Zobacz pełną wersję : Małopolska dla wszystkich
Prawie jak tatrzański Mnich, trzeba było się wdrapać :mrgreen:
Fajne foty wrzucasz :grin:
Dziękuję, dodam jeszcze dwa inne ujęcia - dla orientacji jak to sie ma do otoczenia.
a.150692 b.150694
Naprzeciwko znajduje się ta formacja skał powszechnie znana wśród skałkowców jako "**** Słonia"
150693
O! wykropkowało mi cztery litery - znaczy chodziło o siedzenie słonia.:grin:
Po burzy
1.152336
2. 152337
DeWuTe - za du_pę słonia moja córka dostała kiedyś pałę w szkole i nie pomogło, że ta formacja jest oznaczona na mapie.
Muszę się wybrać w dolinki...
Ja mam parę obrazków z Małych Pienin
Przed Durbaszką
153959
Rozdział
153960
Rezerwat Biała Woda
153961
Zjazd z przełęczy Rozdział do Białej Wody
153962
Bajka, cóż więcej powiedzieć :)
Bajka, cóż więcej powiedzieć :)
fakt, to jedno z moich najpiękniejszych miejsc w tej okolicy. Dalej w stronę Prehyby to już raczej sam las, drzewa rosną jeśli ich wiatr nie powali to zostaną do widoków tylko chybotliwe wieże.
Kiedyś podczas deszczu zboczyłem ze szlaku i natrafiłem na ruiny zabudowań, kiedyś to musiały być spore gospodarstwa, może Łemkowskie :-?
fakt, to jedno z moich najpiękniejszych miejsc w tej okolicy. Dalej w stronę Prehyby to już raczej sam las, drzewa rosną jeśli ich wiatr nie powali to zostaną do widoków tylko chybotliwe wieże.
Kiedyś podczas deszczu zboczyłem ze szlaku i natrafiłem na ruiny zabudowań, kiedyś to musiały być spore gospodarstwa, może Łemkowskie :-?
Gdzie to? Bajkowo, sądziłem że po serii szkockiej muszę zbierać na bilet, ale widzę że w moim umiłowanym jest tak pięknie.
Rezerwat Biała Woda mi się podoba, Kombinuję wyjazd w Pieniny, w przyszłym roku. Bardziej w stronę polowania na pewnego motyla, ale przy okazji połazi się znów po tych górkach.
Rezerwat "Biała Woda" jest kolejną doliną za "Doliną Homole".
Rezerwat Biała Woda mi się podoba, Kombinuję wyjazd w Pieniny, w przyszłym roku. Bardziej w stronę polowania na pewnego motyla, ale przy okazji połazi się znów po tych górkach.
Jak czytam "Pieniny " to moje wspomnienia wracają do salamandry którą udało mi się uchwycić na zdjęciu. Ale to dłuższa opowieść a nie wiem czy mogę w tym pięknym wątku zaśmiecać tekstem bez zdjęć.
Byłem tam dzisiaj :grin:, tak w ramach poprawy kondycji pętla z Białej Wody przez Wysoką. Prognoza pogody znowu się sprawdziła idealnie, tym razem niestety. Cały czas w powietrzu wisiała burza zmuszając mnie koło pierwszej do ucieczki :roll:
Skoro pojawiła się nazwa Homole to podzielę moją opinią. Ilość ludzi w wąwozie jest ogromna, do tego jeszcze uważam, że wąwóz został zeszpecony metalowymi kładkami.
153992
153993
Chociaż zostały jeszcze niedobitki drewnianych konstrukcji
153994
Wysoka też ma metalowe konstrukcje ale to już można przełknąć.
Na szczęście oba te obszary są niedostępne dla roweru i nie muszę tego oglądać :-)
Na szczęście oba te obszary są niedostępne dla roweru i nie muszę tego oglądać :-)
Dzisiaj byś oglądał :shock:
Przez Biala Wode..na Slowacje i piwo.
O metalowych kładkach i mostkach niedawno dyskutowaliśmy. Niestety, na pęd do szpetoty nie ma lekarstwa
Dzisiaj byś oglądał :shock:
...a miały być upały omdlenia i zgony.
Rozumiem, że dzisiaj była burza. Wczoraj tylko deszczyk i dało się podróżować, góry w deszczu, lekko zamglone są cudne.
Byłem tam dzisiaj :grin:, tak w ramach poprawy kondycji pętla z Białej Wody przez Wysoką.
ech zzdraszczam Ci tych Twoich wypadów w środku tygodnia :) :) :)
Skoro pojawiła się nazwa Homole to podzielę moją opinią. Ilość ludzi w wąwozie jest ogromna, do tego jeszcze uważam, że wąwóz został zeszpecony metalowymi kładkami.
dlatego się zastanawiam czy jeszcze kiedykolwiek tam leźć .. w pamięci mam piękne drewniane - i chyba to mi odpowiada :) :) :)
po co sobie szpecić wspomnienia ;)
ech zzdraszczam Ci tych Twoich wypadów w środku tygodnia :) :) :)
dlatego się zastanawiam czy jeszcze kiedykolwiek tam leźć .. w pamięci mam piękne drewniane - i chyba to mi odpowiada :) :) :)
po co sobie szpecić wspomnienia ;)
Z tym środkiem tygodnia ciężko się zrobiło, to tak tylko w drodze wyjątku. Na Taterki soboty zostały, może pod koniec miesiąca albo na jesień się uda.
Homole też wolałem ominąć tak z powodu mostków jak i tłumu.
Na Wysoką szła grupa kilkunastu dzieciaków ok. 10 lat. Zaczynała się burza, ktoś zaczął doradzać aby przeczekali w schronisku. Na to przewodnik: "Eeee tam, może przejdzie" i poszli dalej. A tam za chwilę lało i pioruny waliły :shock:
Prę fotek pienińskich z wczoraj:
154138
154139
154140
154141
Wizyta u Pana Bacy byla..
niebo nie było za ciekawe, ale pierwszy z ostatnich obrazków przyjemny :)
Moto szol do jutra przy ul.Sw.Wawrzynca w Krakowie.
181700
Moto szol do jutra przy ul.Sw.Wawrzynca w Krakowie.
Pstrykaj do upadłego i pokazuj :)
Pstrykaj do upadłego i pokazuj :)
Siedze na pupie...
Siedze na pupie...
Chłopie! Na czym Ty siedzisz? Pupy to mają kobitki, zwłaszcza te młodsze...:roll:
No ewentualnie jest to też (pupa) narzędzie kłusownicze. Spory kawał styropianu (pływak) żyłka doczepiona a na końcu jej spory hak z przynętą głównie na drapieżniki...
Pływa sobie tego z kilkadziesiąt po jeziorze, w razie wpadki to nie moje i mała strata...
Teraz jedzie się na ryby a ryb nie ma...:???:
Nie wiem jak teraz ale kiedyś na jeziorach o była normalka...
Pupy to mają kobitki
POLAM-i wszystko jasne.
I po reklamie.
POLAM-i wszystko jasne.
...
To chociaż kobitkę pokaż ;)
---------- Post dodany o 17:37 ---------- Poprzedni post był o 17:19 ----------
a jeśli już jesteśmy przy kobitkach, to jest jeszcze taka firma kosmetyczna... :)
To chociaż kobitkę pokaż
181713
Jesteś usprawiedliwiony ;)
Jesteś usprawiedliwiony ;)
....Ahmandi.
Ostatnio takie rzeczy można oglądać w Krakowie ;-)
181756
181757
Na pierwszy rzut oka pomyślałem "zazdroszczę" ale dalej poczułem zmieszanie.
Ostatnio takie rzeczy można oglądać w Krakowie ;-)
Zakrzówek?
Jesli tak to szkielet mnie nawet nie dziwi..
Domyślam się, że to jakaś nowa atrakcja turystyczna dla miłośników nurkowania.
181779
Auto Moto Classic Show zdziś w Krakowie. Kupa fajnej rdzy zjechała ;)
To jest Zakrzówek. Te samoloty to pozostałość po starym nurkowisku "Koparki" w Jaworznie. Stary dzierżawca 'Koparek" przegrał przetarg i musiał się wynieść z całym dobytkiem i tak samoloty trafiły do nas.
Ja osobiście nie przepadam za nurkowaniem na Zakrzówku bo jest dla mnie za zimno, ciężko operuje się aparatem w grubych rękawicach ale muszę przyznać, że w tygodniu może być to nawet przyjemne, woda czysta, mało ludzi i dobra widoczność.
Natomiast jestem zachwycony pracą ZD FE f/1.8, szczególnie bez lamp.
Auto Moto Classic Show zdziś w Krakowie. Kupa fajnej rdzy zjechała ;)
Prawda, zjechała. :) Część była ukryta przed zwiedzającymi... na całe szczęści tylko przez chwilę. ;)
181787
No i zepsułeś odsłonę mobila. ;)
Ale co tam... jedziemy z prezentacją. :)
181792
181793
181794
181795
181796
Oj, było, było trochę śliczności ;)
Złomek wciśnięty w kąt też był. ;)
181798
181799
Super te starocie mniej więcej tak jak Apollo 13 przy poźniejszych promach kosmicznych...
181800
Szerokości, hehehe ;)
Uśmiech od ucha do ucha. :mrgreen:
181801
Skoro uśmiech, to z wytrzeszczem i suszeniem ząbków ;)
Wózek Króla też był... :D
Kto wie, może i on sam, we własnej osobie przechadzał się nierozpoznany wśród zwiedzających? ;)
181802
181803
I do kompletu królowa i miejsce Jego mości przechadzek pieszych ;)
ps. zdjęcie oczywiście też z dzisiejszej wystawy .
Ja niestety poległem na jednym z ciekawszych eksponatów... niestety został wciśnięty pomiędzy inne. Szkoda...
181806
181807
181804
181805
Ja też tam byłem, ale mało fociłem. Dorzucam takie dwa detale:
181808
181809
Dwa kadry z mini pawilonu Porszaków ;)
181814
181815
W minipawilonie Mesia przeszkadzajek było opór. Natomiast bardzo podobało mi się tam światełko...
181818
181819
181820
Porsche to nie tylko zabawki dla dużych chłopców, z wypchanym portfelem... ;)
181821
Fakt, to sprzęt dla prawdziwych mężczyzn. ;-)
Szkoda tego strażackiego LaFrance. Jeden z najpiękniejszych pojazdów powinien być znacznie lepiej wyeksponowany.
Mówię za siebie... mam bardzo mieszane odczucia po odwiedzeniu Classic Moto Show 2016.
Być może nie da się inaczej takiej imprezy zorganizować... albo po prostu liczy się tylko kasa ze sprzedanych wejściówek...
Być może nie da się inaczej takiej imprezy zorganizować...
Pewnie sie da..ale nie w takim miejscu.Wygladalo to jak:"Pawlaki na zdjeciu do ameryki.
Biletu nie kupowalem..tylko wloczac sie,wpadlem na wydarzenie.
181841
Ciasno było, to fakt, ale za to tyle śliczności w zasięgu ręki na raz ;)
W tym pawilonie śliczności były, ale umiejętności ich focenia już nie. :)
Kolejne... nie wiem na ile jesteście jeszcze zainteresowani wrzutkami, ale ja jeszcze trochę materiału mam...
181908
181909
181910
Nie wstydź się, nie Ty organizowałeś tą imprezę. :mrgreen:
Dawaj foty jakie masz, mogą być nawet negatywy. :mrgreen:
Nie wstydź się, nie Ty organizowałeś tą imprezę. :mrgreen:
Dawaj foty jakie masz, mogą być nawet negatywy. :mrgreen:
O negatywy to pytaj kolegów. :mrgreen:
dawaj, dawaj... ja oglądam :-)
nie wiem na ile jesteście jeszcze zainteresowani wrzutkami
Ale sie kokosi.
Ale sie kokosi.