PDA

Zobacz pełną wersję : Olympus SP 560UZ na tle konkurencji

Don Pedro
16.11.07, 12:10
Fotopolis zrobił test porównawczy trójki kompaktów o b. szerokim zakresie zoomów. Temat tychże kompaktów poruszył już wczesniej Dogmax, ale z uwagi na świeży test myślę, że warto go kontynuować w nowym wątku. Test jest na : http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6591 Jak sobie pomyślę jaki skok jakościowy zrobił Olek w ciągu kilku lat w udoskonalaniu likeDSLR, to łezka się w oku kręci i trochę złość bierze, że kiedyś/nie tak dawno/ kupiłem C-725UZ w cenie która dzisiaj jest oferowana za o całe niebo lepszego SP560.Pozdrawiam.

Don Pedro
19.11.07, 14:06
Puk,puk.. Jest tam Ktoś? Szwagierka chce kupić na Mikołaja 550/560 UZ i pyta się mnie jak naprawdę wygląda stabilizacja w tych Olkach, a ja nie wiem co rzec. Może jakiś posiadacz się wypowie.Pozdrawiam w imieniu szwagra/dla niego ma być taki aparat/ szwagierki i swoim.

pafcio
20.11.07, 07:41
Jeden z moich znajomych kupił ostatnio 560 i jest całkiem zadowolony. Stabilizacja podobno działa. Dodatkowo można zwiększyć czułość kosztem rozdzielczości. Piszę podobno, bo sam nie macałem, ale koleżka robił próby i twierdzi, że ten test z fotopolis mu się "nie zgadza". No, ale on nie miał pozostałych dwóch w ręku.

Za te pieniądze to można prawie E410 ze szkłem 14-42 kupić i mieć możliwość rozbudowy. Wprawdzie stabilizacji nie ma, ale co lustro - to lustro.