Zobacz pełną wersję : Serwis-prośba o pomoc
Niestety na urlopie padł mój e-m5. Tzn. nie do końca padł bo niekiedy się uruchamia. Problem ogólnie polega na tym, że czasami nie mogę go uruchomić przez kilka godzin po czym jak już się uda to bezproblemowo pracuje kolejne kilka. Moje pytanie brzmi następująco: czy ktoś ma doświadczenie z serwisem Olympusa i wie jak długo przeciętnie trwa naprawa lub może podać adres serwisu w Bielsku-Białej lub w okolicy ponieważ potrzebuje aparat sprawny na 13 sierpnia? Aparat jest jeszcze na gwarancji.
Współczuję. Skoro na gwarancji to tylko oficjalny serwis wchodzi w grę. Aparat jest wysyłany do Czech. Obawiam się jednak, że do 13 sierpnia może nie wrócić, chociaż pewne szanse są. Na domiar złego ludzie narzekają, że nie działa opcja śledzenia statusu naprawy, choć sam serwis ma generalnie doskonałe opinie.
Tego się obawiałem. Dziękuję za informacje.
Ja wysłałam dwa razy rzeczy do serwisu i w obu przypadkach wróciły do mnie po równo 10 dniach. Jak się pospieszysz, to może zdąży wrócić do 13 sierpnia.
Tego się obawiałem. Dziękuję za informacje.
Życzę powodzenia :( 5-6 dni na transfery kurierami, do tego czas urlopów i pewnie niemała kolejka gratów do naprawy ze znacznej części europy/świata :(
Gdybyś nawet chciał zapłacić, to i tak zapomnij - Olympus w zasadzie zaprzestał sprzedawania części zamiennych :(
Z Kęt do serwisu masz 150 km. Serwis jest w Prerovie. Może skontaktuj się bezpośrednio z Czechami i zapytaj, czy możesz dostarczyć osobiście. Aparaty w serwisie nie leżą, są naprawiane na bieżąco.