PDA

Zobacz pełną wersję : E-420 Auto źle robi zdjecia

arczi1987
20.04.14, 21:15
Jak w temacie, od paru dni jestem posiadaczem tego modelu, i mam pewien problem, dodatkowo zaznaczę że w fotografii jestem laikiem. Problem polega na tym ,że przy wykonywaniu zdjęć w trochę ciemniejszych miejscach, ciemnych zdjęcia wychodzą całkiem ciemne, czy to z lampą błyskową czy bez cały czas ciemne, lecz już na ustawieniach manualnych robi dobre, czy może to wina obiektywu że jest uszkodzony, czy może jakieś ustawienia a tego nie wiem, hmm

henry1
20.04.14, 21:43
Sprawdź ustawienia ISO.

GoBo
20.04.14, 22:12
Przywróć ustawienia fabryczne.

szuman
23.04.14, 16:26
Co do lampy błyskowej, to "poruszaj" ustawieniami (pozmieniaj siłę błysku, tryby, później wróć do optymalnych), bo taka nieruszana na ustawieniach fabrycznych lubi błyskać bardzo słabiutko. Z E-520 tak miałem (zapamiętałem to dobrze, bo od razu trzeba było robić zdjęcia, a tu zonk) i tak było zarówno zaraz po kupnie, jak i po całkowitym resecie ustawień.

helmuth
23.04.14, 18:43
Problem polega na tym ,że przy wykonywaniu zdjęć w trochę ciemniejszych miejscach, ciemnych zdjęcia wychodzą całkiem ciemne, czy to z lampą błyskową czy bez cały czas ciemne, lecz już na ustawieniach manualnych robi dobre ...Może wkleiłbyś zdjęcie zrobione w AUTO (z EXIF-em), które uważasz za ciemne i zdjęcie zrobione w tym samym miejscu (również z EXIF-em), na ustawieniach manualnych, które uważasz za dobre. Oba z lampą lub oba bez lampy.
Zobaczymy co się da powiedzieć, na podstawia EXIF-ów.