Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Gamoniowi kto pomoże?

voovoo2
6.12.14, 16:49
Pytanie do olsztyniaków...........powstało podczas czytania wątku o x100 ..........kto wgrałby mi najnowsze oprogramowanie do tego aparatu. Mam pierwszą wersję. Boję się samemu to zrobić żeby czegoś nie spiep.....ć. Oczywiście biorę pod uwagę koszty tej operacji.........:-)

epicure
6.12.14, 17:19
Nie jestem olsztyniakiem, ale... tam za bardzo nie na co spiep**** :-) Zgrywasz plik na kartę, włączasz aparat z wciśniętym przyciskiem DISP/BACK, wybierasz aktualizację firmware'u i tyle.

Jd
6.12.14, 17:20
Tylko trzeba pamiętac przedtem o naładowaniu akumulatora :)

Mirek54
6.12.14, 17:22
Tylko trzeba pamiętac przedtem o naładowaniu akumulatora :)

To tak jak przy toascie nalezy wczesniej napelnic kieliszek.:-P

epicure
6.12.14, 17:24
Kiedyś próbowałem z nienaładowanym i przed rozpoczęciem pojawił się komunikat, że nic z tego, aktualizacji nie da się przeprowadzić. Chyba tylko wyłączając aparat w trakcie lub wyjmując z niego baterię można coś zepsuć :-)

Mirek54
6.12.14, 17:59
Kiedys w plasmie panasonika uaktualnialem system.Na poczatku bla bla bla,ze polaczenie z internetem ,ze byc pewnym,ze sie nie przerwie polaczenia.Dla pewnosci zamienilem wifi na kabel.W trakcie wgrywania zona przyszla i powiedziala,ze odlaczyla telefon, neta bo potrzebuje gniazdko do odkurzacza.Madry panasonik poinformowal o przerwaniu transmisji danych i bedzie wracal do starego oprogramowania.Nowe moge w pozniejszym czasie wgrac raz jeszcze.Wgralem po godzinie.Poszlo szybciej bo czesc plikow juz mial gdzies zapamietane.

Jd
6.12.14, 18:06
To cudownie. Pamietam , ze niektórzy po próbie zmiany firmaware w Olkach musieli je słac do serwisu.Był taki byk w komunikatach ktory mogł zmylic.

cissic
6.12.14, 18:31
Może tubka coś pomoże ;)

http://youtu.be/7hh0kOylD8M

voovoo2
6.12.14, 18:42
Wszystkim serdeczne dzięki!

nightelf
9.12.14, 13:34
Jakbyś miał jakieś trudności z wgraniem to ja mogę pomóc.