Zobacz pełną wersję : Fotolab - jaki?/gdzie?
Cześć,
Niedługo chcę wywołać większą partię zdjęć rozmiaru 24x18/20x15 (lub pokrewne - sam rozmiar jeszcze mam nie ustalony, ale raczej nie "znaczki pocztowe") - mam zamiar stworzyć "fotoalbum" z podróży. Szukam fotolabu, który mnie nie zawiedzie i oferuje bardzo dobrą jakość odbitek (kolor i B&W) - z przewagą tych drugich.
Dawno niczego nie odbijałem, czy macie jakieś doświadczenia? Możecie coś fajnego polecić, aby się nie nadziać na słabą jakość? Sprawdzone punkty?
Dzięki
f.
Nikt nie odbija swoich zdjęć?
Brak miasta w profilu, a to chyba ważne w tym wypadku?
W moim wypadku Rossmann i fotolab na Okrężnej w Sulechowie, ale tam B&W nie polecam.
Nie, chociaż może to ważne, Poznań, ale jak najbardziej biorę pod uwagę "online" - raczej tylko "online", w Poznaniu już wiem co i jak, ale drogo jest.
w Poznaniu już wiem co i jak, ale drogo jest.
No tak.Jest drogo.Ja klepie w Quelle w labie.Juz dorobilem sie znizki.Ale nadal jest drogo.Cuz,fotografia nie dla pospolstwa,chociaz jest sprzet juz dostepny pod strzechami.
No tak.Jest drogo.Ja klepie w Quelle w labie.Juz dorobilem sie znizki.Ale nadal jest drogo.Cuz,fotografia nie dla pospolstwa,chociaz jest sprzet juz dostepny pod strzechami.Masz po trochu rację, aczkolwiek różnica między dobrym labem w Poz, a większościa labów w sieci, czy nawet stacjonarnych we Wro (z dobrą jakością - ale nie wysyłają) to jest 200%... tyle.
---------- Post dodany o 10:31 ---------- Poprzedni post był o 10:30 ----------
A zakładam, że chyba po to robimy zdjęcia aby je odbić, i gdzieś ta populacja z tego forum to robi, chyba że wszyscy oglądają zdjęcia na monitorach...
Cześć,
Przyznam się, że na papier przenoszę zdjęcia w Empiku - zrobiłem kilka serii próbnych - w taki sposób, że dostosowałem się pod ich kolorystykę/szarości i teraz jestem zadowolony. Robiłem od do 30x40 max, jakość mnie zadowala.
pozdrawiam,
Ja robie w Fotoquelle, albo u lokalnego fotografa :)
pozdro
vertis.pl - odbitki praktycznie bez zarzutu. Żadnych zafarbów, itp.
Czesc, jak chcesz stworzc fotoksiazke to polecam www.blurb.com. Robilem u nich juz kilka ksiażek - jakość zawsze bez zarzutu.
pozdrawiam