PDA

Zobacz pełną wersję : Kto mi wytłumaczy... (C-750)

lend
18.04.04, 16:14
:idea: Cześć

Od jakiegoś miesiąca jestem posiadaczem olka c-750 i jak na razie szczęśliwy i zadowolony.:)

A teraz do sedna sprawy.....to że przy zmianie aku resetują się ustawienia to już wszyscy wiemy i wszyscy czytaliśmy o tym na forum,dzisiaj natomiast po zmienieniu aku i ustawieniu sobie wszystkiego tak jak potrzeba zauważyłem że zmniejszając lub zwiększając zoom na wyświetlaczy brakuje mi tego wyświetlanego "suwaka" W/T poprostu go nie ma.Kiedy juz ustawie odpowiedni zoom wskakuje na chwilke i pokazuje na jakim jest poziomie i znika. Wydaje mi się że wcześniej przy robieniu zooma było widać jak on się przesuwa góra/dół , teraz tego nie widać.
Mogłby mi ktoś pomóc i napisac że "tylko mi się wydawało" bądź czy jest jakaś opcja (choć nie znalazłem) czy poprostu nie jestem juz szczęśliwym posiadaczem olka i musze wyjąć gwarancje??:(

Pozdrowionka 8)

Bulva
18.04.04, 17:32
Może Cie uspokoje: pasek znika po 2 sek. i to chyba normalne :wink:

lend
18.04.04, 17:49
:( chyba mnie nie zrozumiałeś....to że znika to ja wiem...ale chodzi mi dokładnie o moment robienia z np.zbliżenia bliżenia "suwak" na wyswietlaczu chodził góra/dół teraz tego nie widać...później się pokazuje i znika tak jak piszesz i to jest ok.

Jarek17
18.04.04, 19:12
Jest tak, że podczas ustawiania zoomu nie widać paska tylko już po ustawieniu na chwilę jest wyświetlany stan i znika.

STES
18.04.04, 19:13
Mogłby mi ktoś pomóc i napisac że "tylko mi się wydawało"

W moim c-740 tego suwaka przy wysuwaniu i chowaniu zooma nie ma

lend
18.04.04, 19:29
:? ktos jeszcze :roll:

vodnik
19.04.04, 00:45
Posiadam C-750, mam tak samo jak ty. Taki wybryk konstruktorow. :?

(A)rturo
19.04.04, 00:56
Po 3 tygodnia posiadania c750 i zrobieniu ok 1000 fot stwierdzam to samo co poprzednicy - czyli suwaka nie ma. Pojawia sie dopiero w momencie skonczeniu zoomowaniu na moment i znika potem

hillel
19.04.04, 06:45
a nie zmienialiście ostatnio firmware'u w aparatach?? bo mi pasek wyparował właśnie po zmianie oprogramowania na nowsze. a w starym był widoczny podczas zoomowania.

Zenek
19.04.04, 11:41
U mnie jest to samo, pojawia sie i znika.
Tak juz jest.

lend
19.04.04, 11:43
8) no dobra powiedzmy że troche mi ciśnienie spadło 8)

Jednak hillel-owi pasek wyparował :roll: co prawda po zmianie oprogramowania ale jednak.... :roll:

Dzięki i pozdro for all

Ewci@
19.04.04, 12:18
U mnie pojawia się tylko na momencik po ustawieniu juz zoomu ale tak szczerze to przecierz to ciut rozpraszałoby nas jakby nam sie to świeciło cały czas. No nie wiem wydaje mi się, że to był cel zamierzony :?

Versus
22.04.04, 15:24
U mnie jest to samo, tzn. po ustawieniu ogniskowej dopiero na momencik pojawia się skala i ginie, ale to chyba nie jest problem. Gorsza sprawa, że i tak nie wiadomo jaka jest aktualnie ogniskowa :( , powinna być wyświetlana wartośc liczbowa ogniskowej i wtedy byłoby super :)

Pozdrawiam