Zobacz pełną wersję : A co jesli zapomne zjac oslone ob. przed wlaczeniem C4000 ?
Witam jestem swiezym posiadaczem Olka C4000 i nie jestem przyzwyczajony do zdejmowania oslony obiektywu, co sie stanie jesli przypadkiem wlacze aparat nie zdejmujac jej wczesniej ? Czy cos sie zepsuje ?
Nie przejmuj się, parę razy udało mi sie zapomniec zdjać no i aparat tylko zapiszczał radośnie ;) po czym po zdjęciu osłonki dzielnie wysunął "mordkę" ;) Żadnych efektów ubocznych nie zaobserwowałem.
Udanych fotek!
kupilem tuleje i problem sie rozwiazal (polecam)
Dzekuje za szybka odpowiedz ! Mam jeszcze jedno pytanko czy jest juz gdzies do sciagniecia instrukcja C4000 napisana przez pana Tadeusza ?
nie, nie ma! jak bedzie to pewnie info bedzie na forum.
EOT instukcja do c-4000
nie, nie ma! jak bedzie to pewnie info bedzie na forum.
EOT instukcja do c-4000
tak, tak instrukcja już jest...przynajmniej ja ją mam :!:
chwalisz sie tak zeby sie chwalic czy udostepnisz....
chwalisz sie tak zeby sie chwalic czy udostepnisz....
... jak dobrze pamiętam to Ci ją dzisiaj wysłałem. Wieć zamiast kogoś krytykować, sprawdź skrzynkę :D
Żeby było jasne. Dostałem dziś tą instrukcję od Pana Tadeusza. Wysłałem emila z podziękowaniami i zapytaniem, czy moge ją dalej udostępniać. Nie otrzymałem jeszcze odpowiedzi. Wiem jednak, że Pan Tadeusz chciał ją udostępnić bezpłatnie na forum, więc...
Na instrukcji jest wyraźnie napisane:
"Egzemplarz darmowy. Podręcznik przeznaczony jest dla fotoamatorów początkujących i średniozaawansowanych, którzy chcą wiedzieć więcej".
Kierując się tymi zapisami (mam nadzieję, że nie jest to z mojej strony nadinterpretacja), pozwalam sobie rozesłać tą instrukcję. Mam nadzieję, że spotka się to ze zrozumieniem autora niniejszego podręcznika.
tematem tego posta jest A co jesli zapomne zjac oslone ob. przed wlaczeniem C4000 ?
tak wiec o instrukcji koniec EOT
zapraszam tu http://www.forum.olympus.hat.pl/viewtopic.php?t=1280
słyszałem (a moze czytałem w sieci) o przypadku ze komuś spalił się silniczek obiektywu przez to..........
mi tez to sie zdarzylo (1x- zapomniałem sciągnąć dekielek-ale bez niemilych konsekwencji) i kupiłem tulejke + filtr UV jako ochrona