Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Parę zdjęć ze Skerniewic (XXX ŚKOiW)

RobertW3D
18.09.07, 12:06
Witajcie,

Kto nie wybrał się do Skierniewic w ostatni weekend ten niech żałuje - pogoda kiepska, ale impreza całkiem sympatyczna ;-) Ale i tak najlepsze były pokazy pokazy Raptownego Waldka :-) Gościu dawał radę :-) Na początek parę zdjęć z jego szaleństw.
Jak Wam się one widzą? :-)

Wiejo
18.09.07, 12:20
ciekawe i dynamiczne ale nie wiem czemu wyprane z koloru.

RobertW3D
18.09.07, 15:20
ciekawe i dynamiczne ale nie wiem czemu wyprane z koloru.

W tym wypadku reportaż wydawał mi się znacznie ciekawszy w wersji B&W :-) Mam jeszcze trochę ujęć, więc może wrzucę je dla odmiany w kolorze :-)
A tak w ogóle, to czy inni boją się oceniać zdjęcia czy trzeba wstawić gołą babkę, żeby usłyszeć czyjąś opinię? :-)

mateuss
18.09.07, 15:32
jak widzę motocykl to zaraz mi ręce chodzą :mrgreen:

co do fotek dobre choć w 3 zabrakło ciut ostrości i może inaczej bym skadrował ale to indywidualna sprawa (ale moment dobry ;) ).

ogólnie dla mnie bardzo dobre

RobertW3D
18.09.07, 15:49
jak widzę motocykl to zaraz mi ręce chodzą :mrgreen:

To szkoda, że Ciebie tam nie było :-) Oprócz szalejącego Waldka zjechało się sporo miłośników 2 kółek - i tych na ścigaczach i tych nieco bardziej tradycyjnych :-)

Postaram się wrzucić coś więcej jutro :-)

co do fotek dobre choć w 3 zabrakło ciut ostrości i może inaczej bym skadrował ale to indywidualna sprawa (ale moment dobry ;) ).

ogólnie dla mnie bardzo dobre

Dzięki :-) Tak szczerze mówiąc, to trochę ine przemyślałem sprawy i źle podszedłem do tego technicznie. Stałem tuż przy ulicy i z obawy na problemy z kadrowaniem, pierwszą połowę zrobiłem 14-45 :-( Zdjęcia wyszły przez to niestety dość mydlane ... dopiero jak Waldek zmieniał motor, to podpiąłem 40-150 i wtedy już było znacznie lepiej :-D Aczkolwiek i tak powinienem jeszcze dorzucić FLkę w trybie FP co by go lepiej zamrozić ... :roll: Następnym razem będzie lepiej :-D

suchar
18.09.07, 20:42
Zdjecia ok, pierwsze zdecydowanie najlepsze. Podoba mi sie :) Ostatnie tez ma spory potencjal (mialoby), tylko inaczej kadrowane. Moim zdaniem duzo lepiej byloby zrobic to panoramowanie w poziomie i to tak, by motor z Waldkiem byl bardziej w prawej czescie kadru.
Pzdr

RobertW3D
19.09.07, 10:43
suchar - Dzięki za komentarz :-) z tym ostatnim, to robiłem, co mogłem - w oryginale jest miejsce z lewej, ale z prawej niestety kończy się tuż za tym cropem :-(
Teraz dla odmiany w rzucam coś kolorowego :-)

Oleryk
19.09.07, 11:09
Wiesz, w kolorze bardziej mi się podoba :)
Gapie lekko rozmazani, nie odwracają uwagi a obiekt ładnie wyrożnia się z tła.

RobertW3D
19.09.07, 11:36

Dzięki :-) Mam jeszcze parę fotek, to wrzucę w kolorze :-) Ale i tak bardzo lubię reportaże w BW :-) Co do techniki, to ze względu ma GO bardzo lubię używać starego modelu 40-150. Ustawiam sobie mała przysłonę i daję radę :-)

Oleryk
19.09.07, 12:05
Też mam to szkiełko i mimo tego, ze czekam na 70-300 to go nie sprzedam, właśnie ze względu na światło (o 50-200 mogę tylko pomarzyć ;)).
Co do reportaży w BW, (IMHO) masz rację jeśli chodzi o ludzi, wydarzenia na ulicy itp.
Sport, zwłaszcza motoryzacja aż się prosi o kolor.
Motocykle, samochody sportowe, rajdy, zawody F1 itp, to wszystko jest tak barwne, pełne kontrastow i plam, że szkoda nie dać w kolorze.

RobertW3D
19.09.07, 12:37
Też mam to szkiełko i mimo tego, ze czekam na 70-300 to go nie sprzedam, właśnie ze względu na światło (o 50-200 mogę tylko pomarzyć ;)).

Dla mnie 50-200 nie dość, że jest mocno poza zasięgiem cenowym, to na dodatek nawet nie aż tak potrzebne - zamiast tego potrzebuję raczej taniego 7-14 i wymienić 14-45 na 14-54 :-)

Co do reportaży w BW, (IMHO) masz rację jeśli chodzi o ludzi, wydarzenia na ulicy itp.
Sport, zwłaszcza motoryzacja aż się prosi o kolor.
Motocykle, samochody sportowe, rajdy, zawody F1 itp, to wszystko jest tak barwne, pełne kontrastow i plam, że szkoda nie dać w kolorze.

W tym przypadku było akurat średnio-barwnie ... ale jak lud chce koloru, to dostanie go :-)
Czas na kolejne - tym razem nieco spokojniejsze :-)

Ania_
19.09.07, 13:04

Zgadzam się. :) Ostatnie dołączone świetne, chociaż o Hondzie to taki wierszyk w niektórych kręgach chodzi. :roll: Nie będę przytaczać, zainteresowani wiedzą o co chodzi... ;)

RobertW3D
19.09.07, 13:24
Zgadzam się. :) Ostatnie dołączone świetne, chociaż o Hondzie to taki wierszyk w niektórych kręgach chodzi. :roll: Nie będę przytaczać, zainteresowani wiedzą o co chodzi... ;)

Dzięki :-)
Ja do żadnych kręgów motocyklowych nie należę, więc wierszyków nie znam ... możesz go przytoczyć ... może żaden moderator go nie usunie ;-)

Ania_
19.09.07, 13:50
Może jednak lepiej nie. :mrgreen:

RobertW3D
26.09.07, 09:10
Tym razem coś spokojniejszego, ale też dynamicznego (i w kolorze! :-) )
Zapraszam do oceny :-)

Flying' High (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-8610)

https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2007/09/1441787200_a5b997b04d_o-1.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-8610)