Zobacz pełną wersję : Niedostępne zakamarki bocheńskiej kopalni soli
Dzięki uprzejmości dyrekcji, miałem dzisiaj okazję pofotografować bocheńską kopalnię soli w miejscach, gdzie turyści nie chodzą. Będę Was więc męczył fotami i jednocześnie zachęcam do odwiedzenia kopalni.
Część tej trasy można przejść organizując sobie wycieczkę http://www.kopalnia-bochnia.pl/trasa-historyczna-wyprawa-w-stare-gory/
1. To akurat fragment ogólnodostępnej trasy. Przeprawa łodziami.
136179
2.
136178
3.
136173
4. Tym szybem też zjeżdża się normalnie, w ramach standardowej wycieczki.
136171
5.
136172
6.
Oprowadzał nas pan Lucjan Łysik, emerytowany już pracownik z 30 letnim stażem, były górnik. Ma niesamowitą wiedzę, więc jak się ktoś wybiera, pytajcie o pana Lucjana:)
136174
7.
136175
8.
136176
9.
136177
Łukasz, "męcz" jak najwięcej ;). Zapowiada się ciekawie.
Jak nas ze sobą nie zabrał, niech się teraz produkuje. ;)
Czekam również na następne.
Jak nie zabrał? Miejsca były, trzeba było tylko wysłać maila. Organizator mnie się pytał o Was, czemu nie napisaliście.
Jak nie zabrał? Miejsca były, trzeba było tylko wysłać maila. Organizator mnie się pytał o Was, czemu nie napisaliście.
Oczko puściłem przecież... i tak nie byłem w stanie nigdzie się ruszyć.
Wrzucaj następne!
Oczko puściłem przecież... i tak nie byłem w stanie nigdzie się ruszyć.
Wrzucaj następne!
A ja wkur... się, bo byli ludzie z przypadku, a takich profi ze statywami było nas mało, a przydałoby się więcej dobrych fotek i powinniście tam być. :)
A ja wkur... się, bo byli ludzie z przypadku, a takich profi ze statywami było nas mało, a przydałoby się więcej dobrych fotek i powinniście tam być. :)
Na razie widzę, że jedziesz na dwa korpusy i jest dość jasno :)
---------- Post dodany o 00:15 ---------- Poprzedni post był o 00:13 ----------
Nie mów, że nie było pro... jakiejś Pani przecież kanon dynda na szyi :mrgreen:
Muszę powiedzieć, że idealnie sprawdził się LiveBulb. Dzięki podglądowi mogłem sobie czołówką i latarkę modelować ściany kopalni. Jako wyzwalaczy używałem Yongnuo FR-603. Exify macie.
---------- Post dodany o 00:23 ---------- Poprzedni post był o 00:20 ----------
Na razie widzę, że jedziesz na dwa korpusy i jest dość jasno :)
10 na statywie + 12-40, 5 na szyi i 17. Tam gdzie było jasno, albo fociłem ludzi to waliłem 5, tam gdzie było ciemno, statyw, F10 i czas dłuuugi. No i 15 osób z czołówkami + chińskie supermocne latarki z diodą cree T6 dawało radę. Tam, gdzie nie ma w kadrze żarówek było całkowicie ciemno.
Chyba coś przegapiłem, szkoda bo mam na odległość odsłuchania kilku utworów w samochodzie.
Chyba coś przegapiłem, szkoda bo mam na odległość odsłuchania kilku utworów w samochodzie.
Karolu, w wątku krakowskim Łukasz wrzucił zajawkę...
urzyszkodnik
23.11.14, 09:59
Wiele razy byłem obok. Nigdy w środku.
Poka wiecej...
Ciekawie się zapowiada. Ciemności na tych zdjęciach nie widać :)
http://www.youtube.com/watch?v=NXC0IgpEJBw Pociąg jest standardową atrakcją dostępną dla każdego.
...
Sympatyczna miejscówka i wspominki, dawaj dalej!
Sympatyczna miejscówka i wspominki, dawaj dalej!Szkoda, że nie wiedziałem... Się podoba.
10. tam gdzie turyści nie chodzą tworzą się kryształki soli
136197
11.
136210
12. Najtrudniejszy etap. 5 poziomów drabin. Ze statywami i plecakami nie było to takie proste:)
136209
13.
136208
14.
136207
15.
136206
16.
136205
17.
136204
18.
136203
19.
136202
20. Repertuar kina Wanda w Krakowie sprzed wieku
136201
21. Trochę ciemniej
136200
22.
136199
23. Ponoć na kogo skapnie kropla wody, ten będzie bogaty
136198
Dobry pomysł mi poddałeś - te kombinezony. Takie same mogę wykorzystać do Jaskini Mrocznej gdzie bardzo dużo błota jest.
Te kobiety to też fedrujom czy co ? :-)
Echhh, a tak chciałem być :(
Świetny reportaż, bardzo mi się podobają zdjęcia i opisy warunków w jakich je robiłeś. Dobrze, że sepi19 odkopał wątek, bo wcześniej go nie widziałem, a teraz mi się pokazał;)
Wydaje mi się, że takie tematy jak ten powinny znaleźć się w jakimś specjalnym miejscu(nie ma chyba u nas kategorii reportaże czy coś takeigo), nie w ocenie zdjęć. Jeszcze raz dzięki za pokazanie tego miejsca.