Zobacz pełną wersję : Olympus -warsztaty z Marcinem Dobasem 13.09.2014
No właśnie... Bo wątku nie znalazłem.
Ktoś się wybiera?
byłem, zobaczyłem, wysłuchałem, cała masa porad jak przygotować się do wyjazdu "fotograficznego", jak nie stracić okazji na dobre zdjęcie, jak odnaleźć się w nowym miejscu, wszystko przystępnie, własnymi słowami kogoś kto wie co mówi, bo ma doświadczenie.
Podobało mi się. No i można było pomacać sprzęt, wszystkie korpusy omd w jednym miejscu, obiektywy ... wiedziałem, że to mikrusy, widziałem w sklepie, ale w ręku są jeszcze mniejsze ... jestem pod wrażeniem, tylko ta cena "jedynki".
Ja też byłem ;) testowałem sobie właśnie em1. Aparat spoko, lepsza ergonomia od em10, ale poza tym dużych różnic brak. Oczywiście 5 osiowa stabilizacja vs. 3 stopniowa ale ogólnie mało się one różnią. Za to 75mm 1.8 - jestem pod wrażeniem ostrości i jakości zdjęć.
Byłem, posłuchałem, testowałem.
Cała fura informacji, począwszyod przygotowania się do wyjazdu (rozeznanie terenu, atrakcje turystyczne,rozkład oświetlenia słonecznego), planowanie, po publikację i sprzedaż zdjęć.Wszystko podane przez praktyka.
Dodatkowo możliwośćprzetestowania sprzętu – OMD i Peny.
Podobało mi się. Brawa dlaprowadzącego i dla Firmy.