Zobacz pełną wersję : Zestaw z OM-D E5 - prośba o wycenę
Proszę Szanownych Kolegów o pomoc przy wycenie zestawu, który niestety z przyczyn losowych muszę spieniężyć :(
Nie mam pojęcia za ile to wystawić na aukcji, by w miarę szybko się sprzedało. Najchętniej pozbyłbym się całego zestawu na raz.
Wszystkie elementy zakupione w sklepie Fotozakupy w tym roku w okresie czerwiec-sierpneń, na gwarancji. Sprzęt zadbany, poza gripem bez oznak użytkowania.
1. OM-D E5 srebrny - przebieg ok. 4500-5000 zdjęć
2. grip HLD-6
3. Zuiko 45mm 1.8 srebrny
4. Zuiko 17mm 1.8 srebrny
5. lampa Olympus FL-600R - praktycznie nie używana
6. dodatkowy oryginalny akumulator
Z góry dziękuję za wskazówki
Wystaw od złotówki, to rynek zweryfikuje cenę i szybko sprzedaż. Ja daję za body 2 tys. ;)
Wystaw od złotówki, to rynek zweryfikuje cenę i szybko sprzedaż. Ja daję za body 2 tys. ;)
Tu nie ma śmichu, więcej bym nie dał.
Ja to na waszym miejscu o doplate bym sie staral za zutylizowanie :)
Dziw bierze, ze wogole chcecie jakies pieniadze za to zaplacic.
pozdro
Proszę Szanownych Kolegów o pomoc przy wycenie zestawu,
1. OM-D E5 srebrny - przebieg ok. 4500-5000 zdjęć
2000-2200 max.
2. grip HLD-6
550 max.
3. Zuiko 45mm 1.8 srebrny
800 max.
4. Zuiko 17mm 1.8 srebrny
1000 max.
5. lampa Olympus FL-600R - praktycznie nie używana
800 max.
6. dodatkowy oryginalny akumulator
100.
Z góry dziękuję za wskazówki
Bez pospiechu, nie dawno miał premierę EM1 i wszyscy czekają na sprzęt z twojej prośby o wycenę.
W/w ceny podaję na podstawie obserwacji amerykańskich for kupię/sprzedam tegorocznego lata.
W/w ceny podaję na podstawie obserwacji amerykańskich for kupię/sprzedam tegorocznego lata.
Bardzo miarodajne hameryka vs polandia...
pozdro
To poważna sprawa. Prosiłbym o zmianę podejścia.
---
Rymcymcym, od body odejmij 1/4 ceny sklepowej. Od pozostałych 1/20 - 1/10 ceny sklepowej. Będziesz miał wyjściową cenę to targowania się.
Z mojego doświadczenia wynika, że opłaca się wystawiać do licytacji. Niektórzy z forum dopiero wtedy się budzą i proszą o wycofanie aukcji ;-)
Teraz odbywa się licytacja (http://allegro.pl/olympus-om-d-e-m5-body-okazja-i3588358298.html) na Allegro i kwota za OM-D E-M5 doszła do
2 866 zł
ameryka daleko ale rzuciłem okiem na ceny w Niemczech (ebay). Używane OMD chodzą od 500 Euro (lekka dewastacja) do ok 620 (w dobrym stanie)... ebay jest o tyle wiarygodny że tam trochę sztuk tygodniowo zmienia właściciela ... Na allegro ruch zdecydowanie mniejszy więc i cena trudniejsza do zweryfikowania
Moja oferta jest na serio. Choć wolałbym czarnego, ale jak w dobrym stanie jest srebrny i ma nie więcej jak rok, to jestem w stanie dać za niego 2 tys.
Moja oferta jest na serio. Choć wolałbym czarnego, ale jak w dobrym stanie jest srebrny i ma nie więcej jak rok, to jestem w stanie dać za niego 2 tys.
Moje spostrzezenia rowniez...
2 tysie to chyba obraza dla sprzedajacego z taka oferta.
pozdro
pozdro
przeliczając z ebya to 2600 wypadało by dać... to i tak ponad tysiąc taniej niż za nówkę...
przeliczając z ebya to 2600 wypadało by dać... to i tak ponad tysiąc taniej niż za nówkę...
I taka kwota jak najbardziej, ja myslalem ~2500 zl.
pozdro
pozdro
nyny a to rodzina sprzedaje, że się w adwokata bawisz :-P
nyny a to rodzina sprzedaje, że się w adwokata bawisz :-P
Noo gdzie, chyba nie, bynajmniej o tym nie wiem.
Irytuje mnie takie probowanie wyciagania za grosze;)
pozdro
pozdro
Biorąc pod uwagę że kolega z Krakowa to dobrze że "aż dwa" tysiaki daje:grin::grin::lol:
Każdy chciałby jak najtaniej kupić i najdrożej sprzedać ;) 2500,- jeszcze ma sens, za body "mint" na gwarancji rzecz jasna, taki kompromis. 2900,- prawie za to na Allegro (mówimy o tym srebrnym?) to już przesada, bo zapewne dojdzie do 3k. A 4k za nówkę w kicie bez łaski...
z Allegro to nigdy nie wiadomo czy ceny nie są sztucznie podbijane... za mało aukcji żeby zweryfikować prawdziwą wartość towaru...
Powiem szczerze, że nie zazdroszczę sytuacji bo niedawno sam miałem podobny dylemat z sytemem Canona i wiem jak to jest.
Tym bardziej, że u nas jeszcze em5 nie zawalił rynku wtórnego - brak porównania, wyznacznika ceny.
Oczywiści sprzedający chce wyciągnąć rozsądną dla siebie cenę a kupujący dla siebie.
Aukcja nie zawsze jest lepsza od propozycji z forum - ja się na tym przejechałem o kilka stówek. Myślałem, że mi mało oferują, jednak na aukcji wyszło gorzej - choć wiele osób obserwowało. A kupił gość, w zasadzie, po czasie aukcji! Jak to zrobił - nie wiem! Ale najpierw miałem komunikat że zwycięzcą jest xxx, a po minucie drugi komunikat że zzz.
W dodatku w przypadku naszego forum sporą konkurencją dla sprzedającego jest Moc Jedi.
Jak już będziesz wiedział ile chcesz - głównie interesuje mnie body (ale jeszcze na spokojnie muszę pomyśleć) - to pisz PM ;)
Może się dogadamy :)
Ja mam wewnętrzne postanowienie, że więcej za to body nie dam. Nie mam w ogóle ciśnienia, e-pl5 to bardzo dobry aparat, więc czy to będzie dzisiaj czy za rok, jest mi obojętne. Faktycznie rynkowa cena na ten moment to 2,5 tys zł
Ja mam wewnętrzne postanowienie, że więcej za to body nie dam. Nie mam w ogóle ciśnienia, e-pl5 to bardzo dobry aparat, więc czy to będzie dzisiaj czy za rok, jest mi obojętne. Faktycznie rynkowa cena na ten moment to 2,5 tys zł
To raczej za rok. Ponad dwa lata i bez gwarancji.
Biorąc pod uwagę ceny max z postu #5 oferuje 5250 za całość
Zgadzam się z nyny. Za mniej niż 2500 puszki nie sprzedawaj.
Jeżeli chcesz uzyskać sensowne pieniądze - daj na Allegro... W każdym razie korpus, 17-tkę i grip.
Wystaw całość - podaj link - na pewno wezmę udział z licytacji - zaoszczędzę czasu na szukaniu poszczególnych elementów tej układanki.
Wystaw całość - podaj link - na pewno wezmę udział z licytacji - zaoszczędzę czasu na szukaniu poszczególnych elementów tej układanki.
Ze tak sie spytam przewrotnie, to po ki grzyb sprzedawales niedawno omd?
Bo chyba do brze pamietam?
pozdro
Im dłużej będziesz czekał, tym taniej się sprzeda, niedługo powinien nastąpić lekki "wysyp" "5". Wiadomo z jakiego powodu.
Może i tak, ale bez przesady. Niezbyt wiele się ich chyba sprzedało (stosunkowo). Większy będzie za rok, gdy jak rumorsy obiecują - wyjdzie następca. Ceny też lepsze, bo gwarancje się będą kończyły. No, ale to kupa czasu...
Już Ci odpowiadam. Sprzedałem fabryczny zestaw om-d z obiektywem 12-50, który, jak wielokrotnie pisałem, był obiektywem dość ciemnym jak na warunki oświetleniowe w których zazwyczaj pracuje. Pod uwagę brałem sprzedaż obiektywu i zakup jasnych stalek, ale w międzyczasie przyszedł kumpel, powiedział, sprzedaj mi OM-D, no to mu sprzedałem. Pozostałem z gotówką i różnymi wariantami zakupowymi. Zestaw o którym tu rozmawiamy jest dla mnie interesujący, gdyż zawiera dwie dość jasne stałki. Jeśli cena byłaby dla mnie do przyjęcia, chętnie przygarnę całość, jeśli nie, nie mam ciśnienia. Sezon prawie zakończony, fotografować mam czym, mogę spokojnie przeczekać do kwietnia.
Może i tak, ale bez przesady. Niezbyt wiele się ich chyba sprzedało (stosunkowo). Większy będzie za rok, gdy jak rumorsy obiecują - wyjdzie następca. Ceny też lepsze, bo gwarancje się będą kończyły. No, ale to kupa czasu...
"kupę" kaski to teraz trzeba zebrać na nową zabawkę. Ja zbieram, już tak mam ;)
@frosta: rozumiem, kiedys tak kumel ode mnie fuji wyciagnal;)
pozdro
Podjąłem decyzję - wystawiam sprzęt na aukcję od złotówki. Lampa i dodatkowa bateria już się sprzedały więc na aledrogo wyląduje korpus, grip i dwa szkiełka
Ryzyk fizyk, jak dostanę mniej niż mi się marzy to sobie kuku zrobię i tyle :)
Dopisz jeszcze linka do strony z aukcją, najlepiej w dziale "giełda"
Zawsze to dodatkowa promocja...