Zobacz pełną wersję : C-4000 i zasilacz
Witam. Jestem posiadaczem tego apratu od tygodnia i mam pytanko. Czy ktos z was moze uzywal zewn. zasilacza do Olympusa C-4000 (zaznaczam ze nieoryginalnego) ?? Bo niestety robiac wszystko zgodnie z tym co na nim pisze aparat nie dziala :(. Chcialbym troche pobawic sie funkcjami Olka a na bateriach to sami rozumiecie ... Zakladam ze ustawienie +/- dla zasilacza na olku jest prawidlowo oznaczone, nie chce robic na odwrot bo az tak bardzo mi nie zalezy na zasilaniu jezeli bym mial zepsuc mojego C-4000 :).
Uzywam zasilacza do aparatow UNOMAT, ma nastawne napiecie i wymienne koncowki do wielu modeli innych aparatow. Widzialem jak go uzywali w Mediamarkt w Monachium wiec go kupilem:) Dziala bez zarzutu, tylko kabelek ma gruby. pzdr
dzieki Pritchard , jak cos to zainwestuje w jakis zasilacz tego typu ,ale poki co jednak chyba skupie sie na karcie 128MB (heh ze tez jeszcze tego nie zrobilem :) ) i ew. tujeli + UV. pozdr.
Co do zasilacza to trzeba pamietać, że wydajnoasc prądowa musi być ok 2A