PDA

Zobacz pełną wersję : Prawdziwość danych w menu serwisowym

luc4s
5.01.14, 23:26
Chciałem zwrócić Waszą uwagę, aby tak do końca nie ufać temu, co jest menu serwisowym. Wg niego mój E1 pachnie nowością ;) Chce ktoś kupić :D
107465

Rysiek_O
5.01.14, 23:57
Wrócił z serwisu? Czy sam "poczarowałeś" ?

luc4s
6.01.14, 00:10
Serwisować to się go już raczej nie opłaca. Sam się zresetował po zwieszce.

grizz
6.01.14, 18:54
Dziadkowi się to zdarzało. Nie wiem jak nowsze modele.

hades
6.01.14, 20:01
Aparat w tym wieku zostawia się już z sentymentu.

petreq
6.01.14, 21:39
Chciałem zwrócić Waszą uwagę, aby tak do końca nie ufać temu, co jest menu serwisowym. Wg niego mój E1 pachnie nowością ;) Chce ktoś kupić :D

A mnie się wydaje, że po prostu przekręciłeś licznik. :mrgreen:

Mirek54
6.01.14, 21:44
Przy wyswietlaniu meniu (zagladanie w przebieg)zwieranie odpowiednich pinow w slocie karty zeruje dane na aktywnej stronie.Nie pytajcie ktorych i nie kombinujcie.Dziala w kazdym olku.

ahutta
6.01.14, 21:47

Wystaw na allegro jako nieużywany :mrgreen:

szuman
16.01.14, 01:56
Tak, E-1, jak na dziadka przystało, miewa problemy z pamięcią i zapomina, ile to już zdjęć zrobił. Czasem łapie zwieszki, gubi przebieg i co ciekawe, licznik nie zeruje się, tylko jakieś (losowe?) liczby w tym miejscu pokazuje. Przynajmniej mój E-1 tak robi. Np. z 21 tysięcy (w chwili zakupu) zrobił 3 tysiące, później tysiąc z hakiem, innym razem ponad 7 tyś klapnięć pokazywał, a teraz ma ich dwa razy tyle. W innych puchach, jakie miałem lub mam (E-510, E-520, E-30, E-3, E-5) liczniki działają dobrze. Od czasu do czasu lubię sobie zerknąć w przebiegi i zmiany stanu licznika pokrywają się z ilością zdjęć, jakie danym aparatem zrobiłem. Tylko "dziadek" świruje.