PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z ładowaniem Olympus C-25 przez USB

Imitaga
2.01.14, 18:41
Witam. Dowiedziałam się, że można ładować Olympus C-25 przez USB, więc zakupiłam odpowiedni kabel. Niestety nie mam pojęcia jak go teraz załadować, gdyż leży pod kablem już cały dzień a bateria nadal miga na czerwono. Po podłączeniu wyskakują opcje:
-PC -> -Zapis ; -MTP
-Łatwy Druk
-Druk użytkownika (albo profilu, nie zdążyłam zapisać, gdyż bateria całkiem się rozładowała)
-Wyjdź
Nieważne co kliknę, aparat wydaje się być wyłączony i pali się jedynie zielone światełko, a ładowania jak nie było tak nie ma.
Proszę o pomoc! Co mam zrobić?

jarek_gd
2.01.14, 19:16
Witam. Dowiedziałam się, że można ładować Olympus C-25 przez USB, więc zakupiłam odpowiedni kabel. Niestety nie mam pojęcia jak go teraz załadować, gdyż leży pod kablem już cały dzień a bateria nadal miga na czerwono. Po podłączeniu wyskakują opcje:
-PC -> -Zapis ; -MTP
-Łatwy Druk
-Druk użytkownika (albo profilu, nie zdążyłam zapisać, gdyż bateria całkiem się rozładowała)
-Wyjdź
Nieważne co kliknę, aparat wydaje się być wyłączony i pali się jedynie zielone światełko, a ładowania jak nie było tak nie ma.
Proszę o pomoc! Co mam zrobić?

-PC jak zapisujesz foty na PC
-MTP do modyfikacji np. oprogramowania aparatu za pomocą komputera.
Spróbuj tych opcji.

Imitaga
2.01.14, 19:27
Kliknęłam "zapis". Pojawił się folder, a aparat przeszedł w stan "spoczynku" z zieloną lampką. Jednak gdy odłączyłam kabelek i włączyłam go po kilku godzinach "ładowania" wyświetliło, że bateria nie naładowała się nawet trochę.