PDA

Zobacz pełną wersję : [OPL] Olympus uczci sukces OM-D E-M10 efektowną, limitowaną edycją tego aparatu

RSSBot
2.06.14, 09:20
https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://www.partner.olympus.pl/2014.06.02_Olympus_OM-D_E-M10_Limited_Edition.html)
Luksusowe akcesoria, starannie dobrane tekstury i kolory sprawiają, że OM-D E-M10 w limitowanej edycji to idealna propozycja dla ludzi, którzy od aparatu oczekują niezwykłego wyglądu, nieograniczonych możliwości i doskonałych zdjęć.

More... (http://www.partner.olympus.pl/2014.06.02_Olympus_OM-D_E-M10_Limited_Edition.html)

nightelf
2.06.14, 11:41
Ta czarna wykładzina wygląda jakby była z skóry jaszczurki.
W sam raz do moich wężowych mokasynów :wink:

easy_rider
2.06.14, 15:02
Eeeee... różowego nie ma :(

epicure
2.06.14, 15:19
Osobliwy sposób świętowania sukcesu. Udało nam się! A teraz zróbmy coś głupiego ;)

romek1967
2.06.14, 15:24
Osobliwy sposób świętowania sukcesu. Udało nam się! A teraz zróbmy coś głupiego ;)
Kto bogatemu zabroni ;)
A mnie tam się podobają te kolorki. Czysto platonicznie, nie planuję E-M10.

epicure
2.06.14, 16:11
Ja nikomu nie zabraniam, śmieję się tylko z tego. Gdybym chciał świętować sukces aparatu (rozumiem, że chodzi o sprzedaż, bo co innego może być wyznacznikiem sukcesu?), to część zysków przeznaczyłbym na jakąś akcję skierowaną do tych, którzy się do tego sukcesu przyczynili: nabywców E-M10. Nie wiem, postawiłbym im kolejkę, podzielił się z nimi tortem, rozesłał długopisy z logo Olympusa. Tutaj jednak marketingowcy wykazali się znacznie dalej idącą pomysłowością. Szampana i torta skonsumują sami, długopisy rozdadzą sprzedawcom Fotojokera, a klienci otrzymają niepowtarzalną szansę zakupu aparatu z przyklejoną kolorową gumką, oczywiście drożej.

---------- Post dodany o 16:11 ---------- Poprzedni post był o 15:56 ----------

Właśnie doczytałem, że chodzi o świętowanie nagrody TIPA.

realnasty
2.06.14, 16:36
Gdybym chciał świętować sukces aparatu...

Daleko byś w tym biznesie nie zaszedł ;)

epicure
2.06.14, 16:51
Jak się bawić, to na całego :D

k@czy
3.06.14, 00:03
Ja nikomu nie zabraniam, śmieję się tylko z tego. Gdybym chciał świętować sukces aparatu (rozumiem, że chodzi o sprzedaż, bo co innego może być wyznacznikiem sukcesu?), to część zysków przeznaczyłbym na jakąś akcję skierowaną do tych, którzy się do tego sukcesu przyczynili: nabywców E-M10. Nie wiem, postawiłbym im kolejkę, podzielił się z nimi tortem, rozesłał długopisy z logo Olympusa. Tutaj jednak marketingowcy wykazali się znacznie dalej idącą pomysłowością. Szampana i torta skonsumują sami, długopisy rozdadzą sprzedawcom Fotojokera, a klienci otrzymają niepowtarzalną szansę zakupu aparatu z przyklejoną kolorową gumką, oczywiście drożej.

---------- Post dodany o 16:11 ---------- Poprzedni post był o 15:56 ----------

Zgadzam sie. Odbieram to dokladnie tak samo.

Daleko byś w tym biznesie nie zaszedł ;)

Jak widac Olympus ma doswiadczenie w "dochodzeniu" - jakbys nei zauwazyla, to juz "doszedl" dwa systemy.
W tej chwili jest na drodze, zeby "dojsc" trzeci, czyli m4/3.
Tradycyjnie firma Olympus jest nieobecna wszedzie tam, gdzie dzieje sie prawdziwa sprzedaz i gdzie inne firmy przekuwaja swoje pomysly w prawdziwe pieniadze.
Nadal nie ma aparatow Olka w zadnej duzej i liczacej sie sieci sprzedazy - ani detalicznej, ani hurtowej. Sprzedaz wysylkowa jest dobra, ale tylko dla klientow, ktorzy wiedza co chca kupic, albo chociaz dotykali sprzetu w normalnym sklepie. Olek z powodow oszczednosciowych niestety takiej mozliwosci nie daje - po prostu nie dzieli sie zyskami ze sprzedazy tak jak robia to inni - ot, taka ekstrawagancja.
Sprzetu Olka nie mozna rowniez wypozyczyc - ta galaz rynku foto rowniez nie dziala w wypadku wujka Olka.
Calosc wyglada podobnie jak sukces e-520 - rewelacyjna sprzedaz i sukces rynkowy ( w naszej malej skali oczywiscie) i pozniej juz tylko rownia pochyla.
Mam nadzieje, ze sie myle i ze wszyscy zaczna kupowac po 3 Olki na raz i ze firma w koncu wyjdzie na prosta, ale czasami trzeba spojrzec prawdzie w oczy :)

apz
3.06.14, 08:17
...

Rewelacyjna wiadomość, nagroda za kasę. Chyba że chodzi tylko o bezpłatną reklamę marki generowaną przez takich jak my tu wypowiadający się spamerzy...
A tych super, okolicznościowych zestawów będzie pewnie na krótszą sprzedaż jak trwanie o tym szumu w internecie.

sten
3.06.14, 09:38
Ten zielony w sam raz do przyrodniczej. Pomarańczowy do streeta się nie nada, zbyt widoczny, ale dla hipsterów jak najbardziej. Czarny dla zawodowców, bo muszą wyglądać poważnie z takim maluchem. Czyli co kto lubi, Olympus E-M10 dla każdego.

realnasty
3.06.14, 10:23
A i tak srebrny jest najlepszy ;)

adambieg
3.06.14, 10:36

Srebrny? Srebrny to może być widelec, aparat musi być czarny:-P

sten
3.06.14, 10:40
Oczywiście. Srebrny dla dla prawdziwych miłośników fotografii.

epicure
3.06.14, 12:23
Rewelacyjna wiadomość, nagroda za kasę. Chyba że chodzi tylko o bezpłatną reklamę marki generowaną przez takich jak my tu wypowiadający się spamerzy...

TIPA przyznaje nagrody wszystkim, żeby żaden producent nie czuł się urażony. Jakoś nikt oprócz Olka z tego powodu nie świętuje.

A przy okazji taka anegdota: pracowałem kiedyś w czasopiśmie branżowym o magazynowaniu, logistyce, transporcie. Robiliśmy ranking wózków widłowych i przyznawaliśmy jakieś wyróżnienia w poszczególnych kategoriach. Tylko jeden producent nie dostał żadnego wyróżnienia, a wcale nie miał najgorszych produktów - wręcz przeciwnie, średnia półka. Natomiast ranking niezawodności był zmanipulowany, żeby nie powiedzieć wyssany z palca.

TOKIN
3.06.14, 12:34
Robiliśmy ranking wózków widłowych i przyznawaliśmy jakieś wyróżnienia w poszczególnych kategoriach. Tylko jeden producent nie dostał żadnego wyróżnienia, a wcale nie miał najgorszych produktów - wręcz przeciwnie, średnia półka. Natomiast ranking niezawodności był zmanipulowany, żeby nie powiedzieć wyssany z palca.

Podoba mi się ten fragment:)

Robiliśmy my, ale ranking był zmanipulowany... w sumie nie wiadomo przez kogo:mrgreen:

epicure
3.06.14, 12:40
Ja wiem, przez kogo był zmanipulowany, ale nie powiem ;) My jako czasopismo, o to mi chodziło. A ja m.in. przeprowadzałem ankiety i zbierałem informacje, których redakcja i tak potem nie uwzględniła :D

nyny
3.06.14, 14:37
Ten zielony w sam raz do przyrodniczej.
Tylko jak go pozniej znalesc jak sie w trawie zgubi ;)

pozdro

sten
3.06.14, 14:59
Tylko jak go pozniej znalesc jak sie w trawie zgubi ;)

pozdro

No masz tu rację, mały ci on jest, więc łatwo go zgubić w wysokiej trawie, ale i na to jest rada. Podobno ma GPS czy coś podobnego i znajdzie się go przy pomocy geotagowania. https://forum.olympusclub.pl/images/icons/icon6.png

Pozdrawiam.