PDA

Zobacz pełną wersję : A co jesli zapomne zjac oslone ob. przed wlaczeniem C4000 ?

czayen
15.04.04, 20:57
Witam jestem swiezym posiadaczem Olka C4000 i nie jestem przyzwyczajony do zdejmowania oslony obiektywu, co sie stanie jesli przypadkiem wlacze aparat nie zdejmujac jej wczesniej ? Czy cos sie zepsuje ?

qwerty
15.04.04, 22:01
Nie przejmuj się, parę razy udało mi sie zapomniec zdjać no i aparat tylko zapiszczał radośnie ;) po czym po zdjęciu osłonki dzielnie wysunął "mordkę" ;) Żadnych efektów ubocznych nie zaobserwowałem.
Udanych fotek!

Jeronimo
15.04.04, 22:15
kupilem tuleje i problem sie rozwiazal (polecam)

czayen
15.04.04, 22:35
Dzekuje za szybka odpowiedz ! Mam jeszcze jedno pytanko czy jest juz gdzies do sciagniecia instrukcja C4000 napisana przez pana Tadeusza ?

Jeronimo
15.04.04, 23:44
nie, nie ma! jak bedzie to pewnie info bedzie na forum.

EOT instukcja do c-4000

Dares
16.04.04, 21:56
nie, nie ma! jak bedzie to pewnie info bedzie na forum.

EOT instukcja do c-4000

tak, tak instrukcja już jest...przynajmniej ja ją mam :!:

Jeronimo
16.04.04, 22:08
chwalisz sie tak zeby sie chwalic czy udostepnisz....

Dares
16.04.04, 22:26
chwalisz sie tak zeby sie chwalic czy udostepnisz....

... jak dobrze pamiętam to Ci ją dzisiaj wysłałem. Wieć zamiast kogoś krytykować, sprawdź skrzynkę :D

Dares
16.04.04, 22:33
Żeby było jasne. Dostałem dziś tą instrukcję od Pana Tadeusza. Wysłałem emila z podziękowaniami i zapytaniem, czy moge ją dalej udostępniać. Nie otrzymałem jeszcze odpowiedzi. Wiem jednak, że Pan Tadeusz chciał ją udostępnić bezpłatnie na forum, więc...

Na instrukcji jest wyraźnie napisane:
"Egzemplarz darmowy. Podręcznik przeznaczony jest dla fotoamatorów początkujących i średniozaawansowanych, którzy chcą wiedzieć więcej".

Kierując się tymi zapisami (mam nadzieję, że nie jest to z mojej strony nadinterpretacja), pozwalam sobie rozesłać tą instrukcję. Mam nadzieję, że spotka się to ze zrozumieniem autora niniejszego podręcznika.

Jeronimo
17.04.04, 17:38
tematem tego posta jest A co jesli zapomne zjac oslone ob. przed wlaczeniem C4000 ?

tak wiec o instrukcji koniec EOT

zapraszam tu http://www.forum.olympus.hat.pl/viewtopic.php?t=1280

piotrt
18.04.04, 20:57
słyszałem (a moze czytałem w sieci) o przypadku ze komuś spalił się silniczek obiektywu przez to..........
mi tez to sie zdarzylo (1x- zapomniałem sciągnąć dekielek-ale bez niemilych konsekwencji) i kupiłem tulejke + filtr UV jako ochrona