Zobacz pełną wersję : Fotki do obiektywnej oceny ;)
Spike_poland
6.12.13, 00:16
Kilka fotek wrzucam , komentarze mile widziane ;) Wszystkie foty były robione standardowym zestawem do Olka e510 14-42 oraz 40-150 ,do tgo filtry Hoya oraz Cokin + szkiełka przybliżające "close up +2,+4,+6+10" pozdrawiam
Witaj. Jak dla mnie jest OK. Ładne kadry i kolorystyka. Widać, że wiesz co ująć w obiektywie :wink:
Jednak najbardziej podoba mi się 1 i 6. Pozdrawiam i czekam na kolejne zdjęcia.
Spike_poland
16.12.13, 03:05
Od lewej ;
9. Dingle ,Irlandia
10. Irish speed festival , Adare , Irlandia
11. Grajek na jednej z Brukselskich ulic ;)
Nie jestem fachowcem ale mam swój gust i wedle niego opisuję jak to widzę :grin:
A więc tak......9 i 10 mi się podoba ale wolałbym je w wersji kolorowej. Natomiast 11 jest OK.
Pomyśl nad tym aby przy każdym zdjęciu postawić numer... łatwiej będzie się odnieść wrednym recenzentom :wink:
Spike_poland
16.12.13, 17:24
Pomyśl nad tym aby przy każdym zdjęciu postawić numer... łatwiej będzie się odnieść wrednym recenzentom :wink:
hihi wczoraj kombinowałem i za ni chiny ludowe nie chce mi dodać tych numerków obok miniatur :( , nie wiem co źle robię , dlatego numerki są wyżej a zdjęcia poniżej ;)
Też nie potrafię numerować zdjęć, ale na pewno ktoś podpowie jak to zrobić. Podoba mi sie motocyklista z pierwszego posta i oczywiście "Grajek" B&W z drugiego.
Też nie potrafię numerować zdjęć, ale na pewno ktoś podpowie jak to zrobić. Podoba mi sie motocyklista z pierwszego posta i oczywiście "Grajek" B&W z drugiego.
Moze tak pokombinuj
Zdjecie nr 1(jeden)106306 i zdjecie nr 2(dwa)106307
Albo po prostu 1.106306
albo pod i spodem 2.106307
Jak bedziesz cytowac to zobaczysz jakie to proste .
Jak dodajecie załączniki, to trzeba kliknąć jeszcze "Dodaj w linii", żeby jes wstawić do treści posta. Wtedy będzie można pisać obok, nad, pod i jak tam jeszcze. Jak się nie kliknie "Dodaj w linii", to będzie tak jak powyżej.
Jak numerować?
Ano: wstawiasz np. trzy fotki jako załączniki i między z lewej strony każdego dodanego zdjęcia dopisujesz numer.
Spike_poland
17.12.13, 17:34
12. Twelve Bens, Conomara Irladia , miejsce bez szlaku, idziesz na żywca :)106364
13.Watergrasshill Co. Cork Irlandia 106365
12. Bardzo mi się podoba.....lubię zdjęcia krajobrazowe. Jakiego filtru polaryzacyjnego używasz ?
13. Również moje klimaty :cool: zawody driftingu tak ??? Może masz inne zdjęcia z tych zawodów ? Jakieś palenie gumy hehehe :-P
https://forum.olympusclub.pl/threads/83579-Jak-wstawia%C4%87-zamieszcza%C4%87-zdj%C4%99cia-w-postach./page2
Spike_poland
18.12.13, 03:40
Hej Krzysix , różnych używam , ale najczęściej cookin-a :) z driftu mam parę fotek niestety bez palenia gumy :/ , krjobrazy również lubie pstrykać bo ja mam manie łazikowania po górach, lasach etc. :)
I wszystko jasne......... Dziękuję za porady w srawie numerowania.
Spike_poland
1.03.14, 22:55
14.111782 Chmury- zdjęcie robione w trakcie lotu z Holandii do Irlandii, nie powiem warunki mocno sprzyjające ;)
15.111781 Watergrasshill- zdjęcie z driftu, niestety znowu bez palenia gumy :P
16.111780 KAruzela- fotka zrobiona w Belgii w miejscowości Moll
Spike_poland
15.07.14, 21:04
17124199 Ladies Viewe Co. Keryy , Killarney Iralndia
18124198Wysepka, Co. Kerry, Kilarney Irlandia
19124197 Góra Brandon, Co Kerry, Dingle, Irlandia
20124196Gougane Barra, Co.Cork, Irlandia
Dobre i mocne. Podoba mi się.
19 i 20 mi sie bardzo podobaja.
17 i 18 w sumie tez sa ok, ale chmury jakies takie fioletowawo rozowawe za bardzo jak dla mnie
Spike_poland
15.07.14, 21:11
dzieki ;) dwa zdjecia zdobyły wyróżnienie w postaci najlepszej fotki dnia na oficjalnej stronie Olympusa ;)
ssonic masz dobrze skalibrowany monitor ??? tam cokina uzywałm szarej połówki , sprawdzane na kilku monitorach,tv , smartofnach nigzie nei ma fioletowo-rózowawego :)
piękne widoczki w tej Irlandii. jednak dla mnie trochę za miekko - subiektywnie.
podobaja mi się 19 i 20
ssonic masz dobrze skalibrowany monitor ??? tam cokina uzywałm szarej połówki , sprawdzane na kilku monitorach,tv , smartofnach nigzie nei ma fioletowo-rózowawego :)
Pewnie nie, bo siedze na laptopie, ktorego wyswietlacz jest beznadziejny na maksa, mimo prob regulacji i ustawiania... jedyna zaleta tego laptopa jest to ze jest sluzbowy i nic mnie nie kosztowal :) Tak wiec nie przejmuj sie moim komentarzem, jutro obejrze to na normalnym monitorze i pewnie zmienie zdanie na temat zdjec :)
Jest trochę, ale jakie to ma znaczenie? :wink:
No i obejrzałem na porzadniejszym monitorze... rzeczywiscie juz mnie nie klują po oczach rozowo-fioletowawe chmury, ale wciaz uwazam, podobnie jak petreq, ze troche tam jednak takiego odcienia jest, ale rzeczywiscie nie ma to znaczenia :)
Zdjęcie 12 i ostatnia wrzuta rewelacyjne. Pozdrawiam.
Spike_poland
5.06.15, 22:23
Dawno nic nie wrzucałem więc troszkę fotek dodam ;)
21.Gougane Barra forrest park co.Cork149271
22.
Skelling Michael Lighthous , BAARDZO POLECAM TO MEJSCE !Irlandia 149279
23.Mount Brandon, Irlandia149278
24.Mount Brandon, Irlandia149277
25.gdzieś w Co.Clare, Irlandia 149276
26.
Killarney Nathional Park 149275
27.wdrodze na najwyższy sczyt Irlandii Carrantouhill 149274
28.TATRY ! Niebieski szlak,Świstówka Roztocka149273
29.Skellig Michael ! IRlandia 149272
30.Krzesanica 2122mnpm 149280
pozdrawiam ;)
Z wielką przyjemnością obejrzałem:-) 29 IMHO najlepsze z wrzutki. 22 też jest bardzo ciekawe, ale trochę inaczej proponował bym kadrować. Po prostu główny obiekt jest zbyt centralnie. Naprawdę bardzo ładne fotki.
Spike_poland
5.06.15, 23:52
Fazi75 dzięki za wskazówki :)
trzeba przyznać że widoczki w Irlandii piękne.
Jestem zauroczony, bardzo ładne obrazy :)
Las (park) pięknie pokazany. Trochę ta ścieżka psuje efekt odbierając nieco "dzikości" obrazu.
Obrazu, bo jest bardzo plastyczny i aż prosi się namalować.....
Las (park) pięknie pokazany. Trochę ta ścieżka psuje efekt odbierając nieco "dzikości" obrazu.
Obrazu, bo jest bardzo plastyczny i aż prosi się namalować........ lelenia. :mrgreen:
Nie no, ładny jest.
... lelenia. :mrgreen:
Nie no, ładny jest.
masz szczęście, że dopisałeś w ostatniej chwili ostatnie zdanie...
Obraz do namalowania...
Już ze zdjęć naszych dwóch kolegów namalowałem obrazy..... (Za ich zgodą oczywiście)
masz szczęście, że dopisałeś w ostatniej chwili ostatnie zdanie...
Obraz do namalowania...
Już ze zdjęć naszych dwóch kolegów namalowałem obrazy..... (Za ich zgodą oczywiście)
Bo widoczek ładny jest, a jakie kiczysko stworzysz na podwórzu, tego nie wie nikt...
Na polu jeśli już..... :roll: Na podwórzu stoi mój SWS i sąsiadów też..... Ich :grin:
Spike_poland
12.06.15, 20:40
Dzięki, no niestety nie dało rady zejść niżej , psuło to całość zdjęcia a światło takie jakie chciałem najlepsze było w tym miejscu ;) Krakman, jeśli mówisz serio maluj :)
Spike_poland
6.09.15, 22:28
Hejka ludziska czas coś wrzucić ;) btw. jak stworzyć własny profil fotograficzny ?? :D
31.Giant Causeway, Irlandia północna co.Antrim156592
32.Gougane barra,Irlandia, co. Cork156605
33.Glendalough valley,co.Wicklow, Irlandia156604
34.Giant Causeway, Irlandia północna co.Antrim156603
35.Rope bridge, Irlandia północna co.Antrim156602
36.Dunluce Castle,co Antrim, Irlandia156601
37.wyspy na slea head, Dingle co.Kerry, Irlandia156600
38.Slea head.co. Kerry, Irlandia156599
39.Black Head Lighthouse,co. Clare, Irlandia156598
40.Dunguaire Castle,co. Clare,Irlandia156597
41.Burren National Park,co.Clare, Irlandia156596
42.Giant Causeway, Irlandia północna co.Antrim156595
43.Giant Causeway, Irlandia północna co.Antrim156594
44.Giant Causeway, Irlandia północna co.Antrim156593
45. W drodze na Slea Headco, Kerry156606
Miłego oglądania ;)
Bardzo fajna wrzuta, póki co miałem okazję trochę Szkocji zwiedzić, Irlandia też mnie bardzo kusi. Mam nadzieję że będziesz pokazywać więcej.
Spike_poland
6.09.15, 23:08
Ty z Bytomia ja z Siemców ;) jak w końcu się zdecydujesz daj znać, powiesz co Cie interesuje a ja Ci podpowiem gdzie jechać ;)
Ok. Póki co mam jeszcze w planach dokończyć Szkocję, potem zobaczymy :)
A Giants' Causeway - bazaltowe słupy będą ? ... że się nieśmiało zapytam ? :wink:
Zasłużony plusik za zdjęcia leci :)
Spike_poland
7.09.15, 18:46
Nie, są mocno przereklamowane.... mocno się zawiodłem, tak jak na Carrick-a-Rede Rope Bridge, widoki genialne, ale sam most porażka na maxa.... poza tym na tych dwóh atrakcjachsa takie tłumy że na koncertach nie wiem czy nie ma mniej ludzi... zdecydowanie polecam w tygodniu tam jechać ;)
Spike_poland
4.10.15, 12:02
46. Giant Causwey, Co.Antrim, Irlandia północna158244
47.Ruiny zamku w okolicach Cork, Irlandia 158245
48.Hook Lighthouse, Co.Wexford, Irlandia158246
49.Hook Lighthouse, Co. Wexford, Irlandia158247
Urocze miejsca :), ostatnie jakoś mi się skojarzyło z Krzywą Wieżą w Pizie :shock:
Miejsca piękne.
Myślę, że długie czasy raczej zepsuły dwa ostatnie zdjęcia. Dodatkowo na ostatnim skrzywienie perspektywy zepsuło je całkowicie.
Spike_poland
4.10.15, 13:27
W przyszłości sprawdzę wersję bez rozmycia :)
Spike_poland
5.10.15, 20:05
50.Clare Glens na obrzeżach Limerick/Tipperary 158386
51.Clare Glens na obrzeżach Limerick/Tipperary158385
Bez paska z wyłączoną stabilizacją ;) a;e też nie wiało zbyt mocno w tym miejscu
46 i 47 super, Zielona Wyspa ma swój urok :) dwa ostatnie tj 50 extra, bardzo ładne miejsce dobrze pokazane i 51 też fajne.
Ciekawe i takie kontrastowe zdjecia. Podobaja mi sie bardzo :-) Mam e-520 i mnie takie fajne zdjecia nie wychodza. Moze musze w filtry sie doposarzyc i pocwiczyc :-)
Z niecierpliwoscia czekam na nastepne :-)
Spike_poland
12.11.15, 23:58
OK jako że miałem chwilę czasu to się zająłem fotkami z ostatnich wypraw :) po weekendzie powinna być nowa dawka ;) Tak więc na początek Cudowne miejsce w West CORK , IRlandia , MIDEN HEAD to miejsce ma wiele specjalnie utworzonych punktów widokowch, niestety IRladnia ma to do siebie że jeśli gdzieś jedziesz jedziesz to jedziesz w ciemno ponieważ na prognozę pogody nie ma co patrzeć ... JEŚLI KTOKOLWIEK chciałby odwiedzić IRLANDIĘ to śmiało pisać :) jako że mieszkam tu 10 lat zwiedziłem naprawdę spory kawałek tej wyspy :) mogę dac namiary gps i doradzić gdzie się wybrać ;) pozdrawiam :)
52.16164753.16164854.16164955.161650
Mi osobiście bardzo się podobają. Szczególnie 6 zdjęcie jest świetnie sfotografowane. Powodzenia w dalszej pracy :)
Wiele zdjęć jest dla mnie niedoostrzonych.
Spróbuj po zmniejszeniu wyostrzyć.....