Zobacz pełną wersję : Panasonic Lumix CM1 - smartfon z 1-calowcem w środku.
http://www.engadget.com/2014/09/15/panasonic-lumix-cm1/
Szkło f/2.8, 28mm.
No dobra, poszli na całość :)
Obiektyw w type 14/2.5 pod MFT, ładnie zmniejszony i upakowany. Za chwilę będą APS-C wkładać w telefony i rejestratory video...
to jest chyba Król wśród telefonów :mrgreen:
a ja sobie niepotrzebnie chyba sprawiłem nowy telefon :cry:
Do jakiej gazetki będą dodawać jako gratis? ;)
Czy jakaś Nokia nie miała przypadkiem matrycy 2/3" i szkła f/2?
---------- Post dodany o 20:56 ---------- Poprzedni post był o 20:54 ----------
Do jakiej gazetki będą dodawać jako gratis? ;)
Do instrukcji obsługi. Ale to będzie bardzo droga gazetka :D
Do instrukcji obsługi. Ale to będzie bardzo droga gazetka :D
No to mnie pocieszyłeś... :|
Ale to będzie bardzo droga gazetka :D
Przesadzasz, jedyne 900 EURO ;)
ale trzeba przyznać, że imponujące parametry ... oczywiście wstępnie tylko na papierku ;)
nie ma tez co w chwili obecnej podważać cenę. w rzeczywistości może się okazać, że do aparatu fotograficznego dostaliśmy gratis telefon czy tam smartfona (jak zwał tak zwał).
Kładzie Samsunga Camera na łopatki :) To jest bardzo ciekawy stylistycznie telefon.
Parametry ekranu i procesor też całkiem niezłe. Choć topowych smartfonów nie pobije.
Procek to snapdragon 801, czyli praktycznie top. Bardzo nowatorski ten Panasonic. Piękne wykonanie.
qrcze... ja chyba sie nie znam.
co teraz jest top?
.. aaa 3 ramu i 2,5 procesor?
wybaczcie ten telefon ma możliwości konkurowania z topModels :)
cyferki to nie wszystko, jeszcze liczy się optymalizacja oprogramowania.
wiem co mówię. mam sgs4 i przesiadłem się z konieczności z sgs5.
Super top, to byłby jakiś zapowiadany 64 bitowy procesor :wink:
Dlaczego musiałeś się przesiąść na SGS4 z SGS5?
Super to było, gdyby dało się tym zrobić ze 300 zdjęć i żeby jeszcze telefon pociągnął co najmniej pół dnia. Cienko to widzę.
Super to było, gdyby dało się tym zrobić ze 300 zdjęć i żeby jeszcze telefon pociągnął co najmniej pół dnia. Cienko to widzę.
Obudowa jest dość gruba. 3000mAh spokojnie włożą do środka.
Dlaczego musiałeś się przesiąść na SGS4 z SGS5?
"wypadek przy pracy".
drugi, to już prezent ;)
natomiast powód jest mało istotny... zaskoczony byłem obsługą.
- po pierwsze subiektywnie (tyczy się nielicznych) S5 jest za duży. poznawałem go (S5 oraz LG G3) w największej Macarni na rynku.
był wielkością na granicy .. ale w praktyce okazał się cholernie niewygodny. S4 subiektywnie dalej jest za duży ale komfort jest już lepszy od S5.
najlepszym rozmiarem jest mniej więcej rozmiar LG L9 (mam, więc wiem)
- po drugie S5 zacinał się jak cholera, S4 jest płynniejszy.
na androidzie znam się słabo.. mam zainstalowane 3 gry i 4 programy. nic więcej.
wszystkie telefony były ustawione podobnie, zarzekam się, że wręcz identycznie.
najpłynniej działa LG L9, później SGS4, SGS4zoom i na samym końcu SGS5.
wg mojej oceny porażka jakich mało. zostałbym przy LG L9 (tym bardziej, że po 2 latach używania bateria jest ok 3* lepsza od reszty). zależało mi jednak na lepszym aparacie (w LG L9 to padaka) i wideorozmowach. stąd przesiadka.
w internecie huczą, że HTC ma jeszcze lepszą optymalizację od LG. ja tego nie potwierdzam. nie mam, tym bardziej nie mam jak porównać!
w internecie huczą, że HTC ma jeszcze lepszą optymalizację od LG. ja tego nie potwierdzam. nie mam, tym bardziej nie mam jak porównać!
gdybyś miał HTC , to bys wiedział dlaczego tak piszą :) SENSE wymiata !!
tak słyszałem. HTC niestety ma najsłabszy ze stawki aparat :( a na tym mi najbardziej zależało.
brak wideorozmów mogę przeboleć, choć tez mi na tej funkcji zależy ;)
Jak chcesz fona z dobrym aparatem i świetnie zoptymalizowanym softem to kup sobie Lumię ;)
A ten Panas baaardzo elegancki im wyszedł !
Jeśli szukasz fona, którego chciałbyś czasem użyć jako urządzenie sterujące bezprzewodowo aparatem poprzez Wi-Fi, to nie kupuj niczego z Windowsem. Tak samo jeśli jesteś przyzwyczajony do usług Googla, które kompletnie nie mają wsparcia w systemie Microsoftu. Ja się przesiadłem z tableta z Androidem na Windowsa i po kilku tygodniach użytkowania nadal jestem w szoku, jak można było ten system tak schrzanić.
Panowie dziękuję za rady ;) na dzień dzisiejszy Windows odpada także z innych powodów.
muszą go faktycznie dopracować!
oczywiście moje fanaberie nie muszą być użyteczne dla innych :D
Chyba przyszedł czas wymienić mojego wysłużonego Samsunga Omnia :D Trzeba odkładać złotówki.