Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Sygnał dzwiękowy w E-410 - błąd w instrukcji czy błąd softu?

pol189
18.10.07, 22:18
Witam serdecznie.

Nasuwa mi sie pytanie po kolejnej lekturze instrukcji do e-410 - w instrukcji napisano:

"Ustawianie sygnału dźwiękowego
Aparat generuje sygnał dźwiękowy przy naciskaniu przycisków. Przy pomocy tej funkcji można
włączyć lub wyłączyć sygnały dźwiękowe."

Mój egzemplarz po włączeniu tej funkcji generuje dźwięk podczas ustalenia ostrości. Natomiast nie generuje żadnego dźwięku podczas naciskania klawiszy (i może dobrze :mrgreen: )

Pytam z ciekawości (bo zakładam ze tak powinno być) - błąd jest w instrukcji, w wersji softu (posiadam 1.2) czy tez mój egzemplarz po prostu tak ma?

pozdrawiam
Krzysztof

Warmik
18.10.07, 22:21
chyba instrukcję źle napisali, po co dźwięki przy wduszaniu przycisków
w instrukcji E-510 takiej informacji nie znalazłem
ale masz w związku z tym jakiś problem? przejdź obok tego jakby nigdy nic, no chyba, że zależy Ci na tych dźwiękach przycisków :razz:

grizz
18.10.07, 22:47
Babol w instrukcji napewno.

barber
18.10.07, 22:52
chyba instrukcję źle napisali, po co dźwięki przy wduszaniu przycisków
ale masz w związku z tym jakiś problem? przejdź obok tego jakby nigdy nic, no chyba, że zależy Ci na tych dźwiękach przycisków :razz:

inst. E-510 str.71. Ustawianie sygnału dźwiękowego.
Możesz wyłączyć sygnał dźwiękowy wydawany w chwili zablokowania ostrości po naciśnięciu przycisku migawki.

Warmik
18.10.07, 22:58
Możesz wyłączyć sygnał dźwiękowy wydawany w chwili zablokowania ostrości po naciśnięciu przycisku migawki.

ale temat dotyczy czego innego:

Aparat generuje sygnał dźwiękowy przy naciskaniu przycisków. Przy pomocy tej funkcji można

barber
18.10.07, 23:22

ale temat dotyczy czego innego:

Po prostu podałem co podaje instrukcja 510, oraz że tak to powinno brzmieć w 410.
Pozdrawiam

pol189
19.10.07, 06:56
Hej ja szukałem tylko odpowiedzi gdzie tkwi błąd... :razz:

Na szczęście w instrukcji - i to mi wystarcza.
Zresztą klikające klawisze wydają się zbędne...

Dzięki za odpowiedz!