PDA

Zobacz pełną wersję : Jaka karta do e-620

lisu84
30.11.13, 22:03
Witam Szanowną Brać Olympusową!
Trafił mi się okazyjnie Olympus e-620 z przebiegiem 6500 zdjęć w stanie wzorowym. Sprzedający dorzucił mi kartę CF 2 GB. Jako, że jest to mój pierwszy aparat z tego typu slotem kart będąc dzisiaj w markecie postanowiłem zajrzeć do Fotojokera. Przemiła Pani zaproponowała abym sprawdził jaką prędkość zapisu obsłuży procesor tego jakby nie było leciwego sprzętu. I tu rodzi się moje pytanie.
Czy ma to znaczenie?
Karta ma ograniczenie zapisu w górę. Nie narzuca chyba prędkości tylko jest w stanie zapisać do x MB/s.
Gdyby jednak miało to znaczenie, proszę o radę jakie karty zakupić do mojego nowego/starego Olka.

henry1
30.11.13, 22:07
45 Mb/s wystarczy.

Moominek
1.12.13, 00:56
Miałem Sandiska Extreme (60MB odczyt, 45 zapis) - w sam raz, jeżeli robisz serie to po zapełnieniu bufora w RAW wyrabiał ponad 2 klatki na sekundę ;) Polecam 16GB, 8GB podobno wolniejsza.

RafalK
5.01.14, 12:31
Cześć lisu84, mam do Ciebie pytanko.
Również kupiłem ostatnio e-620 i nie jestem pewien jednej rzeczy.
Czy na ekranie LCD również masz obwódkę? Najlepiej to widać jak skierujesz aparat na np jasną ścianę.
Poniżej przesyłam linka ze zdjęciem (marnej jakości bo zrobiłem fotkę ekranu LCD telefonem).
Z góry dzięki

https://forum.olympusclub.pl/threads/89649-e-620-pytanie-o-ekran-LCD

viruuss
5.01.14, 18:32
Cześć lisu84, mam do Ciebie pytanko.
Również kupiłem ostatnio e-620 i nie jestem pewien jednej rzeczy.
Czy na ekranie LCD również masz obwódkę? Najlepiej to widać jak skierujesz aparat na np jasną ścianę.
Poniżej przesyłam linka ze zdjęciem (marnej jakości bo zrobiłem fotkę ekranu LCD telefonem).
Z góry dzięki

https://forum.olympusclub.pl/threads/89649-e-620-pytanie-o-ekran-LCD

z jakim szklem masz ten efekt ?
mialem kilka lat to body i nie przypominam sobie takiego efektu jaki jest na zdjeciu
z drugiej strony w E620 LV jest dosyc kiepski

RafalK
5.01.14, 21:20
z jakim szklem masz ten efekt ?
mialem kilka lat to body i nie przypominam sobie takiego efektu jaki jest na zdjeciu
z drugiej strony w E620 LV jest dosyc kiepski

Cześć, już to potwierdziłem z MaćkiemMG i anmaelem, tak już po prostu wyświetlacz się zachowuje w e620. Nie jest to zależne od obiektywu.
Dzięki