Zobacz pełną wersję : Pałac Wodzickich w Tyczynie
Fajnie zobaczyć znajome miejsce :-)
Czy tam nadal jest liceum, czy pałac przejęło WSSG/WSIZ ?
Pałacyk niebrzydki.
czy pałac przejęło WSSG/WSIZ ?
Masz na myśli ten (https://www.wsiz.rzeszow.pl/pl/Strony/WSIiZ.aspx) WSIiZ? :)
Tak, ten WSIiZ mam na myśli:-)
W Pałacu mieści się zespół szkół Liceum Ogólnokształcące. Pozdrawiam
Odrzykoń o zachodzie słońca i widok na Prządkę.
Na "Prządkach" robiłem swoje pierwsze w życiu zdjęcia aparatem DRUH :)
Na "Prządkach" robiłem swoje pierwsze w życiu zdjęcia aparatem DRUCH :)
Dostałem "Drucha " na pierwszą komunię . Oj jak to dawno było.
Na "Prządkach" robiłem swoje pierwsze w życiu zdjęcia aparatem DRUCH :)
Dostałem "Drucha " na pierwszą komunię . Oj jak to dawno było.
Oj, musiało to być bardzo dawno temu, bo koledzy zapomnieli, ze to był "Druh":mrgreen:
Oj, musiało to być bardzo dawno temu, bo koledzy zapomnieli, ze to był "Druh":mrgreen:
Dobra, poprawiłem. Masz piwo :mrgreen:
Zgadza się Kolego , obaj napisaliśmy przez ch . Tyle tylko , że od tego się nie umiera i mam nadzieję , iż jeszcze trochę popstrykamy . I tak w formie żartu : Druch przez ch i Druh przez samo h, brzmi zupełnie tak samo . (ewentualnie gdyby do dyskusji włączył się profesor Miodek ,ze swoim twardym H to mogło by być różnie)
P.S.
Ten prezent otrzymałem w czasie gdy w Warszawie otwarto "Supersam" pierwszy w Polsce wielkopowierzchniowy sklep samoobsługowy.
---------- Post dodany o 11:40 ---------- Poprzedni post był o 11:39 ----------
Obaj to znaczy Ja i bodzio239 . Pozdrawiam
Moja miłość od lat . Do dziś.
Moja miłość od lat . Do dziś.
Do dziś tutaj razem spacerujemy .
Zgadza się Kolego , obaj napisaliśmy przez ch . Tyle tylko , że od tego się nie umiera i mam nadzieję , iż jeszcze trochę popstrykamy . I tak w formie żartu : Druch przez ch i Druh przez samo h, brzmi zupełnie tak samo . (ewentualnie gdyby do dyskusji włączył się profesor Miodek ,ze swoim twardym H to mogło by być różnie)
P.S.
Ten prezent otrzymałem w czasie gdy w Warszawie otwarto "Supersam" pierwszy w Polsce wielkopowierzchniowy sklep samoobsługowy.
---------- Post dodany o 11:40 ---------- Poprzedni post był o 11:39 ----------
Obaj to znaczy Ja i bodzio239 . Pozdrawiam
Z Miodkiem zalecam daleko idącą ostrożność :) A było to tak: Kubuś Puchatek żalił się: to że Kłapouchy donosił rozumiem -to osioł przecie, że Prosiaczek - no świnia, ale żeby Miodek :)