PDA

Zobacz pełną wersję : program podobny do Olympus master 2

kozak-wow
20.10.07, 12:51
Szukam podobnego programu jak olympus master 2. tego nie moge zainstalowac na moim nowym systemie dlatego prosze o podanie najlepiej linkow do podobnych programow... Oczywiscie czytanie RAWow obowiazkowe:D z gory dziekuje

qbic
20.10.07, 12:52
http://www.rawtherapee.com/

Powinna byc wersja na kazdy system.

Oleryk
20.10.07, 12:58
Przepraszam, a co to za system?

kozak-wow
20.10.07, 12:59
no to jeszcze dodam ze mile widziane wersje w jezyku polskim:PP

korzystam z windowsa..

Abedin
20.10.07, 14:27
U mnie działa na XP i Vista działa bez problemowo. Może Ci antywirus nie puszcza.

dziobolek
20.10.07, 15:05
U mnie działa na XP i Vista działa bez problemowo. Może Ci antywirus nie puszcza.

U mnie to samo - XP Prof i Vista bez problemów.
Wyłącz wszystkie anty... i firewalle (obce, bo windowsowy wątpię by blokował) na czas instalacji.
Powinno zadziałać.

Pozdrówka!

kozak-wow
20.10.07, 15:11
no wlasnie w tym problem ze nie chodzi ani o antywirus a ni o firewalla. Problem wystepuje podczas instalacji... wyskakuje blad o jakims tam numerze i instalacja zostaje przerwana. Sciagnalem te sama wersje Olympus Master z internetu i wyskakuje ten sam blad wiec wina jednoznacznie siedzi po stronie mojego systemu.

No i nie wiem co zrobic:(

Oleryk
20.10.07, 15:21
Dopóki wiadomo tylko, że to "jakis błąd o jakimś numerze" pozostaje tylko przeinstalować Windows :/
Gdybyś napisał cos więcej...

dziobolek
20.10.07, 15:25
no wlasnie w tym problem ze nie chodzi ani o antywirus a ni o firewalla. Problem wystepuje podczas instalacji... wyskakuje blad o jakims tam numerze i instalacja zostaje przerwana. Sciagnalem te sama wersje Olympus Master z internetu i wyskakuje ten sam blad wiec wina jednoznacznie siedzi po stronie mojego systemu.

Tego się obawiałem.

Za Woytkiem - raczej reinstalka się kłania, i problemy znikną.

kozak-wow
20.10.07, 15:39
no a co wiecej mam powiedziec?? naprawde chyba bede musial zdecydowac sie na reinstalacje windowsa... ale dziekuje za odzew

Oleryk
20.10.07, 15:44
no a co wiecej mam powiedziec??
Podać numer błędu, pelny (!) tekst, który Ci się wyświetla.

kozak-wow
20.10.07, 16:30
nie no nie wyrobie ze smiechu!! Wojtke dzieki za to ze chciales zebym podal numer bledu... bo juz chyba po raz 10ty wsadzilem plytke to kompa i chcialem poczekac az blad wyskoczy a instalacja doszla do konca!!:D nie rozumiem tego bo nawet komputera nie restartowalem a probowalem kilka razy!! dzieki wielkie:D

Mirek54
20.10.07, 16:41
Mnie sie wydaje,ze to nie wina systemu tylko plytki.Najprawdopodobnie plytka zostala wypalona z bledem.

Zassaj jeszcze raz ze strony producenta i zainstaluj z pliku .exe, a nie z plytki.

Przy okazji :Jak dlugo stoi system,Kiedy czyscisz rejestr,jak dawno defragmentowales.
To sa podstawowe pytania jesli idzie o stabilnosc systemu.Nie jestem pewien,ale moze potrzebny jest w systemie direkt x i net framework.
To,ze masz brudnego pomocnika to nie znaczy,ze masz go ubic i znalesc nowego.Czasem wystarczy tego brudnego po prostu umyc. :razz:

dziobolek
20.10.07, 16:48
Mnie sie wydaje,ze to nie wina systemu tylko plytki.Najprawdopodobnie plytka zostala wypalona z bledem.

Zassaj jeszcze raz ze strony producenta i zainstaluj z pliku .exe, a nie z plytki.

Przy okazji :Jak dlugo stoi system,Kiedy czyscisz rejestr,jak dawno defragmentowales.
To sa podstawowe pytania jesli idzie o stabilnosc systemu.
To,ze masz brudnego pomocnika to nie znaczy,ze masz go ubic i znalesc nowego.Czasem wystarczy tego brudnego po prostu umyc. :razz:

:roll:

dzemski
20.10.07, 21:33
czy Twój procesor obsługuje komendy SSE ?

kozak-wow
20.10.07, 21:48

O co chodzi??:O

PRoblem rozwiazany juz dziala ale czmeu dziala to nie wiem:PP

Mirek54
20.10.07, 22:02

O co chodzi??:O

PRoblem rozwiazany juz dziala ale czmeu dziala to nie wiem:PP

Kom.SSE stosowane sa przy obliczeniach zmiennoprzecinkowych aby odciążyć koprocesor - po prostu SSE zawiera odpowiednie, gotowe komendy które realizują 'konkretne' zadanie przy wykorzystaniu osobnych rejestrów[przykładowo w przypadku koprocesora należałoby napisać odpowiedni algorytm, a w przypadku SSE jest gotowa instrukcja].

Najwazniejsze,ze zadzialalo.Reszta sie nie liczy,to tylko zero lub jeden.Tak niewiele i az tyle

barber
20.10.07, 23:14
nie no nie wyrobie ze smiechu!! Wojtke dzieki za to ze chciales zebym podal numer bledu... bo juz chyba po raz 10ty wsadzilem plytke to kompa i chcialem poczekac az blad wyskoczy a instalacja doszla do konca!!:D nie rozumiem tego bo nawet komputera nie restartowalem a probowalem kilka razy!! dzieki wielkie:D

Miałem podobnie, nawet napisałem do Olympusa. U mnie był błąd instalatora 1601, męczyłem instalację wiele razy i nic. Okazało się, że miałem w usługach ustawiony instalator na uruchamianie ręczne.

Anubis76x
26.11.07, 00:06
Używam tego programu jest Ok ale trzeba sobie wcześniej metodą prób i błędów stworzyć profil który by tak wywoływał RAWy jak Olympus Master, sam program wywołuje jakoś takie bure fotki...
Mam pytanie, co zrobić aby zdjęcia czy to z RAW czy to gotowe z aparatu miały nazwy podobne jak to ma miejsce w Canonie ? chodzi żeby ich nazwa miała date i godzinę w nazwie pliku.