Zobacz pełną wersję : Serwis Olka w łodzkiem
blackdiamond
26.02.14, 12:25
Witam Czy ktoś poleci dobry serwis Olympusa w wokjewództwie łodzkim? Łodzi? Miałem problem https://forum.olympusclub.pl/threads/88308-problem-z-E-510-i-ci%C4%85g%C5%82e-czyszczenie-matrycy?p=985708#post985708 Po wyłączeniu stabilizacji wszystko jest ok, ale bez tego ciężko się pracuje i pomyślałem aby może naprawić to niekoniecznie w serwisie olympusa, tylko gdzieś indziej. pozdrawiam
Ja mogę polecić serwis na Piotrkowskiej 85 w Łodzi - pracują tam prawdziwi pasjonaci i naprawiają dobrze, a do tego nie zdzierają.
blackdiamond
27.02.14, 20:22
A dzięki. Ktoś kiedyś mi o nich wspominał. Chyba tam zawiozę, A nie wiesz czy kurierem można wysłać? Czy przysyłają kiedy naprawią? pozdrawiam
Na takie luksusy zdecydowanie bym nie liczyła, to raczej dość staromodne miejsce.
blackdiamond
2.03.14, 17:31
Niestety albo stety nie musze zawozić do serwisu. Dziś tak zacząłem bawić się aparatem i wyczułem , że to wyłącznik. Akcja działa się kiedy zacząłem go z góry dociskać... i wtedy zaczął działać. Zdjąłem więc obiektyw, zakręciłem zaślepkę w jego miejsce, wyciągłem baterie i po 100x pokręciłem wyłącznikiem a potem pokrętłem trybów fotografowania. Na razie działa. Widocznie w moim prawie 7 letnim aparacie styki troszkę się czymś pewnie zabrudziły i nie było przejścia napięcia na wyłączniku... i stąd te częste czyszczenia matrycy... Każde wyłączenie czyściło matrycę. Przy niepewnym styku aparat co chwile włączał się i wyłączał, a co za tym idzie czyścił matrycę. Odetchnąłem z ulgą. Do łodzi 100 km ode mnie. Zawieźć do serwisu, potem znów odebrać z serwisu tylko kłopot i wydatek. A do tego koszty naprawy bądź czyszczenia. Ale jestem zadowolony z siebie. Dziękuje w każdym razie. :D