje mój czytnik w komputerze..., czy jest gdzieś taka opcja - w instrukcji nie znalazłem wprost słów dot. katalogu dnia.

Pozdrawiam
Dawid
Jak się orientuję to nie ma opcji aby na każdy dzień był robiony ekstra nowy katalog.
Ale przecież każde zdjęcie jest datowane, więc w czym problem ? Total Commander poindeksuje Ci zdjęcia po numerze, lub po dacie - jak sobie życzysz.
==edit=
prędkość odczytu przez czytnik nie zależy od wymieszania zdjęć, tylko od prędkości karty i protokołu USB czytnika

DWSD
20.03.15, 18:18
Karta szybka (kingston ultimate SDA10), ale stosunkowo stary laptop z czytnikiem wbudowanym. Jak mam więcej zdjęć, to bardzo długo sortuje. W Canonie mam taką opcję i dlatego szukałem rozwiązania.

Czyli chyba nici z szybszego odtwarzania:(

Bodzip
20.03.15, 18:27
Karta szybka - to połącz ją, czyli bezpośrednio aparat z laptopem kabelkiem z kompletu. Powinno być szybciej. Ale jak stary laptop to USB 1.1 nie jest demonem szybkości.