Zobacz pełną wersję : Olympus zwraca 360zł - nowa promocja na E510
Jak sądzę ważna informacja dla wszystkich zainteresowanych zakupem E-510.
Otrzymaliśmy informacje o nowej promocji organizowanej przez OLYMPUS POLSKA,
w skrócie "Każdy, kto zakupi aparat e-510' E510 14-42 lub DUALKIT do 31-12-2007 otrzyma zwrot w kwocie 360zł od OLYMPUS POLSKA..." oficjalnie ta informacja oraz regulamin promocji pojawi się na stronach Olympus'a w poniedziałek 19-11-2007
więc warto poczekać do poniedziałku...
Informacja pochodzi z Olympus Polska i jest na 100% prawdziwa.
Mam nadziej że nie uznacie tej informacji za spam...
No,no Oly zaczyna iść w dobrym kierunku. :foto3:
Ciekawe czy po uplywie promocji pojawia sie juz jakies informacje o nastepcy ;]
No ale promocja jak najbardziej pozytywna :]
ciekawe promocje, dużo nowych E-3 dla dziennikarzy, programik w TVN Turbo o fotografii, więcej reklam w gazetach typu "Wprost", "Newsweek" .. wygląda na to, że ktoś tam się trochę obudził w dziale marketingu ;)
Nie mogli dwa tygodnie wcześniej?
Miałbym jeszcze pół ceny na lampe błyskową :cry:
równie dobrze mogłeś poczekać do lata - wiesz po ile wtedy będzie chodził E-510? można czekać do emerytury, składać, składać i kupić od razu cały system - dowolnej firmy robiącej na rynek masowy...
a promocja fajna, wielu zawodników się skusi.
Jest kto kupi do 31.12.2007 ale od kiedy?
Do lata to nie ale pech że akurat zrobili promocje po tym jak kupiłem.
Troche grosza by zostało a tak to nie.
Nie piszą od kiedy ta promocja?
Może by mi jeszcze zwrócili?
Świetnie, akurat szykuje sie do zakupu :iloveoly:
promocja startuje od 19-11-2007 tzn. dokument zakupu od 19-11 do 31-12
A ja kupiłem swój w sobote trzeciego. Szkoda.
I bardzo dobrze. Wreszcie kierują się dobrymi tradycjami... Takie rabaty co święta daje corocznie Olympus America. A nasz polski rabat całkiem fajny - przecież to ponad 100$...
I bardzo dobrze. Wreszcie kierują się dobrymi tradycjami... Takie rabaty co święta daje corocznie Olympus America. A nasz polski rabat całkiem fajny - przecież to ponad 100$... jeszcze troche i bedzie 200$ :mrgreen: :mrgreen:
Dar-i-jush
16.11.07, 23:13
A niech mi ktoś powie jak to wygląda w praktyce?? Zamówię normalnie przez internet za np. 3tyś. zł, przyjdzie przesyłka i co dalej?
A niech mi ktoś powie jak to wygląda w praktyce?? Zamówię normalnie przez internet za np. 3tyś. zł, przyjdzie przesyłka i co dalej?
Wysyłasz odpowiedznie dokumenty do olka i czekasz.
w poniedziałek Olympus poda regulamin promocji.
Nieoficjalnie wiem ;-) ze kasa będzie zwracana w około 3 tyg.
Jednym z ograniczeń tej promocji może być np. pochodzenie aparatu, tzn. z Olympus Polska
- ale to tylko moje przypuszczenia
Jednym z ograniczeń tej promocji może być np. pochodzenie aparatu, tzn. z Olympus Polska
Tą weekendową promocje na E-510 mam nadzieje przedłużycie do najbliższych dni powszednich...? ;)
Tą weekendową promocje na E-510 mam nadzieje przedłużycie do najbliższych dni powszednich...? ;)
Może przeczytaj uważnie.
Może przeczytaj uważnie.
Źle zrozumiałeś grizz. Pytanie było skierowane do fotozakupy.pl i ich sklepowej promocji.
pozdr.
Nie bardzo możemy.
Zaniżanie cen detalicznych przez sklepy internetowe jest "sola w oku" dla dużych sieci handlowych... Jedna z nich robi nam z tego tytułu spore nieprzyjemności (zakupy kontrolowane i donosy do producenta, etc...) Dlatego organizujemy promocje weekendowe lub oferty w stylu "E510 dualkit w cenie xxxx + prezent lub rabat"
Ale zawsze można do nas zadzwonić i negocjować cenę :twisted:
a kiedy bedzie wyprzedaz 14-54 ??? bo ja chetnie kupie :)
na razie jest wyprzedaż 11-22 i FL-50
a extra cena na 14-54 to może z początkiem grudnia jak pojawi się E-3
Cenę 2499,- za Zuiko 11-22 nazywacie wyprzedażą? ;)
Cenę 2499,- za Zuiko 11-22 nazywacie wyprzedażą? ;)
około 10% taniej od poprzedniej ceny 2750,-
Taniej nigdzie nie widziałem, :mrgreen:
a w dodatku towar z Olympus Polska, a nie import z USA (bez gwarancji)
Z USA nie jest bez gwarancji tylko z roczną gwarancją ;)
IMO wystarczy.
około 10% taniej od poprzedniej ceny 2750,-
Taniej nigdzie nie widziałem, :mrgreen:
To jeszcze malo widziales.
Po prostu dochodzicie powoli do cen w Europie.Ta wasza wyrzedaz i tak jest drozsza od normalnych cen.
10 % to najwyzej promocja, i to srednia...
wyprzedaz bylaby od poziomu 50 % !
Fajnie, że są ludzie, którzy chcą (zapewne w ramach reklamy swojego sklepu, ale jednak) informować nas o ruchach na rynku. Nie spi****** tego tylko dlatego, że uważacie te czy inne ceny za wysokie ;-)
moim zdaniem inicjatywa sklepu, coby udzielać się na odpowiednim forum jest jak najbardziej trafiona - popieram.
a Zoom dobrze gada...
zwrot ponad trzech stów - NIEKTÓRYM NADAL ŹLE
11-22 za 2,5 klocka - WCIĄŻ MAŁO
kilku osobom zamiast nowego sprzętu przydałaby się dobra laska na telefon. albo i dwie...
Jesli normalny czlowiek w Europie za przecietny zarobek kupi trzy-cztery 11-22,to dla mnie zadatkiem na normalnosc w Polsce bedzie dwa-trzy za pensje.
Jak mnie wpieniają komentarze ludzi którzy by chcieli mieć wysprzedaż szkieł, najlepiej za 50% wartości. Nie masz forsy to nie kupuj, to nie kartofle, że ktoś chce sie ich pozbyć bo zgniją. NO ********** tego sie czytac nie da, i to któryś raz z kolei
lucca:
przy normalnych rządach taka sytuacja może mieć miejsce już za 30 lat... przy takim syfie jaki mamy nie wiadomo czy kiedykolwiek będzie w pl normalnie. czekaj na cud albo emigruj za kasą.
inna sprawa, że jakbyś się przebranżowił, mógłbyś już teraz, co miesiąc zapodać sobie 7-14 i to bezboleśnie... zostań prezesem, politykiem albo programistą JAVA...
Czym się tu wpieniac?
To zrozumiale, że każdy chciałby kupić jak najtaniej a sprzedać jak najdrozej ;)
Poza tym mają rację Ci, którzy twierdzą, że wyprzedaż to ceny obniżone o 50%.
Tak jest w cywilizowanym świecie, moja lepsza połowa, corocznie korzysta z tej formy zakupu modnych ciuchow we Włoszech.
PS
W sklepie Fotozakupy.pl wydałem ponad sześc tysięcy (mam dowody) a gdy napisałem do nich, żeby sprzedali mi to, promocyjne, 11-22 za 2200 złotych to niestety, ale nie mogą zejśc z ceny.
Trudno, szkielko kupie od naszego kolegi zza wielkiej wody a fotozakupy już na mnie nie zarobią ;)
Ja tam w fotozakupy.pl kupiłem cały sprzęt i jeszcze im pewnie dam zarobić. :mrgreen: To nie ich wina że takie ceny w Polsce. Nie mają najdroższych cen u nas to nie ma co narzekać. ;)
Czym się tu wpieniac?
To zrozumiale, że każdy chciałby kupić jak najtaniej a sprzedać jak najdrozej ;)
Tak jest w cywilizowanym świecie, moja lepsza połowa, corocznie korzysta z tej formy zakupu modnych ciuchow we Włoszech.
Tys prowda, ja korzystam z tego tu gdzie jestem!
Promocja, wyprzedarz... jak zwał, tak zwał - niektórym to dopiero i 3 w cenie 1-go być może dogodzi.
IMHO promocja - kiedy produkt wchodzi na rynek, wyprzedarz - gdy z niego spada.
Czym się tu wpieniac?
PS
W sklepie Fotozakupy.pl wydałem ponad sześc tysięcy (mam dowody) a gdy napisałem do nich, żeby sprzedali mi to, promocyjne, 11-22 za 2200 złotych to niestety, ale nie mogą zejśc z ceny.
Trudno, szkielko kupie od naszego kolegi zza wielkiej wody a fotozakupy już na mnie nie zarobią ;)
a w jakim kraju obiektywy wyprzedają za 50% może na planecie Melmak :)
Czym się tu wpieniac?
PS
Różnie zwą Irlandię ;)
Nie tak dawno widziałem jakąś Sigmę pod N/C/S za pół ceny. Już nie pamiętam co to była za Sigma i jaka to cena na niej figurowała.
Nie bardzo możemy.
Zaniżanie cen detalicznych przez sklepy internetowe jest "sola w oku" dla dużych sieci handlowych... Jedna z nich robi nam z tego tytułu spore nieprzyjemności (zakupy kontrolowane i donosy do producenta, etc...) Dlatego organizujemy promocje weekendowe lub oferty w stylu "E510 dualkit w cenie xxxx + prezent lub rabat"
Ale zawsze można do nas zadzwonić i negocjować cenę :twisted:
W takim razie w najbliższym tygodniu dzwonie i się targuje :)
Co do cen, to faktycznie niektórzy przesadzają. W polsce nigdzie taniej nie kupimy 11-22 niż w fotozakupy. Heh robie taka reklame, jakbym tam pracował :mrgreen:
czy nowy produkt czy tez stary - jaka tu roznica ?!
wyprzedaza mozna nazwac czyszczenie magazynu i sprzedaz po kosztach lub nawet ponizej...
Nie napisalem ze chce aby ten obiektyw kosztowal 50 % ceny ! napisalem ze slowo wyprzedaz troche tu nie na miejscu...
My w Polsce poprostu nie jestesmy do tego przyzwyczajeni :( jak sa wyprzedaze na rynku to najczesciej jakis rzeczy ktore przez cale lata leza i nikt nie chce ich kupic
- trudno taki kraj i obyczaj
Czym się tu wpieniac?
PS
Nie jestem pewien, nie byłem na tej planecie ;)
Zdefiniowałem tylko, co IMO oznacza określenie: "wyprzedaż".
Przykłady dotyczyly kolekcji domów mody, co też nie jest zapewne zbyt fortunnym porównaniem.
OK, przyznaję, że trochę przesadziłem, jestem wkurzony na w/w sklep, że stałego klienta (bo mogę tak okreslić siebie) potraktował zdawkowo i ogólnikowo.
Wydawało mi się, że do klienta trzeba podchodzić indywidualnie, jesli pisze, to znaczy, że chce kupić, sprawdzić, kto on zacz, sprawdzić historię zakupów, zaproponować coś innego, ponegocjować, spróbować zadowolic klienta, spróbować sprzedac swój towar (no, chyba, że sam się sprzedaje ale mocno w to wątpię).
A nie tylko: "...niestety ale nie możemy zejść do takiej ceny".
Koniec, kropka, podpis.
Pozostał mi niesmak, trochę żalu i mocne postanowienie: nie kupuję w fotozakupy.pl.
PS
Dogadałem sie z jednym z forumowiczów i kupię jego 11-22 w okolicy Świąt Bożego Narodzenia.
Zgadnijcie, czyje to szkiełko? ;)
Różnie zwą Irlandię ;)
Nie tak dawno widziałem jakąś Sigmę pod N/C/S za pół ceny. Już nie pamiętam co to była za Sigma i jaka to cena na niej figurowała.
He he he... w Irlandii ceny sprzętu są koszmarnie wysokie. Nie wiem na jakim poziomie są ceny w Dublinie, ale nie sądzę by różniły się znacząco od tych w Cork. To, że widziałeś jakiś szajs wyprzedawany za 50% ceny wcześniej obowiązującej nic nie oznacza. Ostatnio oglądałem sprzęt Canona. Body 40D kosztuje 1399,00EUR. Tak z ciekawości zapytam... ile kosztuje w Dublinie 1D MkIII oraz D3? Jestem ciekawy jak się kształtują ceny topów w Irlandii względem UK. Kupując w UK można szczególnie na D3 zaoszczędzić względem Polski około 600EUR, a to sporo. Byłbym wdzięczny za info.
Szkiełko, które kupisz ode mnie pochodzi właśnie z fotozakupy.pl tak jak i reszta :mrgreen: Ja u nich wydałem pewnie więcej jak 20 tyś.. Zawsze miła i fachowa obsługa, a sklep sprawdzony. Jak nie mogą zejść niżej to znaczy, że nie mogą. To ich prawo Wojtku ;-)
Zdefiniowałem tylko, co IMO oznacza określenie: "wyprzedaż".
Wyprzedaż to wyprzedaż. Oznacza nic więcej jak sprzedaż, a że towarzyszą temu najczęściej niższe ceny nic w tej materii nie zminia. Ceny przy tej okazji mogą być niższe od kilku do kilkudziesięcu procent.
Nie, nawet rozumiem politykę cenową sklepu.
Poczułem się urażony lakonicznością odpowiedzi, tak jakby nie byli zainteresowani w zadowoleniu swojego klienta.
Ich sprawa, mimo, iż wcześniej nie miałem powodów do narzekań to teraz będę odradzał znajomym zakupy w tym sklepie.
Podobno zawiedziony, stały klient, jest najgorszy... ;)
Nie, nawet rozumiem politykę cenową sklepu.
Poczułem się urażony lakonicznością odpowiedzi, tak jakby nie byli zainteresowani w zadowoleniu swojego klienta.
Ich sprawa, mimo, iż wcześniej nie miałem powodów do narzekań to teraz będę odradzał znajomym zakupy w tym sklepie.
Podobno zawiedziony, stały klient, jest najgorszy... ;)
dziwny z Ciebie człowiek i pupa a nie negocjator, to tak w skrócie w kwestii opisanej sytuacji :P
a co to odradzania znajomym zakupów w tym sklepie? Musisz ich bardzo nie lubić skoro im źle doradzał będziesz :D
Nie muszę negocjować.
Mogę ale wychodzę z założenia, że to im powinno zależeć.
Teraz więc nie lubię sklepu.
Trudno doradzać coś, czego się nie lubi.
Nie muszę negocjować.
Mogę ale wychodzę z założenia, że to im powinno zależeć.
Teraz więc nie lubię sklepu.
Trudno dorzadzać coś, czego się nie lubi.
idąc Twoim tokiem myślenia wnosze ze Tobie nie zależało kupić taniej, więc o co rwetest?
Im zależy na sprzedaży takiej z której będą mieli jakikolwiek zysk, Twoja propozycja im widać tego zysku nie dawała więc odpowiedx z ich strony była taka jaka była.
Oczywiście Twoja sprawa lubisz czy nie lubisz, ale odradzając znajomym sklep mający najniższe ceny i świetną obsługę (mimo że Ty masz inne zdanie) bardziej robisz pod górkę znajomym niż fotozakupom :)
z mojej strony tyle ;)
Może i to prawda. Obiektywnie.
Ja nie jestem obiektywny. Nikt nie jest w swojej sprawie, zresztą nie muszę.
To tyle z mojej strony ;)
Ja tam tylko robię w fotozakupach i foto-necie (jak nie przesadzają z cenami).
foto-net to pierwsza liga. jeden z najstarszych i najsensowniejszych sklepów w pl. nigdy nie miałem tam żadnych zgrzytów czy niedomówień.
foto-net to pierwsza liga. jeden z najstarszych i najsensowniejszych sklepów w pl. nigdy nie miałem tam żadnych zgrzytów czy niedomówień.
No to trzeba do nich zajrzeć...
W Polsce ceny są wysokie a zarobki marne. Nie zmienimy tego bo to nie zależy od polityki jednego sklepu.
Uważam, że fotozakupy.pl zrobiły fajny ruch zamieszczając tu info. To dobra praktyka. Na Forum Dpreview dość często pojawiały się takie informacje zamieszczane przez sprzedawców z Adoramy co było widać po nicku. Dzięki temu kupiłem bardzo okazyjnie E-330, miło też było pogadać w sklepie z kimś znanym z owego Forum.
No to trzeba do nich zajrzeć...
2980 za szkiełko o które Tobie chodzi :) może Ci opuszczą na 2200? :D
Kupiłem taniej, od The z00ma ;)
Co prawda używany ale taki amator jak ja, na pewno go nie zajeździ.
A fotozakupy, w tym przypadku, nie zarobiły nic :razz:
Co prawda używany ale taki amator jak ja, na pewno go nie zajeździ.
A fotozakupy, w tym przypadku, nie zarobiły nic :razz:
Kupiłeś praktycznie nowy obiektyw. Nawet nim nie zumowałem :twisted: bo był podpinany dla 11mm. I wyrwałeś go za takie pieniądze łobuzie, że nie chcę nawet tego wspominać ;)
Pozdrawiam...
Nie narzekam, chciałem tylko odbić ewentualną ripostę, że kupiłem nie nowy obiektyw.
Co do pieniędzy, to Twoja propozycja, nie chciałbym wyjść na wyzyskiwacza ;)
Poza tym będziesz miał moją wdzięczność a ta, jak wiadomo nie od dziś, jest bezcenna :)
I proszę, nie nazywaj mnie łobuzem.
Przypominasz mi tylko stare, dobre czasy, kiedy tak nazywały mnie znajome dziewczyny :cry:
Z kosmicznie wysokimi cenami... :?
Co do łobuza to miało być to odebrane przez Ciebie żartobliwie... masz chyba zły dzień ;-)
tylko patrzec jak po nowym roku E-510 w dualu mozna bedzie kupic za < 2,5k, a z podstawowym kitem za < 2k :)
olek widac walczy o elektorat :)
Co do łobuza to miało być to odebrane przez Ciebie żartobliwie... masz chyba zły dzień ;-)
I tak też zostało odebrane :)
Pominąłeś moje ostatnie zdanie:
Przypominasz mi tylko stare, dobre czasy, kiedy tak nazywały mnie znajome dziewczyny
a to jest sedno tego "łobuza" ;)
...
Uważam, że fotozakupy.pl zrobiły fajny ruch zamieszczając tu info. To dobra praktyka. Na Forum Dpreview dość często pojawiały się takie informacje zamieszczane przez sprzedawców z Adoramy co było widać po nicku....
Chociaż forum odwiedzam prawie codziennie i to od czasów jego powstania z inicjatywy Artura C. to nie zamieszczałem postów aby nie być posądzony właśnie o SPAM.
Cieszę się, że moją informacja nie została przez Was źle przyjęta bo zamieszczając ją miałem pewne wątpliwości...
Jeżeli uważacie tak jak "ktotek" że "To dobra praktyka." To możemy tego typu informację o planowanych promocjach zamieszczać na forum (np. dwa razy na miesiąc)
Możemy też przygotować dla Was oferty specjalne (takie jak dla czytelników optyczne.pl)
tzn. coś w rodzaju OLY JEDI specjalnego "nieoficjalnego cennika" na produkty OLYMPUS oczywiście w ramach naszych możliwości.
Oleryk naszym celem nie jest "obrażanie się" na klientów ! Chcemy ich do siebie i do OLYMPUSA przekonywać.
Jeżeli poczułeś się urażony lakoniczną odpowiedzią z naszej strony to przepraszam w imieniu całego zespołu.
Jednak zwróć proszę uwagę, że negocjacje to "sztuka - wypracowania kompromisu" zapytałeś krótko my równie krótko odpowiedzieliśmy, że w takiej cenie to nie ma szans, co w cale nie oznaczą że nie możemy udzielić "stałemu klientowi" rabatu lub dodać extra gratis.
Ale nie jesteśmy też "Caritas" i nie możemy sprzedawać towaru na minusie.
Równie dobrze można sie na nas "obrazić" że sprzedajemy drożej niż w stanach.
...
Uważam, że fotozakupy.pl zrobiły fajny ruch zamieszczając tu info. To dobra praktyka. Na Forum Dpreview dość często pojawiały się takie informacje zamieszczane przez sprzedawców z Adoramy co było widać po nicku....
Chociaż forum odwiedzam prawie codziennie i to od czasów jego powstania z inicjatywy Artura C. to nie zamieszczałem postów aby nie być posądzony właśnie o SPAM.
Cieszę się, że moją informacja nie została przez Was źle przyjęta bo zamieszczając ją miałem pewne wątpliwości...
Jeżeli uważacie tak jak "ktotek" że "To dobra praktyka." To możemy tego typu informację o planowanych promocjach zamieszczać na forum (np. dwa razy na miesiąc)
Możemy też przygotować dla Was oferty specjalne (takie jak dla czytelników optyczne.pl)
tzn. coś w rodzaju OLY JEDI specjalnego "nieoficjalnego cennika" na produkty OLYMPUS oczywiście w ramach naszych możliwości.
Oleryk naszym celem nie jest "obrażanie się" na klientów ! Chcemy ich do siebie i do OLYMPUSA przekonywać.
Jeżeli poczułeś się urażony lakoniczną odpowiedzią z naszej strony to przepraszam w imieniu całego zespołu.
Jednak zwróć proszę uwagę, że negocjacje to "sztuka - wypracowania kompromisu" zapytałeś krótko my równie krótko odpowiedzieliśmy, że w takiej cenie to nie ma szans, co w cale nie oznaczą że nie możemy udzielić "stałemu klientowi" rabatu lub dodać extra gratis.
Ale nie jesteśmy też "Caritas" i nie możemy sprzedawać towaru na minusie.
Równie dobrze można sie na nas "obrazić" że sprzedajemy drożej niż w stanach. mądrze.....
Fakt.
Nie ma sprawy, mam jeszcze sporo do kupienia ;)
Ale już w przyszlym roku...
Oooo... i o to chodzi ;-)
Prośba... podpisuj się z imienia jeśli nie jest to problem bo jakoś tak niefajnie zwracać się do Ciebie fotozakupy.pl ;-)
tzn. coś w rodzaju OLY JEDI specjalnego "nieoficjalnego cennika" na produkty OLYMPUS oczywiście w ramach naszych możliwości.Informacji ani dobrych ofert nigdy dosyć. Zwłaszcza ofert.
no jeżeli administracja nic na przeciwko mieć nie będzie, to my skromni użytkownicy juz na pewno nie :) Pewnie to marzenie ale gdyby się udało zakupy w OJ realizować przez wasz sklep problem z FV byłby rozwiązany....
a wracając do meritum czy ktoś sie orientuje czy zwrot 360zł wyłącza możliwość wystawienia FV? Myślę, że nie ale dla pewności... ;)
a wracając do meritum czy ktoś sie orientuje czy zwrot 360zł wyłącza możliwość wystawienia FV? Myślę, że nie ale dla pewności... ;)
oczywiście że nie, przecież najpierw kupujesz a potem masz zwrot kasy, więc jak kupisz na FV to nie każą Ci jej przecież zamienić na paragon :D
Informacji ani dobrych ofert nigdy dosyć. Zwłaszcza ofert.
Napiszcie tylko gdzie je zamieszczać ? w forum "E-System" czy w "Pozostałe"
Mateusz
oczywiście że nie, przecież najpierw kupujesz a potem masz zwrot kasy, więc jak kupisz na FV to nie każą Ci jej przecież zamienić na paragon :D
1. Promocja nie wyklucza wystawienia FV
2. jedyne Olympus może w regulminie promocji wykluczyć firmy określając że promocja dotyczy konsumentów (mam nadziej że tak nie będzie)
3. Zwracam uwagę, na Urząd Skarbowy - poprawne księgowanie tej kwoty 360zł jak ekstra przychodu który w mojej ocenie powinien podlegać opodatkowaniu no i problem VAT'u
ale to juz temat dla księgowych ;)
Tak sobie czytam wypowiedzi Oleryka i komentarze innych i dochodzę do wniosku że problemem nie jest oferta fotozakupy.pl tylko PR wobec klienta.
To jak z klientami piekarni: jak postawią zakaz zatrzymywania to ci co zawsze przyjeżdżali po bułki i tak zatrzymają się tam gdzie zwykle, bo zawsze tak robili a właściciela znają więc nie może im zwrócić uwagi, bo się obrażą.
Po prostu niezależnie od tego czy klient zapytał jednym zdaniem czy wypracowaniem lepsza jest odpowiedź w stylu:
"Szanowny Panie Kliencie, jesteś naszym dobrem nieocenionym bo dajesz nam chleb i dach nad głową, a my za to będziemy całować Cię po rączkach, mówić och i ach i zrobimy ci dobrze jak tylko się da. Niestety w tym przypadku już bardziej dobrze się nie da, ale w zamian możemy taniej sprzedać to i to to, o 1zł taniej za litr bo cenimy sobie naszych wiernych klientów. Możesz też zostawić swoje namiary a jeśli będzie jakaś promocja to powiadomimy najpierw właśnie Ciebie, bo zostawiasz u nas co kwartał tyle a tyle, a to dla nas ważne."
I wtedy największy twardziej mówi dobra, tym razem odpuszczę, ale faktycznie tą kartę 4GB wezmę bo darmowa wysyłka to rzadko się zdarza. I już jest fajnie.
Po prostu przyzwyczailiśmy się do dopieszczania przez handlowców, i nawet czasem lubimy zapłacić więcej, ale żeby choć troszkę indywidualnego podejścia okazała druga strona.
A z drugiej strony, fotozakupy.pl są ok, też chętnie poczytam o promocjach dla OlyKlup.
Pozdrawiam, i sorry że przydługie
Kupowałem kiedyś 2 aparaty w fotozakupach, sprzęt ok, dobry kontakt, szybka wysyłka.
Ceny mają jedne z niższych na rynku, podobnie jak Agito.pl.
Jedynie co mnie zdziwiło to fakt, że na oryginalnej gwarancji Canona pisało ONLY US & CANADA.
Gdyby kolega z fotozakupy.pl wyjaśnił mi o co chodzi, byłbym wdzięczny.
Czy fotozakupy.pl wysylaja do Niemiec,bo niedoczytalem,ze tak lub nie???
2. jedyne Olympus może w regulminie promocji wykluczyć firmy określając że promocja dotyczy konsumentów (mam nadziej że tak nie będzie)
Chyba źle się wyraziłem ale dokładnie o to mi chodziło. Wiec czekam do poniedziałku na regulamin...
Kupowałem kiedyś 2 aparaty w fotozakupach, sprzęt ok, dobry kontakt, szybka wysyłka.
Jedynie co mnie zdziwiło to fakt, że na oryginalnej gwarancji Canona pisało ONLY US & CANADA.
Gdyby kolega z fotozakup.pl wyjaśnił mi o co chodzi, byłbym wdzięczny.
Pewnie to był Canon S2 IS - wyprzedaż modelu
Oficjalny dystrybutor Canona w Polsce importował ten model z USA
(za zgodą jak sądzę Canon'a) sami byliśmy zdziwieni tym faktem...
Przy czyszczeniu magazynów producent zezwala czasem na takie akcje.
Ten sam dystrybutor sprowadził kiedyś do Polski aparaty OLYMPUS z koreańskim menu !
chyba C-720UZ ale bez zgody zainteresowanego...
Aktualnie pojawiły się w kraju E-500 właśnie z USA.
A to w OlyJedi nie jest aż tak ciekawie? ;)
Ten sam dystrybutor sprowadził kiedyś do Polski aparaty OLYMPUS z koreańskim menu !
A te E510 z promocji to od Olympus Polska? Jak wygląda procedura w razie popsucia się aparatu wysyłam do was czy bezpośrednio do serwisu Olympusa?
A te E510 z promocji to od Olympus Polska? Jak wygląda procedura w razie popsucia się aparatu wysyłam do was czy bezpośrednio do serwisu Olympusa?
a może zadałbys sobie troszke trudu i przeczytał wątek dokładnie? Albo przynajmniej jego pierwszy post...
ja wysyłałem bezpośrednio do Olympusa ale jak się komuś nie śpieszy to może za pośrednictwem sklepu pewnie też to robić :D
a może zadałbys sobie troszke trudu i przeczytał wątek dokładnie? Albo przynajmniej jego pierwszy post...
ja wysyłałem bezpośrednio do Olympusa ale jak się komuś nie śpieszy to może za pośrednictwem sklepu pewnie też to robić :D
Tak sie składa że przeczytałem i nigdzie nie pisze że fotozakupy bierze sprzęt od Olympus Polska a nie gdzieś z zagranicy.
A jak pisze w dalszym poście fotozakupy
Dlatego pytam bo jestem zainteresowany tą promocją
no to dokładnie czytałeś :D
Ale to nie świadczy że sprzęt mają od Olympus Polska tylko że dostali informację o takiej promocji z Olympusa a regulamin jest jeszcze nieznany.
no to dokładnie czytałeś :D
Jesteśmy Autoryzowanym Sklepem E-System
sprzedajemy wyłącznie towar z oficjalnej dystrybucji w tym wypadku Olympus Polska.
http://www.partner.olympus.pl/sklepy_partnerskie_E-system.html
Ale to nie świadczy że sprzęt mają od Olympus Polska tylko że dostali informację o takiej promocji z Olympusa a regulamin jest jeszcze nieznany.
a nie wydaje Ci się że takie informacje Olympus Polska wysyła tylko do swoich dystrybutorów czy sklepów? Czy może myślisz ze OP to firma kogucik która informuje o tego typu akcjach każdego kto zapyta np. pani sprzedającej kwiaty na straganie :D
Przejdźmy do konkretów: za ile godzin będzie regulamin do wglądu :twisted:
W OlyJedi są dobre ceny na nowe szkła.
Zamówiłem tam 70-300.
Zamówiłem tam 70-300.
Ale pierwotnie chciałeś kupić w fotozakupy :mrgreen:
Zamówiłem tam 70-300.
Ale pierwotnie chciałeś kupić w fotozakupy :mrgreen:
Chciałem kupić jeszcze taniej w fotozakupy.pl.
Widzicie gdzieś ten regulamin? Na stronie Oly jeszcze nic nie ma.
nie ma jeszcze http://www.partner.olympus.pl/index.html
nie ma jeszcze http://www.partner.olympus.pl/index.html
Dzwoniłem, dzisiaj promocja uwzględni aparaty kupione od 15-11-2007
do 31-12-2007; firmy też będą brane pod uwagę
Dajcie im czas na napisanie regulaminu.
W każdym razie mamy zielone światło i możemy już sprzedawać w ramach tej promocji.
I po co było mi się spieszyć...
trza było do gwiazdki poczekać :)
a nie rzucać się jak gupek na dabel kita z fotobasi za 2999 :?
no nic. w sumie gdyby tak yśleć to wypadało by poczekać do wiosny, bo będą jeszcze tańsze albo do przyszłego roku... :)
ale przykro jak komuś 4 stówy dają a ja nie dostanę :)
pozdrawiam
dobas
Nie marudź.
Ja zapłacilem 2kita ponad 3.5 tysiąca :/
http://www.partner.olympus.pl/E-510_360zl.html
:D
Jack
:D
Jack
Pięknie, tym bardziej, że ceny E-510 i tak mają tendencje spadkowe.
W tej akcji nie ma żadnych "gwiazdek". Otrzymasz prawdziwe 360 zł, które możesz przeznaczyć na prezenty!
I o to chodzi... Ten zwrot to prawie 150$ - nawet w Ameryce tyle nie dają ;-)
Świetnie! Firmy też wchodzą w grę! FV + zwrot i kasa ze starego aparatu daje mi śmignięcie do olympusowej społeczności po niskich kosztach. No i nareszcie lustrzanka. Jak już będę miał ją w domu to dopiszę sie w odpowiednim dziale jako członek zakonu oly i podzielę sie wrażeniami jak to jest odnaleźć właściwą ścieżkę :mrgreen:
EDIT: fotozakupy zwiększyły cenę na 2650zł aby teraz wrócić do pierwotnych 2600zł z promocji weekendowej co mnie bardzo cieszy. Dobre posunięcie ;)
Byly to malpki Canona A-410 :)
Mam pytanie do Ciebie...
Czy forumowicze moga liczyc na jakies dodatkowe rabaty, czy cena sklepowa jest ostateczna?
Mozesz w 100% potwierdzic, iz kupujac aparat na firme mozna ubiegac sie o Cashback 360zł ?
Mam pytanie do Ciebie...
Czy forumowicze moga liczyc na jakies dodatkowe rabaty, czy cena sklepowa jest ostateczna?
- mogą ale nie zawsze, niektóre ceny będą ostateczne.
Najlepiej dzwonić do mnie (preferuje telefony) albo mailować na sklep
Mozesz w 100% potwierdzic, iz kupujac aparat na firme mozna ubiegac sie o Cashback 360zł ?
Dotyczy każdego klienta ! - Przeczytaj dokładnie regulamin
nie znalazłem tam zapisu, że dotyczy tylko konsumentów.
Mam pytanie do Ciebie...
a ja mam pytanie jaka cena dla klubowiczów na E-3 ? :)
Może włodarze tego forum powinni bardziej sie zainteresować zniżkami sklepu fotozakupy dla forumowiczów oly klubu. Wstępną aprobatę użytkowników nie trudno było zauważyć ;)
AndrzejSzczecin
20.11.07, 00:50
Mam pytanie do Ciebie...
a ja mam pytanie jaka cena dla klubowiczów na E-3 ? :)
I ja się chętnie podłącze do pytania powyżej... :)
tak jak pisałem wcześniej nie chce podawać publicznie ceny bo mogę mieć z tego tytułu problemy...
zgodnie z obietnica przedstawiam ceny tylko dla WAS
E-3body 5200,-
E-3 +14-54 za 6899,-
E-3 + 12-60 za 8050,-
ZUIKO 14-54 za 1789,-
ZUIKO 50 1699,-
FL-50 za 1459,-
(kasuje tego posta dzisiaj wieczorem, ceny prosze sobie skopiować obowiązuja powiedzmy przez tydzień albo do czasu wyczerpania zapasu)
----------------------------------------------------
ZMIENIŁEM CENY (W DOL) NA E-3 - OLYMPUS PLANUJE OBNIZKE CEN NA 21-11-2007
oczywiscie z powodu braku towaru ceny na e-3 maja charakter orientacyjny
14-54 jak za darmo... brać nie patrzeć, wymieniać te ciemne kity póki jest dostępny...
14-54 jak za darmo... brać nie patrzeć, wymieniać te ciemne kity póki jest dostępny...
A mają go wycofać?
A mają go wycofać?
na pewno NIE !
będzie nawet w sprzedaży zestaw:
N3100392 E-3 Kit (EZ-1454)
A mają go wycofać?
na pewno NIE !
będzie nawet w sprzedaży zestaw:
N3100392 E-3 Kit (EZ-1454)
Jestem tego samego zdania z tym że nie mam takiej pewności ;) Chodziły pogłoski, że 12-60 zastąpi ten obiektyw w co ciężko mi jest uwierzyć. Olympus sam sobie podłożyłby nóż pod gardło. Jeden z największych atutów systemu by znikł. Wybór szkieł słaby, a jeszcze zaczeli by wycofywać... :?
Jutro Olympus obniża oficjalną cenę na e-3 !
:mrgreen:
Czy każda firma po premierze tak szybko obniża ceny? Pytam bo nie orientuje się w dotychczasowych strategiach marketingowych...
Czy każda firma po premierze tak szybko obniża ceny? Pytam bo nie orientuje się w dotychczasowych strategiach marketingowych...
Jak by wrzucili E3 odrazu w takiej cenie to i tak ludzie by narzekali, a takto teraz jest entuzjazm :mrgreen:
:mrgreen:A czy to przekłada się automatycznie na cenę hurtową i w konsekwencji na cenę końcową w Waszym sklepie? Krótko - czy cena bazowa E-3 + 12-60mm spadnie z tych 8599.00PLN (brutto) ?
No i czy są już jakieś wieści o dostepności?
:mrgreen:A czy to przekłada się automatycznie na cenę hurtową i w konsekwencji na cenę końcową w Waszym sklepie? Krótko - czy cena bazowa E-3 + 12-60mm spadnie z tych 8599.00PLN (brutto) ?
No i czy są już jakieś wieści o dostepności?
spadnie jak tylko otrzymamy oficjalny cennik
E-3 będą w sprzedaży na dniach, tylko nie wiem ile szt dostaniemy...
Witam !
A co dostaną ci co kupili wcześniej ? :cry:
Pzdr
Radość fotografowania :razz:
Radość fotografowania :razz:
Eeeee... To to już sobie kupiłem.
Teraz czekam na jakiś medal za ofiarność i odwagę !
Pzdr
pytanie do MELCERa jaką to jest karta ta 4GB z tego zestawu?
http://www.fotozakupy.pl/sklep/page/product/product/6488
pytanie do MELCERa jaką to jest karta ta 4GB z tego zestawu?
http://www.fotozakupy.pl/sklep/page/product/product/6488
sandisk CF 4GB ultra II
chcesz extreme III 4GB za dopłata - nie ma problemu.
PS: niestety moderatorzy nie zgadzają sie na umieszczania specjalnych ofert dla Was na forum zatem pytania o charakterze komercyjnym kierujcie na priva.
PS: niestety moderatorzy nie zgadzają sie na umieszczania specjalnych ofert dla Was na forum zatem pytania o charakterze komercyjnym kierujcie na priva.
Spoko ;)
dystrybutor OLYMPUS'a organizuje wyprzedaz
OLYMPUS UCHWYT PS-HLD 3 cena 290zł brutto/szt
ponadto e-330 i olympus VA-1
można spytać po ile będzie E-330 na wyprzedaży?
Wypełniał już ktoś ten formularz na zwrot? Mają błąd. Po wypełnieniu formularza i wygenerowanie go przez stronę do PDFa jedna pozycja widnieje jako "Numer seryjny zakupionego E-400". Mam nadzieję, że to nie będę musiał wysyłać drugi raz ;)
Wypełniał już ktoś ten formularz na zwrot? Mają błąd. Po wypełnieniu formularza i wygenerowanie go przez stronę do PDFa jedna pozycja widnieje jako "Numer seryjny zakupionego E-400". Mam nadzieję, że to nie będę musiał wysyłać drugi raz ;)
Tak ja wypełniałem miałem to samo ale przekreśliłem ołówkiem i napisałem 510. Miałem inny problem - nie wiedziałem co jest numerem karty gwarancyjnej czy numer aparatu ten z kodem kreskowym, czy ten po prawej na dole VH coś tam. Więc wydrukowałem 2 razy raz tak, raz tak. Zapakowałem i wysłałem, myślę że nie będę musiał wysyłać drugi raz. Przecieramy szlaki. :mrgreen:
Ja wpisałem właśnie to VH coś tam ;). Jeszcze mam trochę wątpliwości co do moich "kser". Bowiem moja procedura polegała na zrobieniu zdjęcia i wydrukowaniu drukarką, a że drukarka ma już swoje lata to tu podkolorowała, tam niewyraźnie, tutaj niedokładnie. Nie wiem czy mogę takie wysłać. Chociaż ksero byłoby nie lepsze - czarno-białe. Jak myślicie?
Z canona kasę dostałem z powrotem tydzień temu ... a kupiłem sprzęt w maju ;) Ważne, że w ogóle doszła :)
Z canona kasę dostałem z powrotem tydzień temu ... a kupiłem sprzęt w maju ;) Ważne, że w ogóle doszła :)
Jaka firma taki cashback :mrgreen:
C+ ciekawe jak nasza firma wywiąże się z naszym cashbackiem może w miesiąc im się uda. Jak dostanę zwrot to poinformuję w tym temacie.
Ja dzisiaj wysłałem. Również poinformuje o zwrocie w tym temacie.
A co jeśli dokumenty okażą się niepoprawnie wypełnione? Albo list zginie na poczcie? Przecież nie mamy dwóch kodów kreskowych...
Dlatego się wysyła poleconym. A zresztą list do nich dojdzie napewno i kase zwrócą. Nie ważne jak długo będziecie czekać byle zwrócili. ;) Ja na karte pamięci od Olympusa czekałem dwa miesiące i dostałem. Mnie czekanie denerwowało bo nie wiedziałem czy kupować karte czy nie. ;)
Wysłałem poleconym. Mam nadzieje, że będzie wszystko ok. Liczę się z tym że kasę najprawdopodobniej zwrócą pod koniec okresu zdefiniowanego w regulaminie. Któregoś tam lutego czy jakoś tak.
Są Canonierzy, którzy dostali kasę z powrotem po ok 4 tygodniach - ciekawe jak Olek się wywiąże?!
@MELCER -czy forumowicze moga liczyc na znizke kupujac E-510+kit? Jesli tak to podaj prosze cene na PW.
Pozdr.
hmm, wlasnie tydzien temu kupilem e510 + 12-42 w usa za ok 1600 zl ze swiatowa gwarancja
.
Witam !
A co dostaną ci co kupili wcześniej ? :cry:
Pzdr
Bida!
"Radość fotografowania" pozostaje też TYM co zakupili E-510 za "WIELKĄ WODĄ"!
Pozdrówka.
hmm, wlasnie tydzien temu kupilem e510 + 12-42 w usa za ok 1600 zl ze swiatowa gwarancja
.
Światowa , czyli rok i obiektyw chyba 14-42 . :D
Światowa , czyli rok i obiektyw chyba 14-42 . :D
zgadłeś ;)
zortrab, można napisać gdzie tak tanio kupiłes w USA ten Olympus E-510 ?
Pozdrawiam
Kupilem tam: link do sklepu w usa (http://www.circuitcity.com/ssm/Olympus-E510-10-Megapixel-Digital-SLR-Camera-with-14-42mm-Lens-EVOLTE5101LNS/sem/rpsm/oid/189958/catOid/-16942/rpem/ccd/productDetail.do)
Kupilem niecale 2 tyg temu za 649$, teraz jest za 599$ czyli 1469 zl
pozdro i udanych zakupow :)
Kupilem tam: link do sklepu w usa (http://www.circuitcity.com/ssm/Olympus-E510-10-Megapixel-Digital-SLR-Camera-with-14-42mm-Lens-EVOLTE5101LNS/sem/rpsm/oid/189958/catOid/-16942/rpem/ccd/productDetail.do)
Ciekawostka, wejdźcie do działu "Digital SLRs" i ustawcie "Sort by" na "Customer rating"
;)
No miło to widzieć, widać że nie tylko u nas zaczął olek mieszać w kotle
Witam
Mam pytanie do ludzi co wypełniali formularz. Chyba mają tam jakiś błąd na pdf który się drukuje wyskakuje mi coś takiego jak "numer karty gwarancyjnej" i jest taki jak numer aparatu czyli ten co nad kodem paskowym. Na karcie gwarancyjnej w prawym dolnym rogu jest coś takiego jak VH i cyfry i to chyba jest numer karty gwarancyjnej. Dziwne to jest dlatego że na stronie przy wypełnianiu formularza nie ma takiego pola jak numer karty gwarancyjnej a po wydrukowaniu pojawia sie na papierze. Normalnie jakaś porażka. Też tak macie? Bo potem mogą być jakieś heca ze zwrotem. Czytając wcześniejsze posty widziałem że chyba było wcześnie pole na numer karty gwarancyjnej. Nie wiem co mam o tym sądzić. :?
Dar-i-jush
11.12.07, 13:35
Dokładnie danielski, też mnie to zaniepokoiło, ale wysłałem jak jest. Ostatecznie doszedłem do wniosku, że bez różnicy, czy nr karty, czy seryjny, który jest na karcie. Chodzi przecież o to, żeby się dokumenty zgadzały.
Ja już nie pamiętam jak to wyglądało kiedy wypełniałem formularz. W każdym razie zwrotu jeszcze nie dostałem :D
Witam
Mam pytanie do ludzi co wypełniali formularz. Chyba mają tam jakiś błąd na pdf który się drukuje wyskakuje mi coś takiego jak "numer karty gwarancyjnej" i jest taki jak numer aparatu czyli ten co nad kodem paskowym. Na karcie gwarancyjnej w prawym dolnym rogu jest coś takiego jak VH i cyfry i to chyba jest numer karty gwarancyjnej. Dziwne to jest dlatego że na stronie przy wypełnianiu formularza nie ma takiego pola jak numer karty gwarancyjnej a po wydrukowaniu pojawia sie na papierze. Normalnie jakaś porażka. Też tak macie? Bo potem mogą być jakieś heca ze zwrotem. Czytając wcześniejsze posty widziałem że chyba było wcześnie pole na numer karty gwarancyjnej. Nie wiem co mam o tym sądzić. :?
Wysyłałam 21.11.07 na moim wydruku jeszcze drukowało się E400 a nie 510 i też nie wiedziałem co jest numerem karty gwarancyjnej więc wpisałem ten nad kodem i ten vh coś tam. Ale po tym co piszesz numerem jest numer znad kodu bo wpisuje się on automatycznie i widać go na wydruku, tak więc możesz spać spokojnie i czekać na kasę bo wszystko jest OK. Pozdrawiam. :D :D :D
Kupiłem puszke E-510. Przyszła ekspresowo z Fotozakupy.pl Meczy mnie jednak pewna sprawa. W promocji cash back proszą o kopię polskiej gwarancji. Ta z Fotozakupów jest niewypelniona - tylko podbita i nie polska. Np od lampy mam z treścią po polsku na nalepce wielkości karty.
Czy uznają to? Czy ktoś kupił w fotozakupach i zasięgnął juz informacji? :D
Pozdrawiam
Adrian
Dar-i-jush
11.12.07, 21:54
Dobre pytanie z tą gwarancją niewypełnioną. Data nie jest wpisana. Trzeba sobie wpisać, czy może być tak?
Językiem gwarancji bym się nie przejmował. Polska dystrybucja nie oznacza polskiego języka na wszystkich papierach. Gwarancje drukowane są w Chinach w języku neutralnym ;)
EDIT:
Na fakturze jest data zakupu i nr seryjny aparatu, który jest też na karcie gwarancyjnej, więc jeśli chodzi o to, czy aparat kupiony w odpowiednim terminie, to data na gwarancji nie powinna być wymagana.
Kupiłem puszke E-510. Przyszła ekspresowo z Fotozakupy.pl Meczy mnie jednak pewna sprawa. W promocji cash back proszą o kopię polskiej gwarancji. Ta z Fotozakupów jest niewypelniona - tylko podbita i nie polska. Np od lampy mam z treścią po polsku na nalepce wielkości karty.
Czy uznają to? Czy ktoś kupił w fotozakupach i zasięgnął juz informacji? :D
Jak kupowałeś u nas to masz polska gwarancje na 100% odwróć ja na drugą stronę tam znajdziesz naklejkę z Olympus Polska z warunkami gwar. w PL
my sprzedajemy towar tylko z Olmypus Polska :mrgreen:
gwarancje wypełnij sobie samemu tzn. wpisz tylko datę, taka jak na FV!
nr seryjny jest na kodzie paskowym, a nasza pieczec i podpis masz.
Kupowalem u Was. Wybacz, ale żadnej nalepki nie ma. Tak jak pisalem - byla taka na gwarancji od lampy, nie ma takiej na druku od Was. Jesli sobie życzysz mogę wrzucic skany. Oczywiście wierzę, że macie towar włacznie z Olympus Polska, ale chcę mieć pewność, że otrzymam zwrot. Kod kreskowy jest w końcu tylko jeden :D
Dar-i-jush
12.12.07, 13:45
Też kupowałem w fotozakupy.pl i nie mam naklejki. Mam jakąś karteczkę z warunkami gwarancji po polsku, ale to chyba nie naklejka...
Ale treść tak jak na naklejce z gwaranji do mojej lapmy, więc pewnie wszystko OK. Znalazlem ta kartke osobno w pudelku. Wysylam do epartnera po kaskę. Jak cosik będzie nie tak, to bedzie na fotozakupy :mrgreen:
Dar-i-jush
12.12.07, 14:14
Ale tę karteczkę też wysyłasz?
Ja mam już wszystko w zaklejonej kopercie ze znaczkami, tylko się zorientowałem, że data nie jest wpisana na gwarancji :?
Nie tylko jak na obrazku głowna część karty gwarancyjnej.
Ale treść tak jak na naklejce z gwaranji do mojej lapmy, więc pewnie wszystko OK. Znalazlem ta kartke osobno w pudelku. Wysylam do epartnera po kaskę. Jak cosik będzie nie tak, to bedzie na fotozakupy :mrgreen:
na 100% dostaniecie zwrot - olympus będzie to sprawdzał po nr seryjnych.
Jak ktoś nie ma naklejki z warunkami PL na karcie gwarancyjnej to niech sprawdzi na pudełku
tam powinna być naklejka Olympus Polska sp. z o.o. ul. Suwak 3 ...
:? ja też wysłałem bez daty i też kupowałem w fotozakupy.pl. Nie wiedziałem że trzeba sobie samemu wpisać mam nadzieję że nie będzie to problemem. Wysłałem priorytetem poleconym za potwierdzeniem odbioru. Tak że będę widział kiedy dostali i czy wyrobią sie w 21 dni :)
Dobrze będzie :mrgreen:
Coś mi się optymista" włączył :foto2:
na 100% dostaniecie zwrot - olympus będzie to sprawdzał po nr seryjnych.
Jak ktoś nie ma naklejki z warunkami PL na karcie gwarancyjnej to niech sprawdzi na pudełku
tam powinna być naklejka Olympus Polska sp. z o.o. ul. Suwak 3 ...
Mi optymista się wyłączył :cry: MELCER ja nie dostałem żadnej luźnej karteczki z polskimi warunkami gwarancji oraz nalepką na opakowaniu Olympus Polska nic co by świadczyło że pochodzi z polskiej dystrybucji Olympusa, chodzi o E510 body zakupiony 19.11.07, czyli piszesz nieprawdę w tym poście. :?:
Chciał bym was poinformować że 14.12.07 otrzymałem zwrot 360 złotych polskich od Olympus Polska. Papiery wysłałem 21.11.07, czyli po 18 dniach roboczych, aparat zakupiony w fotozakupy.pl. Pudełko bez nalepki i gwarancja bez polskich warunków. Czyżbym był pierwszy. :mrgreen: :olekrulez2:
Muszę kolegę uprzedzić, że pierwszy nie byłeś. Co najwyżej remis :mrgreen: Również otrzymałem zwrot 360zł dnia 14 grudnia :). Papiery wysłałem 26 listopada. Zasada "jaka firma taki cashback" sprawdza się w 100% :mrgreen:
pozdrawiam.
aha, ja nie wypełniałem tej gwarancji i przeszło.
moim zdaniem gwarancji nie trzeba wypelniac bo gwarancje przedstawia sie i tak z dowodem zakupu (paragon, f-ra gdzie jest data, cena itd), wazny jest nr seryjny i data zakupu IMO
Muszę kolegę uprzedzić, że pierwszy nie byłeś. Co najwyżej remis :mrgreen: Również otrzymałem zwrot 360zł dnia 14 grudnia :). Papiery wysłałem 26 listopada. Zasada "jaka firma taki cashback" sprawdza się w 100% :mrgreen:
pozdrawiam.
Bardzo się cieszę że nie jestem sam, który otrzymał kasę a tak dla ścisłości jesteś lepszy o 5 dni :mrgreen: Powtórzę się "jaka firma taki cashback" "jaka firma taki serwis" itd. :D :olekrulez2:
pozdrawiam.
Bardzo się cieszę że nie jestem sam, który otrzymał kasę a tak dla ścisłości jesteś lepszy o 5 dni :mrgreen: Powtórzę się "jaka firma taki cashback" "jaka firma taki serwis" itd. :D :olekrulez2:
Jeśli chodzi o sam czas to fakt, jeśli o konkretną datę to remis. Widać olympus najpierw zbierał wszystkie te dowody, analizował a potem jednocześnie wysyłał przelewy.
Szczerze mówiąc, jak wszedłem na konto to myślałem że to jakiś prezent od rodziców ;) Dopiero jak zobaczyłem epartner to byłem naprawdę zaskoczony szybkością działania Olympusa.
Ja również dostałem zwrot. Świetna promocja :)
:olekrulez2:
Aparat kupiłem w euro rtv agd (http://www.euro.com.pl/cyfrowe-lustrzanki,a3.bhtml) na raty (30 x 0%). Karta gwarancyjna nie była w języku polskim, była tylko dołączona karteczka w j. polskim z warunkami gwarancji. Wysłałem wymagane dokumenty listem poleconym i czekam na zwrot.
Aparat kupiłem w euro rtv agd (http://www.euro.com.pl/cyfrowe-lustrzanki,a3.bhtml) na raty (30 x 0%).
Nie żebym miał się czym chwalić ale ja też :D Ciekawe ile jeszcze osób wybrało właśnie ten sposób.
Te niby 0% odbili sobie pewnie na cenie :). Ile kosztował tam aparat?
Ja pożyczkę wziąłem u ojca. Kończę spłacać :mrgreen:
...albo 0% oprocentowania, ale z obowiązkowym ubezpieczeniem kredytu wynoszącym 25-50% wysokości kredytu ;-) Cudowne polskie (dawno nie polskie) banki :mrgreen:
Aparat z podwójnym kitem kosztował 3 149 zł. - 30 x 104,97 zł. Według "Skąpca" najtańszy taki zestaw 2 989 zł.
...albo 0% oprocentowania, ale z obowiązkowym ubezpieczeniem kredytu wynoszącym 25-50% wysokości kredytu ;-) Cudowne polskie (dawno nie polskie) banki :mrgreen:
Ubezpieczenia nie brałem , była taka opcja za dodatkową opłatą oczywiście.
Aparat z podwójnym kitem kosztował 3 149 zł. - 30 x 104,97 zł. Według "Skąpca" najtańszy taki zestaw 2 989 zł.
Więc i tak ładna cena. Nie było żadnych dodatkowych ukrytych kosztów?
Więc i tak ładna cena. Nie było żadnych dodatkowych ukrytych kosztów?
Nie nie było. Tak jak napisałem 30 rat po 104,97 zł. Pierwsza rata płatna w lutym 2008 r. Bez żadnej prowizji i bez ubezpieczenia.
Aparat kupiłem w euro rtv agd (http://www.euro.com.pl/cyfrowe-lustrzanki,a3.bhtml) na raty (30 x 0%).
Nie żebym miał się czym chwalić ale ja też :D Ciekawe ile jeszcze osób wybrało właśnie ten sposób.
A 50-200 tam nie mieli?
Może bym się skusił na jakies raty chciaż nie lubię...
A 50-200 tam nie mieli?
Jeszcze parę dni temu był wiekszy wybór teraz jest to: http://www.euro.com.pl/obiektywy2,f4.bhtml
I potwierdzam cenę eljota - 3149 czyli 104,97 miesiecznie (30 rat) i też bez ubezpieczenia.
Szkoda...
Dzięki za linka, będę zaglądał.
Cena jak w fotozakupach , tyle, że raty 0% :D Tańszego zestawu nie widziałem (na Allegro był, ale....)
Heh - nie dość, że pierwsza rata w lutym to jeszcze jak przyjdzie zwrot 360 zł to będzie na jakieś 3 i pół raty ;) A o obiektywy to możaby się popytać czy jak nie ma w ofercie internetowej to czy jest szansa, że sprowadzą. Jak nie zapomnę to zapytam jutro.
A 50-200 tam nie mieli?
Z obiektywów Zuiko mają w ofercie tylko 70 - 300 ale za 1499 zł. link (http://www.euro.com.pl/obiektywy2,a1.bhtml) Promocja 30 x 0 % była do 31.12.2007 r. niestety :?
Promocja 30 x 0 % była do 31.12.2007 r. niestety :?
Będzie jeszcze i to nie raz - ta sieć co jakiś czas pozbywa się sprzętu organizująć 30 x 0% Grunt, to żeby mieli fajne szkła.
Właśnie wróciłem z poczty i jestem załamany :cry: . Poczta zgubiła mój list o zwrot 360 zł. Jak można zgubić list priorytet , polecony za potwierdzeniem odebrania. List nadałem 11 grudnia i do dzisiaj nie dostałem potwierdzenia odbioru. Kobieta za sprawdzenie co dzieje się listem chciała jeszcze 7 zł skandal :? . No i dowiedziałem się że nigdy nie dotarł do Wrocławia. Z kasy pewnie nici bo nie mam już kodu paskowego a bez kodu nie ma zwrotu. Tak więc uważajcie i wysyłajcie tylko jako list wartościowy.
Właśnie wróciłem z poczty i jestem załamany :cry: . Poczta zgubiła mój list o zwrot 360 zł. Jak można zgubić list priorytet , polecony za potwierdzeniem odebrania. List nadałem 11 grudnia i do dzisiaj nie dostałem potwierdzenia odbioru. Kobieta za sprawdzenie co dzieje się listem chciała jeszcze 7 zł skandal :? . No i dowiedziałem się że nigdy nie dotarł do Wrocławia. Z kasy pewnie nici bo nie mam już kodu paskowego a bez kodu nie ma zwrotu. Tak więc uważajcie i wysyłajcie tylko jako list wartościowy.
Jak nie dotarł to klapa...
a co do samego potwierdzenia odbioru, to ono samo z siebie lubi miesiąc docierać.
Ja wysłałem wczoraj priorytetem za potwierdzeniem odbioru, ale też niestety nie jako wartościowy (a trzeba było dopłacić te 1-2zł :| )
Mam nadzieje że dotrze do odbiorcy bo te 360zł można przeznaczyć na jakieś akcesoria (pewnie jakąś polaryzację zakupie)
Także wysłałem poleconym priorytetem z potwierdzeniem i głucho. Ale jak nie dotrze i przez to stracę 360zł, to zwyczajnie proces sądowy i odzyskam pieniądze. Może nawet z nawiązką. Problem mają ci, którzy wysłali zwykłym i nie mają papierka, że wysyłali.
Także wysłałem poleconym priorytetem z potwierdzeniem i głucho. Ale jak nie dotrze i przez to stracę 360zł, to zwyczajnie proces sądowy i odzyskam pieniądze. Może nawet z nawiązką. Problem mają ci, którzy wysłali zwykłym i nie mają papierka, że wysyłali.
Udowodnij, ze w liście było, to co było :/
Jak nie było podanej wartości, to raczej nic nie ugrasz :(
ale walcz.
Jednak jak już pisałem, to potwierdzenie nie raz idzie ponad miesiąc, nawet poza czasem szczytu jaki teraz był.
Szczerze mówiąc wydaje mi się, że po prostu trafiliśmy na okres, za który Poczta Polska powinna srogie kary za opóźnienia płacić i wszystko dojdzie, tylko z poślizgiem.
Polecony priorytet z potwierdzeniem w okresie promocji pod właściwy adres. Niech mi udowodnią, że tam było coś innego. Sprawa jest do wygrania nawet jeśli się nie jest urzędnikiem sądowym (jeżeli trafi się rozgarnięty sędzia) ;)
Jeśli list nie był wartościowy - to dostaniesz odszkodowanie wg regulaminu usług pocztowych.
W sądzie jesteś raczej bez szans...
Współczuję i pozdrawiam.
Da się udowodnić, że w wyniku błedu poniósł określoną stratę
wystarczy dowód zakupu, regulamin promocji Olympusa oraz nadanie na adres określony w regulaminie aby Sąd uznał, że zaszło odpowiednie przesłanie procesowe...
ale obawiam się ze nie dostaniesz odszkodowanie w wysokości 360 zł:(
Napisałem reklamację i czekam na odpowiedz poczta ma na to 14 dni.
Znalazłem w internecie taką informację:
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070619/POWIAT0304/70619039/0/podkarpackie&ciacho=1
wynika z tego że za zgubę listu poleconego poczta zwraca 50x ceny opłaty w moim przypadku 6.20 zł czyli 310 zł to nie było by złe. Dobre to niż nic :? Zobaczymy jak się sprawa zakończy.
D@nielski walcz o swoje burdel mają na tej poczcie. Ja dzisiaj wysłałem dopiero, poleconym i priorytetem bo wcześniej jakoś nie miałem czasu, mam nadzieję, że wszystko będzie ok :)
A tak na marginesie ostatnio kumpel dostał wizę na pobyt w Stanach, ambasada w Warszawie zamiast przysłać mu jego paszport podesłała mu paszporty jakiejś kobiety z dzieckiem, jego paszport natomiast powędrował na dugi koniec Polski, tyle dobrego, że miał w środku podpisany ołówkiem adres także ktoś mu go podesłał. Gorzej z tamtą kobietą która miała wizę tylko na 3 tygodnie, pewnie chciała jechać na święta do rodziny. Kumpel zgłosił sprawę do działu obsługi konsumenta, ambasada zwala winę na pocztę a poczta na ambasadę. Kobietom i poczcie polskiej nie ufam ;)
Walcz, walcz!
Oby się Inpost rozwijal szybko...
Wczoraj dostalam kartke z 25.11.2007 :) :/
Wie ktoś może, czy ta promocje zostanie przedłużona? A może już jest przedłużona? W necie ciągle wiszą oferty na E-510 ze zwrotem 360 zł.
Wie ktoś może, czy ta promocje zostanie przedłużona? A może już jest przedłużona? W necie ciągle wiszą oferty na E-510 ze zwrotem 360 zł.
http://partner.olympus.pl/
31.12.2007
He he sprawdzam dzisiaj konto i co widzę 360 zeta zwrotu. Nie no poczta polska mnie zadziwia. Twierdzili że taka przesyłka nigdy nie dotarła do Wrocławia a tu zwrot. Potwierdzenie odbioru do mnie nie dotarło i nie zdziwię się jak jeszcze dostane zwrot od poczty 310 zł :D . Ale to już ich problem :razz: . Grunt że wszystko się dobrze skończyło.
to będziesz miał farta :)
na jakiś filterek będzie albo jeszcze parę groszy i obiektyw.
Pzdr
Na początku stycznia pytałem się mailowo w Olympusie o przedłużenie promocji i otrzymałem informację że nie planują przedłużania. Zresztą widać to po obecnych cenach E-510 - poszły mocno w dół. http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/198188
No proszę, Allegro widziałem nowe body za 1979 złotych
http://www.allegro.pl/item298063245_olympus_e_510_body_gwpl_f_vat_raty_b ielsko.html
a tu widzę, że w sklepach jeszcze taniej.
Tylko brać, nie narzekać, to już jest promocja :)
Czyżby nadchodziła nowa puszka?
Nie sądzę. Myślę, że następca E-410/E-510 będzie nie wcześniej, niż jesienią, a nie zdziwiłoby mnie, gdyby pokazał się dopiero za rok. Ale na pewno nadchodzi konkurencja...
Myślę ze mądre byłoby ze strony olka odświeżenie e-410/510 choćby najmniejszym kosztem
1) poprzez dodatnie stabilizacji w 410
2) poprzez dodanie kilku punktów AF w 510
W E-510 chciałbym najbardziej rozszerzenia bracketingu.
Przydałoby się do HDRow a przeciez to dałoby sie zrealizowac w firmware.
Ech...
Nie sądzę. Myślę, że następca E-410/E-510 będzie nie wcześniej, niż jesienią, a nie zdziwiłoby mnie, gdyby pokazał się dopiero za rok. Ale na pewno nadchodzi konkurencja...
Myślę, że źle myślisz ;)
Przyszedl zwrot. Trwało ciut ponad miesiąc. Uważam, że sie nieźle sprawili.
Oly górą!! :D
Myślę, że źle myślisz ;)
Bardzo ucieszyłaby mnie moja pomyłka :).
Hehe już po od 1807.00 brutto w sklepie można nabyć......
Ciekawe po ile będzie w marcu...
Nie wiem, czy to gdzieś było, nie widziałem. Nowa promocja, obniżka http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6801 Dlatego tak tanieją.
Nie wiem, czy to gdzieś było, nie widziałem. Nowa promocja, obniżka http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6801 Dlatego tak tanieją.
To już trochę nieaktualne, jak npisano powyzej korpus mozna już kupic za 1800 zlotych.
Dlaczego?
Stawiam na nową puszkę Olka :mrgreen:
To już trochę nieaktualne, jak npisano powyzej korpus mozna już kupic za 1800 zlotych.
Dlaczego?
Stawiam na nową puszkę Olka :mrgreen:
Przecież tu mowa o cenach detalicznych, które prawie zawsze są wyraźnie wyższe od sklepowych... :roll:
Czekam już miesiąc i zwrot nie dotarł i nie wiem z kim mogę się w tej sprawie skontaktować. wysyłać listu nie chce bo pocztą zajmie to ze 2 lata świetlne. Telefony niby na stronie olympusa są ale nie widze nr do działu marketingowego. Jakby nie mogli - 360 w sklepie od razu dać i niech się sprzedawcy ubiegają o zwroty.
Czekam już miesiąc i zwrot nie dotarł i nie wiem z kim mogę się w tej sprawie skontaktować. wysyłać listu nie chce bo pocztą zajmie to ze 2 lata świetlne. Telefony niby na stronie olympusa są ale nie widze nr do działu marketingowego. Jakby nie mogli - 360 w sklepie od razu dać i niech się sprzedawcy ubiegają o zwroty.
Wiesz, zawsze można poprosić osobę która odbierze telefon o połaczenie z działem marketingu :)
A co do Twojego pomysłu rozdawania pieniędzy przez sklepy, spróbuj znaleźć choć 2 sklepy które zgodziłyby się wydawać własną kasę :D
z tego co wiem to u konkurencji w podobnych promocjach czeka się miesiącami, więc zamiast marudzić ciesz się ze kasę w ogóle dostaniesz
Wiesz, zawsze można poprosić osobę która odbierze telefon o połaczenie z działem marketingu :)
A co do Twojego pomysłu rozdawania pieniędzy przez sklepy, spróbuj znaleźć choć 2 sklepy które zgodziłyby się wydawać własną kasę :D
z tego co wiem to u konkurencji w podobnych promocjach czeka się miesiącami, więc zamiast marudzić ciesz się ze kasę w ogóle dostaniesz[/quote]
Nie marudze jest OK i nie chodziło mi o to żeby kase rozdawały sklepy tylko żeby sprzedawały o 360 taniej. A różnice mogliby brać od firmy organizującej PROMO
Nie marudze jest OK i nie chodziło mi o to żeby kase rozdawały sklepy tylko żeby sprzedawały o 360 taniej. A różnice mogliby brać od firmy organizującej PROMO
sprzedawały taniej a potem prosiły sie o zwrot "rozdanych" pieniędzy swoich dystrybutorów (bo przecież sklepy nie kupują bezpośrednio w OPL) którzy z kolei musieliby się rozliczać z każdej wypłaconej sklepom złotówki w OPL. Już widze radosć i jednych i drugi gdyby OPL przedstawił im takie zasady promocji :D
zejdź na ziemię czmielek i jeszcze raz powtarzam, ciesz się z tego co masz, bo to pierwsza tego typu promocja organizowana w Polsce...
No i z tych 360 zł kupujący dostałby max 180... Live is brutal.
... ciesz się z tego co masz, bo to pierwsza tego typu promocja organizowana w Polsce...
...przez Olympusa ;)
Inne firmy już wcześniej oferowały takie zwroty, kto wie, czy gdyby nie "dobry przykład" Olympus w ogóle zdecydowałby się na taką promocję.
Jak to mówią, nie ma to, jak zdrowa konkurencja :mrgreen:
Witaj, zadzwoń tutaj klik (http://www.epartner.pl/).
Dzwoniłem tam w ubiegłym tygodniu, bo od momentu wysłania papierów minął już prawie miesiąc. Potraktowano mnie bardzo uprzejmie, sprawdzono, czy doszła przesyłka oraz powiedziano, że jestem na liście oczekujących do wypłaty :mrgreen:
Pzdr
Witaj, zadzwoń tutaj klik (http://www.epartner.pl/).
Dzwoniłem tam w ubiegłym tygodniu, bo od momentu wysłania papierów minął już prawie miesiąc. Potraktowano mnie bardzo uprzejmie, sprawdzono, czy doszła przesyłka oraz powiedziano, że jestem na liście oczekujących do wypłaty :mrgreen:
Pzdr
Dzięki za info jutro dzwonie :)
sprzedawały taniej a potem prosiły sie o zwrot "rozdanych" pieniędzy swoich dystrybutorów (bo przecież sklepy nie kupują bezpośrednio w OPL) którzy z kolei musieliby się rozliczać z każdej wypłaconej sklepom złotówki w OPL. Już widze radosć i jednych i drugi gdyby OPL przedstawił im takie zasady promocji :D
zejdź na ziemię czmielek i jeszcze raz powtarzam, ciesz się z tego co masz, bo to pierwsza tego typu promocja organizowana w Polsce...
Pierwsze to były inne firmy które oferowały zwroty np. NIKON a dopiero po nich olympus się zdecydował i CHWAŁA MU ZA TO! Ale pierwsi w Polsce to na pewno nie byli. Oczywiście masz rację że sprawa by się skomplikowała ale obniżki cen nawet o 50% wcześniej zakupionych towarów przez hurtownie po wyższych cenach to żaden problem a różnica regulowana przez duże firmy przykład SONY i APPLE
Dzisiaj dostałem zwrot. Dokumenty wysyłałem zwykłym poleconym ok 24 grudnia. Widać mam troche szczęścia :D
Ciesz się że coś dostaniesz :!:
Ja kupiłem za wcześnie i za drogo i nie dostanę nic .
Kurcze nawet medalu mi nie dadzą :cry:
Pzdr
lookaszkam
23.01.08, 07:30
Ja wysyłałem 3 stycznia priotytetem za potwierdzeniemi odbioru.
Przedwczoraj dostałem zwrot na konto :D a zwrotki z poczty nadal nie ma, ale teraz już jej nie potrzebuję ;)
Ja dzisiaj też dostałem zwrot :mrgreen: (zwykły polecony wysłany 18 grudnia). Dodam tylko, że gwarancja była zupełnie czysta, bez pieczątki sklepu itp.
No i ja też dostałem :) dziś 16.01.08
Do mnie kasa wczoraj doszła w końcu, a potwierdzenia odbioru do tej pory też nie otrzymałem ale reklamacje złożyłem na poczcie 2 dni wcześniej.
Witam,nie jest tak źle bo i ja dostałem przelew a dokumenty do promocji wysłałem 24 grudnia.Myślę ,ze wzgledu na opieszałość poczty pod koniec roku nie jest źle.
Pozdrawiam przy okazji Fotozakupy za sprawną wysyłkę przed świętami.
Wysłałem dokumenty 28.12. a zwrot otrzymałem 22.01 :mrgreen:
Kolejny zadowolony :D
Wysłałem papiery 10.01 a 24.01 dostałem pieniążki :D szybciutko :)
pozdrawiam
A mi nie przysłali nic od miesiąca.
A mi nie przysłali nic od miesiąca.
Promocja była o ile się nie mylę do końca stycznia (jeżeli chodzi o wysłanie dokumentów), a aparat trzeba było zakupić do 31 grudnia 2007 r.. Jeżeli wysłałeś przed miesiącem to niestety już za późno.
aparat kupiony 15 grudnia do dziś pieniędzy nie ma
oczywiście wszystkiemu winna "pączta"