Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : futerał na e-pl5+panas 20/1.7 - co polecacie/w czym nosicie?

outsider
28.12.13, 22:30
witajcie.
szukam jakiegoś porządnego futerału do mojego e-pl5 z obiektywem panas 20/1.7. Ostatnio nosiłem maleństwo w kieszeni płaszcza i nieco porysowałem ekranik, co mnie nieco zde-&(*(&^#(-nerwowalo i zmusiło do refleksji co by było gdyby....
Tak więc szukam jakiegoś niedużego (tylko nie mówcie mi o worku plastikowym z biedronki :wink: ) co by uchroniło ustrojstwo od kolejnych zarysowań, a z drugiej strony nie wymagało dokupienia plecaka :cool:. Macie coś takiego ?
(do przenoszenia sprzętu z aku, ładowarką , drugim obiektywem, lampą itp - mam lowepro clips140. Szukam tylko czegoś małego do nagłych wyjść ze stałką).

strOOs
29.12.13, 15:24
Większość tanich skórzanych etui niestety jest pod kita, a nie stałki: http://www.ebay.co.uk/itm/New-Leather-Durable-Camera-Case-Bag-for-Olympus-E-PL5-/360693663019?pt=UK_iPad_Tablet_Cases_Covers_Keyboa rd_Folios&var=&hash=item53fb04852b

Może poszukaj czegoś małego Lowepro - takie dedykowane pod XZ-2/LX-7 ? Bo to będą podobne wymiary.

Mcarto
29.12.13, 17:19
Ja czasami używam neoprenowego woreczka do obiektywów jak zabieram GX1 z naleśnikiem. Przeważnie worek z zawartością ląduje w plecaku ale można też go przyczepić do paska (posiada ucho i karabińczyk).

slaszysz
31.12.13, 18:13
Co do ekranu, to za kilkanaście złotych możesz kupić folię ochronną do tabletu. Rozmiar jest taki, że wystarczy na 5-6 ekranów do aparatu. :) Folii do telefonów - nie opłaca się - cena podobna, a masz tylko 1 sztukę.