Zobacz pełną wersję : lampa pierścieniowa do Olków za 360 zł
Piotr_0602
21.09.07, 13:28
http://fotopolis.pl/index.php?n=6382
Na razie do Canona i Nikona.
Ale jak napisali:
"Producent przekonuje, że już wkrótce na rynek trafią odpowiedniki opisywanego flasha przeznaczone do systemów Sony α, Pentax i (być może) Olympus."
Za 360 zł !!!
Słowem, teraz wszyscy forumowicze Olka wysyłają maile do Delty namawiające ich do jak najszybszego wyprodukowania wersji do Olków. Żeby z "być może" zrobiło się "na pewno".
Wszyscy posiadacze ZD 35 i ZD 50 piszą, dzwonią i wyjaśniają jak to chętnie użyją ich ze swoimi obiektywami. W końcu Olek ma matrycę najlepiej przystosowaną do makro ze wszystkich lustrzanek.
Za 360 zł to jak za darmo, nawet jeśli oryginalna Olkowa jest 2 razy lepsza.
Chyba było już na forum o tej lampie, wtedy była tylko z dedykacją do Canona.
Faktycznie, ciekawa alternatywa.
Żeby tylko nie było z tą lampą jak z konwerterami Sigmy.
Do Olka ani dudu :cry:
Do makro ciekawsza jest lampa z dwoma palnikami ;p Pierścieniowa robi płaskie obrazy ;p
Co nie zmienia faktu, że za 360zł to kupiłbym napewno ;p
Mi też się marzy taka lampka :)
Witam !
Poniżej komentarz ze sklepu Mojecyfrowe użytkownika tej lampy z wrogiej rodziny C. :mrgreen:
komentarze data
NIE paulusus w pomieszczeniu zamkniętym o jednolitym świetle działa bardzo dobrze...lampa dostosywuje się do ustawień manualnych i tak jak chcę dobrze wszystko naświetla....sprawa wygląda już dużo gorzej na słońcu....robi co chce....najczęściej zdjęcie jest prześwietlone...może to kwestia wprawy....używam lampy razem z 350D i tamronem 90mm i pierścieniem...siła lampy w zupełności wystarcza żeby naświetlić przy iso 100 i przesłonie nawet f32....światło płaskie....zrobiłem z tą lampa dopiero z 50 zdjęć ale z żadnego zadowolony nie jestem...
No tak. Gosciu zrobił 50 zdjeć i to, ze źle są doświetlone, to wina lampy :P
Do makro ciekawsza jest lampa z dwoma palnikami ;p Pierścieniowa robi płaskie obrazy ;p
Co nie zmienia faktu, że za 360zł to kupiłbym napewno ;p
Może sie doczekamy...
Wracając do lampy dwupalnikowej, czy są jakieś alternatywne mozliwości dla Olka?
Na ebayu jest trochę różnych "dentystycznych", diodowych i innych wynalazków ale to wszystko pierścieniowe. Czy ktoś słyszał o sensownym cenowo, rozwiązaniu z dwoma palnikami, uchwytem itd?
Wracając do lampy dwupalnikowej, czy są jakieś alternatywne mozliwości dla Olka?
Na ebayu jest trochę różnych "dentystycznych", diodowych i innych wynalazków ale to wszystko pierścieniowe. Czy ktoś słyszał o sensownym cenowo, rozwiązaniu z dwoma palnikami, uchwytem itd?[/quote]
Może coś z serii "Zrób to sam " Jakieś dwie małe tanie lampki .Do tego jakiś układ separujący galwanicznie aparat i może by coś z tego wyszło.
W końcu mamy tu paru Słodowych czy MacGaywerów.
No Panie i Panowie do dzieła !
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pzdr