Zobacz pełną wersję : Amatorskie - początki - E-PL5
Witam.
Nabyłem dopiero co E-PL5 i zaczynam strzelanie...od (do) córki:grin::grin::grin:
Wszelkie uwagi i spostrzeżenia mile widziane - mądrego zawsze dobrze posłuchać.
1.116210
2.116209
To z ławeczką fajnie wyszło :)
Nawet bym powiedział że bardzo fajnie :-)
Kadr z ławką ok, ale nieostry.
ojej, faktycznie, troszeczkę jest, pewnie było ostrzone centralnym punktem...
a jednak podoba mi się to zdjęcie
...tak, niestety wyostrzenie złapane bardziej na ławce niż na dziecku...dopracuję:)
lisiajamka1
29.04.14, 11:28
Debiut strzelecki udany :)
...ufff ale się dziś nacykałem aż palec i dotykowy ekran dymi...niestety zdjęcia raczej na facebooka - jakościowo dobrze ale nie na poziom oly-forum...a może ktoś ma coś do zaprezentowania jeśli chodzi o możliwości E-PL5?
...inne spojrzenie na skłaniało teściów
116286116287
...inne spojrzenie na skalniak u teściów...
116288116286116287
No nie, załamałeś mnie. Pierwsze do kosza - kawałek gleby nikomu i niczemu niepotrzebne, drugie nie wiem - dla pokazania GO ? Trzecie w sumie najlepsze - te czarne skałki niegłupie, tylko po co te przeszkadzajki z przodu ??
...no to sru pierwsze do kosza bo racja, drugie zachowam bo może brakuje tam jakiegoś akcentu w stylu robaczek na kamyczku ale czy to zawsze musi być robaczek lub roślinka? Zwykły kamień też ma swój urok
Idź tam jeszcze raz i zrób to trzecie. Wyczyść przedpole i do dzieła. Te dwa kamole jak statki kosmiczne wyglądają.
...hehe to płotek w ogródku...no to chyba trzeba znów teściów nawiedzić...ale ćwiczenia (i dobre rady) czynią mistrza
...hehe to płotek w ogródku...no to chyba trzeba znów teściów nawiedzić...ale ćwiczenia (i dobre rady) czynią mistrza
hehehe, wybacz drobną złośliwość :) co ćwiczyłeś? celownie AF?
...he he he strzał w 10, po prostu poznaję aparat a najlepiej robić to przez praktykę...
Tylko 2. mi się podoba.
Przykro mi, ale to nie Twoja zasługa, a modelki, która naturalnie "zagrała".
Mi w kadrze brak powietrza przed modelką, bo ławka z prawej nic nie wnosi do tego portretu.
Cwicz portret bo masz fajną modelkę.
Kamyki to może za jakiś czas i to te większe i z większej perspektywy. Chyba że to miała być na taka nierozpraszająca tapeta do smartfona.
Pozdrawiam
Trochę się naczekałem zanim mi zza tej ławki wyszła, poza tym sama modelka to moja zasługa;) więc i tak jestem dumny z tego zdjęcia:)
Trochę się naczekałem zanim mi zza tej ławki wyszła, poza tym sama modelka to moja zasługa;) więc i tak jestem dumny z tego zdjęcia:)
Aaaa, to gratulujemy :D Musisz w takim razie to bobo z avatara zmienić na jakiegoś gieroja z kaloryferem :-P
Aaaa, to gratulujemy :D Musisz w takim razie to bobo z avatara zmienić na jakiegoś gieroja z kaloryferem :-P
Koniecznie, może coś takiego:
116291
...smutna prawda o olympusclub...lepiej wrzucić ***** i zostać zjechanym niż poczekać, zrobić dobre zdjęcie (według siebie) i zostać tak czy inaczej ocenionym przez forumowiczów...
...druga smutna prawda to taka, że jak ktoś da Ci punkty reputacji, to pogratuluje albo napisze za co i się przedstawi - gdy natomiast da Ci repa nawet nie dowiesz się od kogo i dlaczego - a lepsza jest odrobina konstruktywnej krytyki jak w przypadku Bodzip (dla mnie) niż nie wiadomo za co ujemne punkty od osoby (?)
Chyba nie ma tu osoby, która nie zabrała bury za takie, czy inne zdjęcie. To samo dotyczy plusów i minusów w reputacji. Nie przejmuj się i wrzucaj kolejne zdjęcia.
Chyba nie ma tu osoby, która nie zabrała bury za takie, czy inne zdjęcie. To samo dotyczy plusów i minusów w reputacji. Nie przejmuj się i wrzucaj kolejne zdjęcia.
potwierdzam, ale walcz dalej i nie przejmuj się .nie każde zdjęcie wstawione tutaj jest dobre ,ale w końcu wszyscy ćwiczymy :wink: .
/.../ Nie przejmuj się i wrzucaj kolejne zdjęcia.
Dokładnie, czekamy na foty.
co znaczy tytuł "kac2"? nie kojarzy mi się z dziećmi:mrgreen:
pozbyłbym się nadmiaru czerwieni w zdjęciu, i chyba postarałbym się o większą ostrość fajnego bohatera