PDA

Zobacz pełną wersję : Biżuteria

dziama0
20.05.14, 10:19
chciałam prosić o radę, nie bardzo jestem zadowolona z tych zdjęć, te na czarnym tle oświetlane dwupunktowo, te na białym z jednej lampy, co i jak, Waszym zdaniem, poprawić ? Może macie jakieś swoje doświadczenia ?

1118170
2118172
3118173
4118174
5https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=118171&stc=1&thumb=1&d=1400573809

Bodzip
20.05.14, 10:35
Kurcze no nie wiem. Mnie się bardzo podobają. Nie pojechałaś z płytką GO, obiekty są doskonale uwypuklone. Może ostatnie nr 6 zbyt ciemne jak dla mnie.

dziama0
20.05.14, 10:49
Kurcze no nie wiem. Mnie się bardzo podobają. Nie pojechałaś z płytką GO, obiekty są doskonale uwypuklone. Może ostatnie nr 6 zbyt ciemne jak dla mnie.

o to cieszę się, bo mnie się wydają jakieś takie płaskie, szczególnie te na ciemnym tle, czy namiot bezcieniowy pomógłby ?

Bodzip
20.05.14, 10:51
Nigdy nie robiłem takiej fotografii (namiot), więc nie chcę / nie mogę się wypowiedzieć.
Ja patrzyłem z punktu estetycznego dla mnie.

krzysiek29
20.05.14, 11:08
Trudny temat: ma się podobać paniom może jakaś się odezwie.

Eddie
20.05.14, 11:47
Nie wiem czy po poście przedmówcy powinienem się odzywać, ale zaryzykuję...

Zdjęcia na czarnym tle faktycznie są zbyt ciemne, ale drobna sprawa. Z innych rzeczy, jeśli nie korzystasz z namiotu bezcieniowego, zacznij. Na pewno musisz uciec od odbić lampy na koralach. Albo namiot, albo stempel, wybór należy do Ciebie. Jeśli namiot już jest, pokombinuj z ustawieniem świateł pod takim kątem, żeby Ci nie psuły roboty. Przydałoby się też więcej światła na tło albo mozolne szparowanie. Przeniesienie tej biżuterii na czystą biel da obrazkowi solidnego kopa i mocno przedmioty uwypukli.
I to chyba tyle. Poza tym jest naprawdę nieźle.

dziama0
20.05.14, 11:58
Nie wiem czy po poście przedmówcy powinienem się odzywać, ale zaryzykuję...

Zdjęcia na czarnym tle faktycznie są zbyt ciemne, ale drobna sprawa. Z innych rzeczy, jeśli nie korzystasz z namiotu bezcieniowego, zacznij. Na pewno musisz uciec od odbić lampy na koralach. Albo namiot, albo stempel, wybór należy do Ciebie. Jeśli namiot już jest, pokombinuj z ustawieniem świateł pod takim kątem, żeby Ci nie psuły roboty. Przydałoby się też więcej światła na tło albo mozolne szparowanie. Przeniesienie tej biżuterii na czystą biel da obrazkowi solidnego kopa i mocno przedmioty uwypukli.
I to chyba tyle. Poza tym jest naprawdę nieźle.

o bardzo dziekuję, próbowałam te odbicia wyeliminować polarem ale to za słabo, więc pora zaprzyjaźnić się z namiotem :) pozdrawiam

Eddie
20.05.14, 14:20
o bardzo dziekuję, próbowałam te odbicia wyeliminować polarem ale to za słabo, więc pora zaprzyjaźnić się z namiotem :) pozdrawiam

Nie ma za co, drobiazg :)
Namiot to bardzo przydatna, jeśli nawet nie podstawowa rzecz przy tego typu zdjęciach.