Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Koncertówki...pierwszy razz:)

MicSzu
19.10.07, 18:08
Witam...
To moje pierwsze fotki na forum, proszę o wyrozumiałośc i przedewszystkim krytykę.Fotki wykonane E500 + sonnar 135. (Pani Majka)a reszta to SIGMA 55-200. :oops:

Rafał Czarny
19.10.07, 18:55
Dwójeczka IMHO świetna. Reszta mniej.

MicSzu
20.10.07, 09:38
Dziekuję Rafale za komenta...I prosiłbym jeszcze o kilka słów od innych :D ponieważ dochodzę do wniosku iż te fotki nie są zbyt wiele warte ponieważ nikt nawet nie zagląda.Co jest nie tak, co poprawic?

Oleryk
20.10.07, 10:23
Za Rafałem: dwójka.
Grzesiu byłby fajny gdyby nie te ukośne kadry :?
Brakiem ocen się tak nie przejmuj tylko czekaj cierpliwie. Tu nierychliwi są. Ja też nierzadko się wkurzam na brak odzewu.
Chociaż równie dobrze możesz się niedoczekać :/
Spytam przewrotnie: a Ty oceniasz, komentujesz?

MicSzu
20.10.07, 10:38
Hehe... jeszcze nic nie komentowałem ponieważ bardzo rzadko bywam na forum (jeśli już jestem to zaglądam na posty odnośnie sprzętu), a poza tym jestem zarejestrowany od nie dawana ;) Napewno będę komentował jak tylko będzie chwilka czasu.

....Dzięki za krytykę i pozdrawiam...

Rafał Czarny
20.10.07, 10:42
Spytam przewrotnie: a Ty oceniasz, komentujesz?

Dobre pytanie. :D

MicSzu
25.10.07, 20:53
Hmmm... muszę wżucac cos innego czy i tak się krytyki nie doczekam? (co zrobic następnym razem inaczej aby było lepiej?bo sam nie wiem co w nich nie tak, że taki brak odezwu) :D

. . . Pozdrawiam . . .

suchar
25.10.07, 21:01
wżucać?!?! Ło matko...

Mi czegoś w tych zdjęciach brakuje. Chyba dramaturgii, akcji, dynamiki. Większość jest po prostu zapisem rzeczywistości, ale same sobą niewiele wnoszą. Tylko dwójeczka taka nie jest. To zdjęcie rzeczywiście jest dobre, w kadrze coś się dzieje. Może lepiej by było w B&W z ziarnem?
Pzdr

Rafał Czarny
25.10.07, 21:05
Hmmm... muszę wżucac cos innego czy i tak się krytyki nie doczekam? (co zrobic następnym razem inaczej aby było lepiej?bo sam nie wiem co w nich nie tak, że taki brak odezwu) :D

Zlituj się nad nami i zainstaluj Firefoxa sprawdzającego orty :roll: . A co robić, by mieć komentarze? To proste - trzeba być aktywnym i samemu komentować. I nie chodzi absolutnie o Towarzystwo Wzajemnej Adoracji. To, że kogoś lubię, nie znaczy, że nie ocenię krytycznie foty, która mi się nie podoba. Ale jeśli ktoś się wypowie w moim wątku (nieważne czy chwali czy gani), to czuję się zobowiązany do skomentowania foty w jego wątku. Proste jak melodia ludowa.

suchar
25.10.07, 21:08
Zlituj się nad nami i zainstaluj Firefoxa sprawdzającego orty :roll: . A co robić, by mieć komentarze? To proste - trzeba być aktywnym i samemu komentować. I nie chodzi absolutnie o Towarzystwo Wzajemnej Adoracji. To, że kogoś lubię, nie znaczy, że nie ocenię krytycznie foty, która mi się nie podoba. Ale jeśli ktoś się wypowie w moim wątku, to czuję się zobowiązany do skomentowania foty w jego wątku. Proste jak melodia ludowa.

Dokładnie. Ja też staram się tak postępować, niestety jakoś często mam wrażenie, że działa to jednostronnie :( W każdym razie staram się komentować i liczę wtedy na to, że może ktoś inny skomentuje i moje zdjęcia (właśnie, czas coś machnąć, bo jakoś dawno nic nie pokazywałem :roll: )

Rafał Czarny
25.10.07, 21:10
Wrzuciłem na to forum ze trzy furmanki zdjęć. Już dawno przestałem się przejmować, że niektóre nie mają komentarzy. Z początku spinałem się zdeka, ale mi przeszło :D . Cieszy mnie, że mój wątek ma prawie 60 tys. wjazdów. ;)

paszczol
25.10.07, 21:28
Za specami - dwójeczka najlepsza, tzn. drugie foto Markowskiego.

Abedin
25.10.07, 22:43
Dla mnie wszystkie prawie takie same troszkę bez tego czegoś. No i chyba za bardzo zbliżone.

MicSzu
26.10.07, 21:02
Może te się spodobają :razz:

Pozdrawiam...

Rafał Czarny
26.10.07, 21:04
Byłoby gites, ale twarz nieostra. Majzy w takich fota bardzo wskazane - ręce, nogi, mikrofony, gryfy gitar - ale buźki ostre poproszę.

suchar
26.10.07, 21:21
Byłoby gites, ale twarz nieostra. Majzy w takich fota bardzo wskazane - ręce, nogi, mikrofony, gryfy gitar - ale buźki ostre poproszę.

Zgadzam się. Dla mnie też ten kadr trochę nielogiczny jest: wokalistka wyciąga rękę gdzieś w lewą stronę widza, a puste miejsce jest po prawej. Lepiej byłoby gdyby to po lewej stronie było puste miejsce i wokalistka miałaby "gdzie" wyciągać tę rękę.
Pzdr

MicSzu
26.10.07, 22:29
Kolejne :)