Zobacz pełną wersję : Kalibracja monitor -> drukarka
Poddaję się. Nie potrafię dojść do ładu z kolorami, kontrastem i jasnością drukowanych zdjęć.
Skalibrowałem monitor, skalibrowałem drukarkę (utworzyłem profil drukarki) przy pomocy ColorMunkiPhoto.
Jak mam teraz zgrać obydwa profile, żeby wydruk odpowiadał temu co widzę na ekranie?
Programy z których drukuję to ACDSee Pro6, Olympus Viewer3, PS C6.
Moze tak?
Najprościej skasować profil kolorów ten co masz. Zapisac sobie z boku a pozniej
należy kliknąć prawym przyciskiem myszy na ekranie i wybrać osobiste,wlasne czy jakos tak
Teraz
Ustawienia ekranu
ustawienia Zaawansowane
Zarządzanie kolorami
Na liście urządzeń wybieramy swój monitor i zaznaczamy "Użyj moich ustawień dla tego urządzenia"np: drukarki
Kasujemy profil kolorów który pojawi się na liście.
Restart i sprawdzamy.
Powinno być prawidłowo.
A tu to znalazlem tak http://pewnykoloru.com/site/?page_id=155
Tez powinno byc OK
Czy tak?
Mi wychodzi,ze powinno byc OK.Restarta zrobilec.Drukles jakas mala fotke??
Właśnie testuję :).
A czym się różni zarządzanie kolorami obrazu - ICM od zarządzania kolorami obrazu - możliwości drukarki. Co wyłączyć a co zostawić?
Kurde,z glowy Ci elaboratu nie napisze.ICM to rzadzi system tak jak by.Jesli wylaczysz to nie bedzie wylapywac roznicy poltonow.Cos mi swita zeby wylaczyc
...Jesli wylaczysz to nie bedzie wylapywac roznicy poltonow.Cos mi swita zeby wylaczyc
Oj tam zaraz elaboratu :lol:.
Jak ICM wyłączę to jest lepiej (albo tak mi się wydaje). Z ACDSee w zasadzie doszedłem do ładu - jest łatwiej bo jest opcja Gamma. Jutro powalczę z OV3 i PSem.
Dzięki za pomoc i + dla Ciebie.