PDA

Zobacz pełną wersję : Czy to zdjęcie jest poruszone?

C+
5.12.07, 11:01
https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/albums/userpics/14110/P9230628-01.jpg)

paakayttaja
5.12.07, 11:11
Hm, jak dla mnie - tak, poruszone.

Smerf Maruda
5.12.07, 11:15
c+, zrób ankietę, a potem przeproś. Raz - za przekręcenie mojego nazwiska, dwa - za głupi komentarz.

Oleryk
5.12.07, 12:50
Podzielam opinię, ze jest poruszone.
Założylem nawet do tego najlepsze okulary :)

Switch
5.12.07, 13:00
Jest poruszone.

lgrabun nie wiem o co chodzi ale przepraszajcie sie po privach a nie publicznie.

Smerf Maruda
5.12.07, 13:05
lgrabun nie wiem o co chodzi ale przepraszajcie sie po privach a nie publicznie.

Nie wiesz, o co chodzi - nie pisz. I zanim zaczniesz rozstawiać innych po kątach, może pouczestnicz troszkę w życiu tego forum, hę?

C+
5.12.07, 13:08
To teraz zaznaczcie w czerwonym kwadracie miejsca gdzie widać poruszenie zdjęcia :twisted: i wklejcie do wątku :D

fotomic
5.12.07, 13:30
odpowiedź na pytanie: TAK

Dar-i-jush
5.12.07, 13:40
Wg mnie nie jest poruszone, tylko nieostre w miejscu gdzie ostre być powinno. Może mizerny obiektyw?

Kris_1
5.12.07, 19:12
odpowiedź na pytanie: NIE

majkelx
5.12.07, 19:20

Nie wiesz, o co chodzi - nie pisz. I zanim zaczniesz rozstawiać innych po kątach, może pouczestnicz troszkę w życiu tego forum, hę?

Właśnie przez wątki w "Ocena zdjęć" takie jak C+ i posty takie jak twoje odechciewa się uczestniczyć w życiu tego forum...

Warmik
5.12.07, 19:35

Właśnie przez wątki w "Ocena zdjęć" takie jak C+ i posty takie jak twoje odechciewa się uczestniczyć w życiu tego forum...

Zgadzam się. Kupcie sobie stoper i pobiegajcie wkoło osiedla.

kasprzyk
5.12.07, 19:39
Nie wiem czy poruszone, ale na pewno coś się dzieje z ostrością, nie widać 100%-wego miejsca na którym ona jest, może winą jest minimalne poruszenie, szumy albo coś z kompresją pliku.
pzdr

Switch
5.12.07, 20:06

To jest wasza prywatna sprawa i nie widzę powodu, dla którego c+ miałby klękać publicznie i Cię przepraszać przy wszystkich. Myślę, że niewiele osób jest zainteresowanych ową okolicznością.

A uczestniczyć staram się, na tyle, na ile mogę. Dzieki za radę.

Smerf Maruda
5.12.07, 20:11
To jest wasza prywatna sprawa i nie widzę powodu, dla którego c+ miałby klękać publicznie i Cię przepraszać przy wszystkich. Myślę, że niewiele osób jest zainteresowanych ową okolicznością.

Skoro ktoś przekręca moje personalia, a na uwagę, że zdjęcie jest nieostre obrusza się i robi to na forum, to chyba oczywistą oczywiśtością jest to, że przeprosiny również powinny być na forum, "nespa"?

A żeby nie było off-topic: zdjęcie jest nieostre i ewidentnie poruszone. Tyle jeśli chodzi o odpowiedź na zadanie przez autora wątku pytanie :-)

Switch
5.12.07, 20:17
Panowie, trochę dystansu.

pozdrawiam

cadman
5.12.07, 21:40
Wygląda na poruszone, a wskutek tego nie ostre. Myślę, że ZD 50/2 tak nie obrazuje. Dla porównania załączam Crop 100% z mojego 14-54, nie ostrzony.

Mirek54
5.12.07, 21:46
Moim zdaniem nie jest poruszone.Podpieles cos co podobne jest do obiektywu i czas jego swietnosci dawno sie skonczyl.Pelna dziura, plytka glebia i czas ekspozycji na granicy uzywalnosci.Ponadto kompresja tez swoje zrobila i masz to co masz.Podepnij cos co dobrze pracuje z E1 i bedziesz zadowolony.

C+
6.12.07, 09:01
Moim zdaniem nie jest poruszone.Podpieles cos co podobne jest do obiektywu i czas jego swietnosci dawno sie skonczyl.Pelna dziura, plytka glebia i czas ekspozycji na granicy uzywalnosci.Ponadto kompresja tez swoje zrobila i masz to co masz.Podepnij cos co dobrze pracuje z E1 i bedziesz zadowolony.

To do mnie tekst? :shock: :roll:

Switch
6.12.07, 14:05
Jestem przekonany, że tak. :D

pozdrawiam

uke7
6.12.07, 14:57
Po co dalej ciągnąć ten wątek, statystyczna większość przyznała, że zdjęcie jest nieostre, zdarza się najlepszym :D Rozważanie czy to wina poruszenia, czy nie jest już i tak bezcelowe, zwłaszcza, że zaczyna budzić niezdrowe emocje.

HrabiaMiod
6.12.07, 17:26
A ja nie widzę zdjęcia :roll:

I nie rozumiem tego pospolitego ruszenia na Igrabunia.

C+
6.12.07, 18:53
Dalej nikt nie wskazał na zdjęciu miejsca poruszenia :roll:

https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://www.sosnoweo.webd.pl/sosnowe/images/P9230628-01b.jpg)

dziobolek
6.12.07, 19:01
Ja tu poruszenia nie widzę, tylko bardzo małą GO.
Z jakiego to szkiełka?

Pozdrówka!

Abedin
6.12.07, 21:38
Ja również nie widzę poruszenia tylko bardzo mała głębie ostrości. Jak sie mylę to ide do okulisty po nowe okulary.

dog_master
6.12.07, 21:40
IMHO poruszone nie jest... Ciachnęłam sobie mały kawałek [mordkę:)] i nie wydaje mi się...

Smerf Maruda
6.12.07, 21:46
To zdjęcie jest nieumiejętnie ostrzone z całkowicie niewyraźnego - bo poruszonego - zdjęcia. Proponuję, żeby autor wątku wrzucił cropa z oryginalnego pliku - wówczas będzie można porównać z próbką możliwości gorszego - jeśli chodzi o makro - 14-54.

C+
7.12.07, 10:08
Ja tu poruszenia nie widzę, tylko bardzo małą GO.
Z jakiego to szkiełka?

Pozdrówka!

ZD50

Ania_
7.12.07, 11:17
Mi się ono wydaje nie do końca ostre i przez to wygląda jak poruszone.