Zobacz pełną wersję : Jaki aparat z kompaktów zaawansowanych poradzicie
JAk w temacie poradcie mi jaki aparat jest godny uwagi z komaktów ale takich z dobrym zoomem optycznym do 1500 .
Nie ja chcę kupić takiego lecz mam doradzić wujkowi.
Oglądałem już kilka ale ciężki wybór tym bardziej ,że nie miałem w ręku .
pomóżcie :)
ja będę standardowo mówić o serii H Sony'ego, bo miałam, super jakość, fajne menu i dobra cena. ;)
jezeli lubi szeroki kat, solidnosc wykonania i brzydzi sie marketingiem, to polecam uzywane Nikon 8400, Canona S80, Olka 5050 czy 5060 lub 7070, czy nawet 8080 (jak trafi dobrze) czy Fujego S20 pro.
dzisiejsze kompakty cechuje nic innego niz tandeta.
Mysikrólik Dziękuje za porade . faktycznie dobry aparat i taktez poradziłem . Miałem też drugą opcję którą zaproponowałem to sp 550 Olka .
Wujek wybrał Olka , no i może dobrze jeden więcej . Narazie jest w trakcie zagłębiania się w instrukcje .
Pozdrawiam i dziękuje za pomoc
A co z tak mocno zachwalanymi kiedyś na forum Fuji s9600?
Ja kiedyś miałam pożyczonego Fuji, wiem, że to było wieki temu... jakoś do mnie nie przemówił wówczas... ale zauważyłam ciekawą rzecz, że wiele osób poleca Fuji i na tym się kończy, bo końcowy wybór jest inny. Jednak czemu, to nie mam pojęcia. :)
no właśnie dziwię się bo był na forum kiedyś wątek, w których dość sporo forumowiczów zachwalało właśnie Fuji jako najmniej szumiący kompakt.