Zobacz pełną wersję : c4000: rozmiar karty pamięci a szybkość zapisu
Witam,
Posiadam c4000 i kartęSM 64MB, noszę się z zamiarem kupna karty 128MB. Jakiś czas temu gdzieś (nie pamiętam gdzie) wyczytałem, że c4000 zapisuje zdjęcia wolniej na większych kartach, ponoć obsługa kart 64MB jest zauważalnie szybsza niż 128MB. Macie jakieśdoświadczenia na tym polu?
pzdr.
Niestety nie znam odpowiedzi na to pytanie, ale zadam dodatkowe dla tych ktorzy beda tu zagladac bo w sumie podobne :). Jak bardzo roznia sie karty Smart Media roznych producentow (Kingston , Sandisk, Olympus ... ) ? Czy jest duza roznica w szybkosci zapisu ? Jakich kart uzywacie ? Mial ktos moze doczynienia z kartami SM Lexara ?
mam wiele róznych typów kart 128 i 64 MB (także Lexara) i jakoś nie zauważyłem wyraźnych różnic... a te rzędu nanosekund mnie nie irytują ;)
mam wiele róznych typów kart 128 i 64 MB (także Lexara) i jakoś nie zauważyłem wyraźnych różnic... a te rzędu nanosekund mnie nie irytują ;)
Nanosekundy mogą być:). Ciekawe czy inni mają takie same doświadczenia, może tamta znaleziona przez mnie opinia była pochopna.
pzdr.
W sumie uzywam karty 128MB HAMA i nie widze aby pracowala szczegolnie wolno. Nie mialem porownania z kartami 64MB ale wydaje mi sie, ze szybkosc zapisu/odczytu jest przyzwoita. Wiadomo, zawsze sie chce aby bylo jak najszybciej :)))
uzywam Dane Elec 128 mb i nie zauważyłem różnicy pomiedzy ta karta a 16 mb olympusa :)
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Pewnie zatem zafunduję sobie 128MB :).
pzdr.