PDA

Zobacz pełną wersję : błąd obrazu-formatowanie karty



izapozdro
1.10.13, 10:52
Witam,
Mam problem, zrobiłam sporo ważnych zdjęć, wszystko ładnie działało. Teraz przyszłam do domu i patrzę że w aparacie połowa zdjęć ma błąd obrazu, próbowałam to wrzucić na kompa ale nie odczytuje ich, a w aparacie jest info o formatowaniu zdjęć. Czytałam też że można te zdjęcia importować przez oprogramownaie, ale gdy chcę przez ten program importować zdjęcia to natychmiast wyskakuje błąd i operacja się zawiesza. Nigdy nie miałam problemów z kartami pamięci, a teraz wszystkie karty się mi psują, może ten aparat ma winę?

Pomóżcie, te zdjęcia są mega ważne

mam olympus VR-340

helmuth
1.10.13, 11:02
Próbowałaś odczytać bezpośrednio kartę w czytniku kart czy tylko przez kabel z aparatu?

Saboor
1.10.13, 11:24
Witam,
Mam problem, zrobiłam sporo ważnych zdjęć, wszystko ładnie działało. Teraz przyszłam do domu i patrzę że w aparacie połowa zdjęć ma błąd obrazu, próbowałam to wrzucić na kompa ale nie odczytuje ich, a w aparacie jest info o formatowaniu zdjęć. Czytałam też że można te zdjęcia importować przez oprogramownaie, ale gdy chcę przez ten program importować zdjęcia to natychmiast wyskakuje błąd i operacja się zawiesza. Nigdy nie miałam problemów z kartami pamięci, a teraz wszystkie karty się mi psują, może ten aparat ma winę?
Pomóżcie, te zdjęcia są mega ważne
mam olympus VR-340
Ściągnij program: JPEGsnoop (http://www.impulseadventure.com/dl.php?file=JPEGsnoop_v1_6_1.zip)
Jest bardzo dobrym narzędziem, tylko wczytaj się w instrukcję na stronie producenta.
Powodzenia.

helmuth
1.10.13, 11:57
Jest bardzo dobrym narzędziem ...Do dowiedzenia się kilku rzecz o zdjęciu, jak już je masz ;)
A jak nie można go zrzucić z karty? :roll:

Saboor
1.10.13, 12:22
Do dowiedzenia się kilku rzecz o zdjęciu, jak już je masz ;)
A jak nie można go zrzucić z karty? :roll:
Nie wiesz?? Przecież to przerabialiśmy.
---
edit:
koleżanka napisała, że te zdjęcia są mega ważne. Więcej na kopie softem niż dobrego zrobi.
Karta w łapę i do porządnej firmy odzyskującej dane.

izapozdro
1.10.13, 12:53
przez kabel w ogóle zdjęć nie wrzuca, ale udało się przez adapter
teoretycznie zdjęcia są, ale nie ma ich podglądu i nie można ich otworzyć za pomocą żadnego programu, podobno są uszkodzone, teraz próbuję je odzyskać programem ZAR

Saboor
1.10.13, 13:05
przez kabel w ogóle zdjęć nie wrzuca, ale udało się przez adapter
teoretycznie zdjęcia są, ale nie ma ich podglądu i nie można ich otworzyć za pomocą żadnego programu, podobno są uszkodzone, teraz próbuję je odzyskać programem ZAR
Pozostaje życzyć powodzenia, co niniejszym czynię.

gietrzy
1.10.13, 13:18
Nigdy nie miałam problemów z kartami pamięci, a teraz wszystkie karty się mi psują, może ten aparat ma winę?

Raczej zbyt tania karta pamięci, polecam karty Sandisk, nie najtańsze (są wolne), ale te z środka (najdroższe to ExtremePro 95 MB/s).


Pomóżcie, te zdjęcia są mega ważne

Powoli, najpierw przeczytaj, potem obejrzyj obrazki, potem przeczytaj ze zrozumieniem i do dzieła!

http://dmde.pl/Jak-odzyskac-dane--cinfo-pol-87.html

grizz
1.10.13, 13:27
Sandiski są też chyba najczęściej podrabiabe, a więc warto kupować ze sprawdzonego źródła

Saboor
1.10.13, 13:37
Powoli, najpierw przeczytaj, potem obejrzyj obrazki, potem przeczytaj ze zrozumieniem i do dzieła!

http://dmde.pl/Jak-odzyskac-dane--cinfo-pol-87.html

Dodam tylko najpierw kopia, potem jazda. :wink:

---------- Post dodany o 14:37 ---------- Poprzedni post był o 14:37 ----------


Sandiski są też chyba najczęściej podrabiabe, a więc warto kupować ze sprawdzonego źródła
Fakt, było tego.

dominika334
7.11.13, 13:04
Miałam tak samo, ciągle pokazywał się błąd obrazu :wink: (http://mfirma.ro) dopiero mozna było odzyskać zdjęcia w czytniku kart inaczej było to nie możliwe :grin: (http://bloggdominika.blogspot.com/)