Zobacz pełną wersję : Olympus TG-3 w trybie A
Właśnie zostałem posiadaczem Olympusa TG-3 i po kilku testach zauważyłem dziwną rzecz. W trybie A można ustawić tylko 3 wartości: 2.0, 2.8 i 8.0 (przy najszerszym kącie). Czy to jest normalne zachowanie? Instrukcja nic o tym nie wspomina. Może ktoś kto posiada takowy model może napisać czy inne egzemplarze też tak mają ?
Właśnie zostałem posiadaczem Olympusa TG-3 i po kilku testach zauważyłem dziwną rzecz. W trybie A można ustawić tylko 3 wartości: 2.0, 2.8 i 8.0 (przy najszerszym kącie). Czy to jest normalne zachowanie? Instrukcja nic o tym nie wspomina. Może ktoś kto posiada takowy model może napisać czy inne egzemplarze też tak mają ? Tak sa tylko te trzy opcje.
Chyba wszystkie TG tak mają. Miałem 2 lata temu wypożyczonego TG-2 napiszę coś od siebie:
Na początku chciałem być sprytny na siłę i używać tych znikomych trybów półautomatycznych twierdząc, że nie lubię jak aparat próbuje za mnie myśleć. Strasznie się tym zdjęcia robiło. I w tedy z ciekawości włączyłem auto... i zapałałem miłością do tego aparatu. Do takiej pracy został stworzony i tak polecam go używać - sama przyjemność!
Chyba masz rację - obejrzałem kilka fotek zrobionych na 2.0, 2.8 i 8.0 i ciężko się tam dopatrzeć jakichś dużych różnic. Lepiej będzie przełączyć się w P i cieszyć się widokami zamiast myśleć o ustawianiu aparatu :)
właśnie nabyłem okazyjnie (mam taką nadzieję) TG-3,
nie daje mi spokoju jak wgrać soft od TG-4 żeby były RAW-y,
patrząc po specyfikacji wszystko praktycznie takie samo - brak tylko RAW w TG-3
ma ktoś pomysł ??