Zobacz pełną wersję : program podobny do Olympus master 2
Szukam podobnego programu jak olympus master 2. tego nie moge zainstalowac na moim nowym systemie dlatego prosze o podanie najlepiej linkow do podobnych programow... Oczywiscie czytanie RAWow obowiazkowe:D z gory dziekuje
http://www.rawtherapee.com/
Powinna byc wersja na kazdy system.
Przepraszam, a co to za system?
no to jeszcze dodam ze mile widziane wersje w jezyku polskim:PP
korzystam z windowsa..
U mnie działa na XP i Vista działa bez problemowo. Może Ci antywirus nie puszcza.
U mnie działa na XP i Vista działa bez problemowo. Może Ci antywirus nie puszcza.
U mnie to samo - XP Prof i Vista bez problemów.
Wyłącz wszystkie anty... i firewalle (obce, bo windowsowy wątpię by blokował) na czas instalacji.
Powinno zadziałać.
Pozdrówka!
no wlasnie w tym problem ze nie chodzi ani o antywirus a ni o firewalla. Problem wystepuje podczas instalacji... wyskakuje blad o jakims tam numerze i instalacja zostaje przerwana. Sciagnalem te sama wersje Olympus Master z internetu i wyskakuje ten sam blad wiec wina jednoznacznie siedzi po stronie mojego systemu.
No i nie wiem co zrobic:(
Dopóki wiadomo tylko, że to "jakis błąd o jakimś numerze" pozostaje tylko przeinstalować Windows :/
Gdybyś napisał cos więcej...
no wlasnie w tym problem ze nie chodzi ani o antywirus a ni o firewalla. Problem wystepuje podczas instalacji... wyskakuje blad o jakims tam numerze i instalacja zostaje przerwana. Sciagnalem te sama wersje Olympus Master z internetu i wyskakuje ten sam blad wiec wina jednoznacznie siedzi po stronie mojego systemu.
Tego się obawiałem.
Za Woytkiem - raczej reinstalka się kłania, i problemy znikną.
no a co wiecej mam powiedziec?? naprawde chyba bede musial zdecydowac sie na reinstalacje windowsa... ale dziekuje za odzew
no a co wiecej mam powiedziec??
Podać numer błędu, pelny (!) tekst, który Ci się wyświetla.
nie no nie wyrobie ze smiechu!! Wojtke dzieki za to ze chciales zebym podal numer bledu... bo juz chyba po raz 10ty wsadzilem plytke to kompa i chcialem poczekac az blad wyskoczy a instalacja doszla do konca!!:D nie rozumiem tego bo nawet komputera nie restartowalem a probowalem kilka razy!! dzieki wielkie:D
Mnie sie wydaje,ze to nie wina systemu tylko plytki.Najprawdopodobnie plytka zostala wypalona z bledem.
Zassaj jeszcze raz ze strony producenta i zainstaluj z pliku .exe, a nie z plytki.
Przy okazji :Jak dlugo stoi system,Kiedy czyscisz rejestr,jak dawno defragmentowales.
To sa podstawowe pytania jesli idzie o stabilnosc systemu.Nie jestem pewien,ale moze potrzebny jest w systemie direkt x i net framework.
To,ze masz brudnego pomocnika to nie znaczy,ze masz go ubic i znalesc nowego.Czasem wystarczy tego brudnego po prostu umyc. :razz:
Mnie sie wydaje,ze to nie wina systemu tylko plytki.Najprawdopodobnie plytka zostala wypalona z bledem.
Zassaj jeszcze raz ze strony producenta i zainstaluj z pliku .exe, a nie z plytki.
Przy okazji :Jak dlugo stoi system,Kiedy czyscisz rejestr,jak dawno defragmentowales.
To sa podstawowe pytania jesli idzie o stabilnosc systemu.
To,ze masz brudnego pomocnika to nie znaczy,ze masz go ubic i znalesc nowego.Czasem wystarczy tego brudnego po prostu umyc. :razz:
:roll:
czy Twój procesor obsługuje komendy SSE ?
O co chodzi??:O
PRoblem rozwiazany juz dziala ale czmeu dziala to nie wiem:PP
O co chodzi??:O
PRoblem rozwiazany juz dziala ale czmeu dziala to nie wiem:PP
Kom.SSE stosowane sa przy obliczeniach zmiennoprzecinkowych aby odciążyć koprocesor - po prostu SSE zawiera odpowiednie, gotowe komendy które realizują 'konkretne' zadanie przy wykorzystaniu osobnych rejestrów[przykładowo w przypadku koprocesora należałoby napisać odpowiedni algorytm, a w przypadku SSE jest gotowa instrukcja].
Najwazniejsze,ze zadzialalo.Reszta sie nie liczy,to tylko zero lub jeden.Tak niewiele i az tyle
nie no nie wyrobie ze smiechu!! Wojtke dzieki za to ze chciales zebym podal numer bledu... bo juz chyba po raz 10ty wsadzilem plytke to kompa i chcialem poczekac az blad wyskoczy a instalacja doszla do konca!!:D nie rozumiem tego bo nawet komputera nie restartowalem a probowalem kilka razy!! dzieki wielkie:D
Miałem podobnie, nawet napisałem do Olympusa. U mnie był błąd instalatora 1601, męczyłem instalację wiele razy i nic. Okazało się, że miałem w usługach ustawiony instalator na uruchamianie ręczne.
Używam tego programu jest Ok ale trzeba sobie wcześniej metodą prób i błędów stworzyć profil który by tak wywoływał RAWy jak Olympus Master, sam program wywołuje jakoś takie bure fotki...
Mam pytanie, co zrobić aby zdjęcia czy to z RAW czy to gotowe z aparatu miały nazwy podobne jak to ma miejsce w Canonie ? chodzi żeby ich nazwa miała date i godzinę w nazwie pliku.