Zobacz pełną wersję : Koniec produkcji zwykłych FL?
W sklepach pojawiają się wyprzedaże z magazynów. Ktoś potwierdzi wstrzymanie produkcji?
http://www.fotozakupy.pl/sklep/page/product/product/1048 :arrow: taniej niż najlepsza cena OJ :D
Nie ma większego sensu produkowac dwoch wersji więc pewnie "zwykłe" FL-ki już sie kończą.
Swietna cena to fakt (kupiłem w tym sklepie większość swojego sprzętu) ale zauważ, ze FL-36 nie staniała wcale :?
Bezprzewodowe sterowanie błyskiem - super sprawa - odkąd fotografowałem D80 chciałbym i w Olku mieć... Bardzo przydatny czasem gadżet...
Ciekawe czy zrobią coś z tym nieszczęsnym kółkiem w FL-36, cze mechanika pozostanie bez zmian?
Wiadomo było, ze ceny polecą w dół :)
Ale zwykła flka nadal deje radę ;p
JAk ma się podpiętą na aparacie to radiowe wyzwalanie jest tylko bajerkiem ;)
no ale po to radiowe jest coby na aparacie jej nie trzymać ;)
Do studia są tańsze alternatywy niż fl50 via radio ;p
Ale gdzies na szybko w plenerek...
Do studia są tańsze alternatywy niż fl50 via radio ;p
Ale gdzies na szybko w plenerek...
bynajmniej nie studio miałem na myśli :) w plenerze to moze być świetne rozwiązanie...
bynajmniej nie studio miałem na myśli :) w plenerze to moze być świetne rozwiązanie...
Jest, szczególnie jak się ma drugą osobę do trzymania tej lampy. Taka lampa walnięta z odpowiedniej strony, z jakimś rozpraszaczem potrafi dać fajny efekt. Wygoda niesamowita. Podobnie - w fotografowaniu przedmiotów z bliskiej odległości. Do tej pory mieliśmy do wyboru drogi i krótki kabel albo cudowanie z fotocelą.
fotocela to nie cudowanie, tylko samo życie. kilka dych, jakaś syfna lampa dodatkowa i rządzisz...
co innego na powietrzu, w jasny dzień, gdzie fotocela może nie wyłapać błysku - dokładnie to miał na myśli willow...
Hmm, a czy FLki -R działają raiowo z body innym niż E-3? Chyba to pierwszy korpus, który ma obsługę takich lamp, prawda? Może jakiś firmware by to załatwił... ;)
Hmm, a czy FLki -R działają raiowo z body innym niż E-3? Chyba to pierwszy korpus, który ma obsługę takich lamp, prawda? Może jakiś firmware by to załatwił... ;) firmware rozszerzający hardware ? ;)
Hmm, a czy FLki -R działają raiowo z body innym niż E-3? Chyba to pierwszy korpus, który ma obsługę takich lamp, prawda? Może jakiś firmware by to załatwił... ;) firmware rozszerzający hardware ? ;)
W Canonie robią takie rzeczy.. zapraszają każdy aparat do serwisu... :mrgreen:
Mogłaby wyjść jakaś proteza na gorącą stopkę, jakaś mini-radiostacja komunikująca się z lampą. Za cenę takiej ME-1 na przykład...
Mogłaby wyjść jakaś proteza na gorącą stopkę, jakaś mini-radiostacja komunikująca się z lampą. Za cenę takiej ME-1 na przykład...
hahaha taka cena? hahaha
Mogłaby wyjść jakaś proteza na gorącą stopkę, jakaś mini-radiostacja komunikująca się z lampą. Za cenę takiej ME-1 na przykład...tak hmmmmm..... nie no marzenia to podstawa
Ciekawe czy taka nowa lampa z literką "R" na końcu zareaguje na wyzwalacz radiowy zakładany na stopkę (symbol RF-604) ?
Przyszło to dziś do mnie i walczę z opanowaniem ustawień aparatu z lampą zewnętrzną (nie nakładaną na stopkę) :mrgreen:
Ciekawe czy taka nowa lampa z literką "R" na końcu zareaguje na wyzwalacz radiowy zakładany na stopkę (symbol RF-604) ?
Przyszło to dziś do mnie i walczę z opanowaniem ustawień aparatu z lampą zewnętrzną (nie nakładaną na stopkę) :mrgreen:
ja tam sie nie znam ale wiem że w zyciu większe cuda się zdarzały :D
Jak np. ten sam wężyk pasujący do kompaktu i lustrzanki. A wcale miało tak nie być :mrgreen: