PDA

Zobacz pełną wersję : Panasonic Lumix CM1 - smartfon z 1-calowcem w środku.

gietrzy
15.09.14, 19:54
http://www.engadget.com/2014/09/15/panasonic-lumix-cm1/

Szkło f/2.8, 28mm.

strOOs
15.09.14, 20:17
No dobra, poszli na całość :)

Obiektyw w type 14/2.5 pod MFT, ładnie zmniejszony i upakowany. Za chwilę będą APS-C wkładać w telefony i rejestratory video...

grzeSiuu
15.09.14, 20:44
to jest chyba Król wśród telefonów :mrgreen:
a ja sobie niepotrzebnie chyba sprawiłem nowy telefon :cry:

petreq
15.09.14, 20:54
Do jakiej gazetki będą dodawać jako gratis? ;)

epicure
15.09.14, 20:56
Czy jakaś Nokia nie miała przypadkiem matrycy 2/3" i szkła f/2?

---------- Post dodany o 20:56 ---------- Poprzedni post był o 20:54 ----------

Do jakiej gazetki będą dodawać jako gratis? ;)

Do instrukcji obsługi. Ale to będzie bardzo droga gazetka :D

petreq
15.09.14, 21:01
Do instrukcji obsługi. Ale to będzie bardzo droga gazetka :D
No to mnie pocieszyłeś... :|

gietrzy
15.09.14, 21:29
Ale to będzie bardzo droga gazetka :D

Przesadzasz, jedyne 900 EURO ;)

grzeSiuu
15.09.14, 22:31
ale trzeba przyznać, że imponujące parametry ... oczywiście wstępnie tylko na papierku ;)
nie ma tez co w chwili obecnej podważać cenę. w rzeczywistości może się okazać, że do aparatu fotograficznego dostaliśmy gratis telefon czy tam smartfona (jak zwał tak zwał).

nightelf
16.09.14, 18:04
Kładzie Samsunga Camera na łopatki :) To jest bardzo ciekawy stylistycznie telefon.
Parametry ekranu i procesor też całkiem niezłe. Choć topowych smartfonów nie pobije.

piaseczek
16.09.14, 20:10
Procek to snapdragon 801, czyli praktycznie top. Bardzo nowatorski ten Panasonic. Piękne wykonanie.

grzeSiuu
17.09.14, 00:12
qrcze... ja chyba sie nie znam.
co teraz jest top?

.. aaa 3 ramu i 2,5 procesor?
wybaczcie ten telefon ma możliwości konkurowania z topModels :)
cyferki to nie wszystko, jeszcze liczy się optymalizacja oprogramowania.
wiem co mówię. mam sgs4 i przesiadłem się z konieczności z sgs5.

nightelf
18.09.14, 17:20
Super top, to byłby jakiś zapowiadany 64 bitowy procesor :wink:
Dlaczego musiałeś się przesiąść na SGS4 z SGS5?

epicure
18.09.14, 18:30
Super to było, gdyby dało się tym zrobić ze 300 zdjęć i żeby jeszcze telefon pociągnął co najmniej pół dnia. Cienko to widzę.

strOOs
18.09.14, 18:37
Super to było, gdyby dało się tym zrobić ze 300 zdjęć i żeby jeszcze telefon pociągnął co najmniej pół dnia. Cienko to widzę.

Obudowa jest dość gruba. 3000mAh spokojnie włożą do środka.

grzeSiuu
19.09.14, 23:31
Dlaczego musiałeś się przesiąść na SGS4 z SGS5?

"wypadek przy pracy".
drugi, to już prezent ;)
natomiast powód jest mało istotny... zaskoczony byłem obsługą.
- po pierwsze subiektywnie (tyczy się nielicznych) S5 jest za duży. poznawałem go (S5 oraz LG G3) w największej Macarni na rynku.
był wielkością na granicy .. ale w praktyce okazał się cholernie niewygodny. S4 subiektywnie dalej jest za duży ale komfort jest już lepszy od S5.
najlepszym rozmiarem jest mniej więcej rozmiar LG L9 (mam, więc wiem)
- po drugie S5 zacinał się jak cholera, S4 jest płynniejszy.
na androidzie znam się słabo.. mam zainstalowane 3 gry i 4 programy. nic więcej.
wszystkie telefony były ustawione podobnie, zarzekam się, że wręcz identycznie.
najpłynniej działa LG L9, później SGS4, SGS4zoom i na samym końcu SGS5.
wg mojej oceny porażka jakich mało. zostałbym przy LG L9 (tym bardziej, że po 2 latach używania bateria jest ok 3* lepsza od reszty). zależało mi jednak na lepszym aparacie (w LG L9 to padaka) i wideorozmowach. stąd przesiadka.
w internecie huczą, że HTC ma jeszcze lepszą optymalizację od LG. ja tego nie potwierdzam. nie mam, tym bardziej nie mam jak porównać!

viruuss
20.09.14, 21:53
w internecie huczą, że HTC ma jeszcze lepszą optymalizację od LG. ja tego nie potwierdzam. nie mam, tym bardziej nie mam jak porównać!
gdybyś miał HTC , to bys wiedział dlaczego tak piszą :) SENSE wymiata !!

grzeSiuu
20.09.14, 23:00
tak słyszałem. HTC niestety ma najsłabszy ze stawki aparat :( a na tym mi najbardziej zależało.
brak wideorozmów mogę przeboleć, choć tez mi na tej funkcji zależy ;)

Hrr
21.09.14, 00:26
Jak chcesz fona z dobrym aparatem i świetnie zoptymalizowanym softem to kup sobie Lumię ;)

A ten Panas baaardzo elegancki im wyszedł !

epicure
21.09.14, 08:44
Jeśli szukasz fona, którego chciałbyś czasem użyć jako urządzenie sterujące bezprzewodowo aparatem poprzez Wi-Fi, to nie kupuj niczego z Windowsem. Tak samo jeśli jesteś przyzwyczajony do usług Googla, które kompletnie nie mają wsparcia w systemie Microsoftu. Ja się przesiadłem z tableta z Androidem na Windowsa i po kilku tygodniach użytkowania nadal jestem w szoku, jak można było ten system tak schrzanić.

grzeSiuu
21.09.14, 13:22
Panowie dziękuję za rady ;) na dzień dzisiejszy Windows odpada także z innych powodów.
muszą go faktycznie dopracować!
oczywiście moje fanaberie nie muszą być użyteczne dla innych :D

micz87
22.09.14, 22:44
Chyba przyszedł czas wymienić mojego wysłużonego Samsunga Omnia :D Trzeba odkładać złotówki.