Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Fotolab - jaki?/gdzie?

fotomic
1.01.14, 22:27
Cześć,

Niedługo chcę wywołać większą partię zdjęć rozmiaru 24x18/20x15 (lub pokrewne - sam rozmiar jeszcze mam nie ustalony, ale raczej nie "znaczki pocztowe") - mam zamiar stworzyć "fotoalbum" z podróży. Szukam fotolabu, który mnie nie zawiedzie i oferuje bardzo dobrą jakość odbitek (kolor i B&W) - z przewagą tych drugich.

Dawno niczego nie odbijałem, czy macie jakieś doświadczenia? Możecie coś fajnego polecić, aby się nie nadziać na słabą jakość? Sprawdzone punkty?

Dzięki
f.

fotomic
2.01.14, 10:13
Nikt nie odbija swoich zdjęć?

jarek_gd
2.01.14, 11:03
Brak miasta w profilu, a to chyba ważne w tym wypadku?

W moim wypadku Rossmann i fotolab na Okrężnej w Sulechowie, ale tam B&W nie polecam.

fotomic
2.01.14, 11:09
Nie, chociaż może to ważne, Poznań, ale jak najbardziej biorę pod uwagę "online" - raczej tylko "online", w Poznaniu już wiem co i jak, ale drogo jest.

Mirek54
2.01.14, 11:13
w Poznaniu już wiem co i jak, ale drogo jest.

No tak.Jest drogo.Ja klepie w Quelle w labie.Juz dorobilem sie znizki.Ale nadal jest drogo.Cuz,fotografia nie dla pospolstwa,chociaz jest sprzet juz dostepny pod strzechami.

fotomic
2.01.14, 11:31
No tak.Jest drogo.Ja klepie w Quelle w labie.Juz dorobilem sie znizki.Ale nadal jest drogo.Cuz,fotografia nie dla pospolstwa,chociaz jest sprzet juz dostepny pod strzechami.Masz po trochu rację, aczkolwiek różnica między dobrym labem w Poz, a większościa labów w sieci, czy nawet stacjonarnych we Wro (z dobrą jakością - ale nie wysyłają) to jest 200%... tyle.

---------- Post dodany o 10:31 ---------- Poprzedni post był o 10:30 ----------

A zakładam, że chyba po to robimy zdjęcia aby je odbić, i gdzieś ta populacja z tego forum to robi, chyba że wszyscy oglądają zdjęcia na monitorach...

Sawa
2.01.14, 11:34
Cześć,

Przyznam się, że na papier przenoszę zdjęcia w Empiku - zrobiłem kilka serii próbnych - w taki sposób, że dostosowałem się pod ich kolorystykę/szarości i teraz jestem zadowolony. Robiłem od do 30x40 max, jakość mnie zadowala.

pozdrawiam,

nyny
2.01.14, 11:47
Ja robie w Fotoquelle, albo u lokalnego fotografa :)

pozdro

kon
4.01.14, 21:51
w:fotokoda

lucas_g
4.01.14, 22:02
vertis.pl - odbitki praktycznie bez zarzutu. Żadnych zafarbów, itp.

mpodroznik
4.01.14, 23:33
Czesc, jak chcesz stworzc fotoksiazke to polecam www.blurb.com. Robilem u nich juz kilka ksiażek - jakość zawsze bez zarzutu.

pozdrawiam