PDA

Zobacz pełną wersję : SH-50 czy jeszcze warto?

zygij
2.09.14, 21:23
Witam.
Szukam kompaktu, może nawet typowej małpki. Aparat głównie ma służyć mojej mamie na potrzeby robienia zdjęć na wycieczkach i okazjonalnych. Raczej prosty w obsłudze i bez potrzeby rozbudowanych opcji typu gps, wifi, raw itp. Początkowo zdecydowany byłem na model nikon L620 ze względu na zasilanie AA. Jak poczytałem, że aparat raczej nie jest najlepszym wyborem skłoniłem się ku olympusowi sz-16 za 599zł (szkoda że nie zasilany aku AA), ale niestety okazało się, że w euro agd rtv jest on już praktycznie nie dostępny. Alternatywą jest model sz-17 za 739zł. Dzisiaj znalazłem za mniejsze pieniądze nowy sh-50. Pytanie czy ten aparat jest jeszcze wart swojej uwagi, czy lepiej szukać czegoś nowszego, a może xz10? Aparat koniecznie musi być nowy z gwarancją producenta, najlepiej 24m. Czy na forum jest jakiś użytkownik sh50, czy można prosić o wrażenia z użytkowania. Na google raczej mało testów tego modelu.
Pozdrawiam

Makromaniak
24.09.14, 11:58
Kup mamie xz-10. Ustawiasz jej P i auto ISO i ma dobre zdjęcia przy każdej okazji. Sam sprawdziłem :-)

Po co do okazjonalnych zdjęć zoom 600 mm z SH-50?
Lepiej zainwestować w jasny obiektyw pozwalający korzystać z niskich ISO o dobrej jakości.....