Zobacz pełną wersję : E-3 + 12-60
RadioErewan
2.11.07, 17:43
Mam i znikam.
pozdrawiam
No to czekamy z niecierpliwością na efekty ;)
Piotr Grześ
2.11.07, 17:45
Testuj go ostro i wstawiaj RAW-y.
No to czekamy z niecierpliwością na efekty ;) może zorganizujemy sobie jakąś zabawę na forumku co by umilić sobie czekanie ?? :mrgreen: :mrgreen:
No to czekamy z niecierpliwością na efekty ;) może zorganizujemy sobie jakąś zabawę na forumku co by umilić sobie czekanie ?? :mrgreen: :mrgreen:
maraton - cztery razy sto bez zapojki, czas bardzo szybko zleci :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
maraton - cztery razy sto bez zapojki, czas bardzo szybko zleci :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ale ja chce jeszcze dzisiaj ocenic jakosc rawów, i to tak dobrym okiem :mrgreen:
To może być problem bo Radek (albo Jack? nie pamiętam...) przebąkiwał coś, że 'po weekendzie' :P
AndrzejSzczecin
2.11.07, 20:06
Trudne zadanie ma RE... - co by było gdyby E-3 nie przypadł mu do gustu... Osobiście wierzę w sukces nowego Olka - sam chcę go kupić - ale testerowi trudno byłoby napisać coś "mocnego"...
... (albo Jack? nie pamiętam...) ...To nie ja, to nie ja ;) :D Miałem, ale oddałem :mrgreen:
Jack
Środa... i ciągle nic... :roll:
BUHAHAHAHAHA
przeglądnij forum
wątki o konkretach i samplach, oraz podsumowanie cen.
BUHAHAHAHAHA
przeglądnij forum
wątki o konkretach i samplach, oraz podsumowanie cen.
Ze strony RE nic!
a dlaczego RE miałby zajmować stanowisko w sprawie tego aparatu. dostaliśmy różne próbki do oceny jakości obrazu oraz krótkie konkretne info o budowie mechanicznej aparatu i obiektywu.
resztę każdy powinien sobie dopowiedzieć [pasi/nie pasi].
Karol, gdzie jest informacja o obiektywie?
12-60 interesuje mnie szczególnie w odniesieniu do 11-22mm. 11-22 jest dla mnie wzorem jakości obrazu dla obiektywu wycieczkowo-pejzażowego. Czy jakość obrazu 12-60 jest tak samo dobra jak 11-22?
AndrzejSzczecin
7.11.07, 21:14
Karol, gdzie jest informacja o obiektywie?
12-60 interesuje mnie szczególnie w odniesieniu do 11-22mm. 11-22 jest dla mnie wzorem jakości obrazu dla obiektywu wycieczkowo-pejzażowego. Czy jakość obrazu 12-60 jest tak samo dobra jak 11-22?
o własnie - a mnie obiektyw 12-60mm interesuje pod kątem potencjalnej wymiany z 14-54mm - czy warto...?
http://www.sklepfotograficzny.pl/obiektywy-akcesoria/obiektywy/Olympus/12-60mm-f2.8-4.0-ED-SWD/
tu już można go kupić... troszkę drogi... Myślicie że z czasem (1/2 roku, 1 rok) stanieje?
Ok północy wejdź na forum...
pozdrawiam
blady:
o obiektywie można sobie dopowiedzieć, że optycznie będzie gorszy od 11-22 i co najmniej porównywalny z 14-54. za to powinien mniej aberrować, niż 14-54 (gdzie i tak jest to marginalne, po rogach). wygląda na to że 12-60 powtórzy a nawet przebije sukces 14-54, który to na początku był o wiele droższy, niż 12-60 na starcie. myślę, że dla 2mm nie warto się zabijać i podmieniać obiektywu, ale jeśli stoimy przed zakupem nie mając obiektywu to te 2mm rzutują.
ciekawi mnie czy ten obiektyw mechanicznie pracuje jak 14-54 (schowany - wysunięty) czy jak 11-22 (wysunięty - schowany - wysunięty).
http://www.sklepfotograficzny.pl/obiektywy-akcesoria/obiektywy/Olympus/12-60mm-f2.8-4.0-ED-SWD/
tu już można go kupić... troszkę drogi... Myślicie że z czasem (1/2 roku, 1 rok) stanieje?
Raczej nie stanieje, szkla i lampy do systemu Oliego dosc uparcie trzymaja cene.
Czesc.ch.
ten sklep do najtańszych nie należy :D
Fajną stronkę mają, ale ceny nie.