PDA

Zobacz pełną wersję : Futerał dla aparatu Olympus C4000

muerte
19.04.04, 08:19
Jaki futerał moglibyście polecić do aparatu Olympus C4000 z tuleją i filtrami założonymi na stałe - najlepiej by było bez szaleństw cena tak MAX do 100 zł.

Jeronimo
19.04.04, 09:39
bylo juz na forum...

ja mam torbe firmy Vanguard (cena ok. 50zl). Wyglada jak mala torba do kamery ....

Dares
19.04.04, 16:50
bylo juz na forum...

ja mam torbe firmy Vanguard (cena ok. 50zl). Wyglada jak mala torba do kamery ....

Pytanie jak najbardziej trafne, bo wybór i jest duży i go nie ma :( .
Jeronimo mówisz o Vanguardzie i jak dobrze pamiętam był to model Vegas 21 (w moim poście tak mówiłeś). Tyle, że nie ma go już chyba w sprzedaży. Chyba, że mówimy np. o modelu Bali 21...

piotrt
19.04.04, 18:41
polecam torbę Case Logic CBV-1(jest to torba przewidziana glownie dla kamer ale rónież aparatów fot)
kosztowała 62,90, mieści aparat z przykręconą tulejką, ładowarke, zapasowy komplet aku, kabelki, kartę

pritchard
20.04.04, 10:11
Ja mam Vanguard model 21. Z tego co pamietam, to ja o niej pisalem:)))) Wiem, ze sa tez wieksze modele, moze beda Ci bardziej odpowiadaly...

liamk
20.04.04, 12:51
http://www.fotozakupy.pl/?page=product&product=763

wlasnie taka nabylem do mojego c-4000+tulejka+king polaryzacyjny+dekielek, w tylnej kieszeni jest schowana oslona przeciw deszowa do torby (wbrew pozorom przydatna) a w przedniej kieszeni spokojnie mozna pomiescic zapasowe akumulatory, kabelek TV, 2-3 filtry i sporo kart pamieci :)

torba jest na tyle duza ze pomiesci aparat z zalozona tuleka i kilkoma filtrami i dodatkowo nie potrzeba odpinac smyczy.

jest bardzo mocna a scianki maja grubos ok 1cm, miekkie od srodka i twarde na zewnatrz - mysle ze upadek z wysokosci 1m nie powninien uszkodzic aparatu. no i jak na te jakosc uwazam ze jest piekielnie tania - naprawde polecam.

Nikel
20.04.04, 21:31
A ja mam oprócz jakiejś małej, torebkę do której C4000 wraz z tuleją 52mm wchodzi na styk. Mowa o Samsonite Biskaya DV35, 2 boczne torebki na zamek,np. akurat na aku...fajna sprawa, ok 59zl w media.
Pozdrawiam.

Dares
21.04.04, 16:57
Ja mam Vanguard model 21. Z tego co pamietam, to ja o niej pisalem:)))) Wiem, ze sa tez wieksze modele, moze beda Ci bardziej odpowiadaly...

może i Ty to pisałeś :D . Tyle, że nie ma takiej torby. Producent lub marka to Vanguard a model np. Bali 21, a nie samo 21. Sprawdź to jeśli możesz, będę wdzięczny.

Dares
21.04.04, 17:06
http://www.fotozakupy.pl/?page=product&product=763

wlasnie taka nabylem do mojego c-4000+tulejka+king polaryzacyjny+dekielek, w tylnej kieszeni jest schowana oslona przeciw deszowa do torby (wbrew pozorom przydatna) a w przedniej kieszeni spokojnie mozna pomiescic zapasowe akumulatory, kabelek TV, 2-3 filtry i sporo kart pamieci :)

torba jest na tyle duza ze pomiesci aparat z zalozona tuleka i kilkoma filtrami i dodatkowo nie potrzeba odpinac smyczy.

jest bardzo mocna a scianki maja grubos ok 1cm, miekkie od srodka i twarde na zewnatrz - mysle ze upadek z wysokosci 1m nie powninien uszkodzic aparatu. no i jak na te jakosc uwazam ze jest piekielnie tania - naprawde polecam.

i na ten model też zwróciłem uwagę. Wykonanie i cena, Nie byłem pewny jej wielkości, ale widzę, że pojemność jak najbardziej własciwa. Jeśli da się do niej upchnąc ładowarke do aku, to już odlot :D

liamk
21.04.04, 17:44
i na ten model też zwróciłem uwagę. Wykonanie i cena, Nie byłem pewny jej wielkości, ale widzę, że pojemność jak najbardziej własciwa. Jeśli da się do niej upchnąc ładowarke do aku, to już odlot :D

po odpieciu paska od apratu moja ladowarka na 4 aku sie ledwo co ale miesci . jak masz jakas malutka albo na 2 aku nie bedze klopotu.

Dares
21.04.04, 17:53
po odpieciu paska od apratu moja ladowarka na 4 aku sie ledwo co ale miesci . jak masz jakas malutka albo na 2 aku nie bedze klopotu.

mam taką ładowarkę: http://www.fotozakupy.pl/?page=product&product=1014

nie wydaje mi się, by była jakś specjalnie duża.

liamk
21.04.04, 18:19
>nie wydaje mi się, by była jakś specjalnie duża.

bez zasilacza powina sie wmiescic z zasilaczem raczej nie ma szans

Dares
21.04.04, 18:22
bez zasilacza powina sie wmiescic z zasilaczem raczej nie ma szans

ładowarka bez zasilacza, to...qrde i dalej nic nie wiem :D

muerte
21.04.04, 19:53
Ja zdecydowałem się ostatecznie na :
http://www.obiektywy.pl/sklep/towar.asp?nn=1821&ilosc=0
jak do mnie dotrze to się wypowiem czy warto ją było za te 79 zł kupić.

Waldi
21.04.04, 21:38
Witam. Jam mam podobnie jak Nikel torbe firmy Samsonite tyle ze model Biskaya DV 33. :), cena ok. 49 zl. rowniez w Media. C-4000 lezy w niej bardzo dobrze:). aczkolwiek nie posiadam poki co tuleji; mysle ze tez sie zmiesci.