Zobacz pełną wersję : Wypociny Kolby.
Strony :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
cd.
628, 629.
Fajne foty :)
He, he :grin: ładne zdjęcie, dmuchawce mi się też podobają.
630 - moja grzęda.
Kapitalne, ale pysk drze :mrgreen:
lisiajamka1
19.05.15, 18:37
Twoja grzęda i dmuchawce fajne :)
Ogródkowe mi się podobają, 628 i 630 też:)
Grzeda bardzo mi sie podoba.
Fajny ptaszor :) , albo się "drze" albo ma cofkę...:mrgreen::)
630 - moja grzęda.
Wygląda mi na to, że go wkurzyłeś :lol:, fajny :grin:
W niedziele wybrałem się na poranny plener. Przed trzecią trzeba był wstać ale wschód słońca był piękny. Pierwsza cześć zdjęć.
631, 632, 633, 634.
Przed trzecią trzeba był wstać ale wschód słońca był piękny.
Podziwiam determinację i zdjęcia :grin:
Przed trzecią... quźwa... ale foty zacne przynosisz!
Przed trzecią trzeba był wstać.
Dobrze ,ze wstales.A cz/b szczegolnie mi sie podoba.Mgielka pieknie sie unosi.
piękna wrzutka :) fakt czasem trzeba się nie wyspać ale dla samej przyjemności podziwiania takich widoków warto. pozdr
a masz coś tylko tej łódki w tle??
generalnie klimatycznie
jeśli chodzi o te dwa pierwsze kadry z łódką, które tematycznie mi bardziej leżą, nie do końca leżą kadrowo - ciasno mi się widzi w tym pionie - ale podejrzewam że na poziom nie było co liczyć przez zapewne krzaczory ??
niemniej i tak przyjemnie się ogląda :)
bardziej linie wysokiego napięcia z lewej a z prawej drzewa i krzaczory. Niestety wąsko było.
Na jesieni i wiosną nie trzeba wcześnie wstawać. Świt/zachód w ludzkich godzinach. ale w lecie to sama przyjemność jak słyszysz pierwsze budzące się ptaki :)
634 dla mnie naj :) , 631 zaraz za nim :)
Cudne swiatlo. Warte nieprzespanej nocy:cool:
Na jesieni i wiosną nie trzeba wcześnie wstawać. Świt/zachód w ludzkich godzinach. ale w lecie to sama przyjemność jak słyszysz pierwsze budzące się ptaki :)
Przewracając się z boku na bok w łóżku :) (najlepsze słyszałem w Tunezji, istne R2-D2 w akcji)
---------- Post dodany o 18:57 ---------- Poprzedni post był o 18:55 ----------
Co by nie mówić wschody i zachody to tylko w kolorze. 634 jest the best.
Ciąg dalszy niedzielnego pleneru. Tym razem ten sam motyw przy różnym oświetleniu.
635, 636, 637.
Dzięki dla wszystkich za miłe słowa.
Na zakończenie pleneru tak fotka trawki.
638.
Ciąg dalszy niedzielnego pleneru. Tym razem ten sam motyw przy różnym oświetleniu.
635, 636, 637.
Dzięki dla wszystkich za miłe słowa.
Jak zorza polarna :) , 635 podoba mi się najbardziej, szkoda że nieba na nim mało :)
tak fotka trawki
Na popoludnie..rosa a za oknem skwar.
Zdecydowanie 635. Uwielbiam to swiatlo. :grin:
elegancka wrzuta. kolory robią robotę :) trawkowe też mi się podoba :) pozdr
Dzięki wszystkim za miłe słowa.
W sobotę wraz z rodzinka byłem w Beskidzie Śląskim. Polecam tracę z Ustronia na Świniorkę i dalej na Orłową. Ładne widoczki i trasa idealna na 6 i 8 latka.
Oto pierwsza część zdjęć.
639, 640, 641.
Podoba mi się nawet ten chaos-płotek :). Jak bym się ja tym bawił to wywalił bym tą lewą część:
149245
Wedrowka dla 6-8 latkow.Wykorzystales czas...Optuje za cz/b
Jeszcze wykorzystuje. Za parę lat to oni będą wykorzystywać czas czekając na ojca.
Oto moja rodzinka. właśnie wówczas robiłem powyższe zdjęcia.
Pozdrowienia dla Rodziny!
Hej. Z ostatnich trzech podobnych wybieram 641. Ten sielski widoczek zamknięty w haosie pierwszoplanowym bardzo mi się podoba.
Oczywiście pozdrowienia dla familiji :-)
Jeszcze wykorzystuje. Za parę lat to oni będą wykorzystywać czas czekając na ojca.
Oto moja rodzinka. właśnie wówczas robiłem powyższe zdjęcia.
Pozdrowienia dla rodziny i pogratuluj im cierpliwości dla foto -taty :-)
Próbuję zaszczepić w synach fotograficzną pasję. Nikt z was nie zauważył jakie marki mój syn ma aparat.
Kolejne zdjęcia: 642, 643, 644, 645.
Próbuję zaszczepić w synach fotograficzną pasję. Nikt z was nie zauważył jakie marki mój syn ma aparat.
Kolejne zdjęcia: 642, 643, 644, 645.642,643 podobają się mnie :)
Co do marki aparatu to pierwsze moje skojarzenie to był nikon n1 :mrgreen::) , ale to pewnie nie to:grin:
Niestety nie zgadłeś dam jeszcze szanse innym a wieczorem napiszę. podpowiem, że to już leciwy aparat.
lisiajamka1
6.06.15, 19:06
Sympatycznie czas razem spędzacie, a zdjęcia bardzo fajne :)
P drodze napotkaliśmy troszkę zwierząt ale nie dzikich.
646. 647.
Chmury zawsze robia klimat na zdjeciach. Krajobrazy z chmurami to jest to.
646 -portret owcy bardzo sympatyczny.
ofca lepszejsza od krowy :)
Pacze sobie w na zdjęcia, pacze sobie w exi i oczom nie wierzę, przecież dużym 4/3 nie można fotografować. Wchodzenie w ten martwy system to strata czasu i pieniędzy a używane E30/3 powinny kosztować 200 pln. A może w Kolba samodzielnie wymienił matrycę na tą super hiper szony :)
Szamianiec mam zamiar jeszcze ze dwa-trzy lata robić zdjęcia tym co mam. Nie narzekam - robię jeszcze zdjęcia E1. Pozdrawiam wszystkich i dzięki, że zaglądacie.
Z poprzdniej wrzutki najbardzije mi sie podoba 643. Wedlug mnie to najlepszy kadr. :grin:
Kolejna niedziela i kolejny plener. tym razem z okolic Bytomia Bobrek - Staw Barbara.
648, 649, 650.
jak dla mnie 653 najlepsze :) pozdr
650 - geometria fajna, 653 też ciekawe :)
Od razu:650 wpadlo mi w oko.
Jak to klasyk gadał - łódki nie ma ale też jest zajebiście :grin:
Jak to klasyk gadał - łódki nie ma ale też jest zajebiście :grin:
Jak on/ona z nazwiaska?
Jak on/ona z nazwiaska?
Laska :mrgreen:
Kolejna niedziela i kolejny plener. tym razem z okolic Bytomia Bobrek - Staw Barbara.
648, 649, 650.
To mój staw i bez mojej zgody nie wolno tam robić fajnych fotek
! :)
Kolejne zdjęcia z tej okolicy.
654, 655, 656.
Rybka w użyciu ? - fajne :)
Wiem Ty mi go okazałeś.
Dawno tam nie byłem ( zostałem bez sprzętu), powiedz czy dużo komarów? Gdy byłem w maju to była masakra.
Nie specjalnie. Trochę było jak to nad wodą. Nie trzeba było używać żadnych anty komaro preparatów.
Kolejna wrzuta. Już chyba przedostatnia. W niedzielę jadę na wczasy więc przez 2 tygodnie mnie nie będzie.
657, 658, 659.
W niedzielę jadę na wczasy więc przez 2 tygodnie mnie nie będzie.
657, 658, 659.
To spakuj internet w plecak i będziesz widoczny ;)
Fajne te poprzednie wypukłości z maczkiem :)
Jadę odpocząć od cywilizacji.
Jadę odpocząć od cywilizacji.
To miłego wypoczynku życzę :) , maczki fajne :)
Dzięki. Jeszcze na ile czas pozwoli to coś powrzucam.
660, 661.
Kolejna wrzuta. Już chyba przedostatnia. W niedzielę jadę na wczasy więc przez 2 tygodnie mnie nie będzie.
657, 658, 659.
Maczki fajne, można by przy rawach podłubać.
Sabor, już dłubałem ale obróbka nie jest moją mocną stroną.
Ociagasz sie z wyjazdem..nie poganiam.
Sabor, już dłubałem ale obróbka nie jest moją mocną stroną.
Jak bedziesz dlubal czesciej to sie nauczysz. :mrgreen:
Przy tych maczkach warto pokombinowac, mnie brakuje troche "soczystosci" .
Jutro o 14.00 jadę do Krakowa skąd mam wylot.
Ptaszek i pajęczynka podobaja mi się :grin:
Troszkę zaniedbałem swój wątek. Prezentacja Sardynii skończyła się więc wracam do krajowej rzeczywistość. W chwili wolnego bawiłem się próbami stworzenia innego rozmycia tła. Wykonałem po pięć zdjęć przesuwając aparat a następnie składałem na warstwach. Takie tam zabawy z nudów.
Zdjęcia 662, 663, 664, 665,
Takie tam zabawy z nudów.
Ale świetnie Ci wyszły. Aż oko cieszą :)
Fajnie się bawisz, trzy pierwsze najbardziej mi się spodobały :grin:
Parę zdjęć z lipcowej rodzinnej wycieczki w Beskid Śląski. Szlak pomiędzy Skrzycznem a Malinowską Skałą.
Zdjęcia: 666, 667, 668, 669.
667 i 668 szczególnie, :)
662 "wpadło" mi w oko :) , jakoś mnie te dwa kolejne nie bardzo ;):mrgreen: , ostatnie też fajne :)
---------- Post dodany o 14:33 ---------- Poprzedni post był o 14:31 ----------
Parę zdjęć z lipcowej rodzinnej wycieczki w Beskid Śląski. Szlak pomiędzy Skrzycznem a Malinowską Skałą.
Zdjęcia: 666, 667, 668, 669.
Z tych najbardziej pierwsze i trzecie :) . Piękne okolice :)
Dwa środkowe rybką robione ? :)
Piekne rozlozyste widoki...i te kikuty,ktore zaraz mi o Plicy na Hala Krupowa przypomnialy.
Troszkę zaniedbałem swój wątek. Prezentacja Sardynii skończyła się więc wracam do krajowej rzeczywistość. W chwili wolnego bawiłem się próbami stworzenia innego rozmycia tła. Wykonałem po pięć zdjęć przesuwając aparat a następnie składałem na warstwach. Takie tam zabawy z nudów.
Świetnie "zrobione" te kwiatki. No może oprócz "ostatniego".
Pozdrawiam.
Zdjęcie 670 - chyba Trzciniak a w razie czego to poprawcie. Sfociłem go nad Zalewem Nakło-Chechło.
Zdjęcie 670 - chyba Trzciniak a w razie czego to poprawcie. Sfociłem go nad Zalewem Nakło-Chechło.
Nie wiem czy "poprawcie" ale słodki :)
Faktycznie słodki, fajne zdjęcie :grin:
Fajna fota, mnie się narazie nie udało dorwać żadnego, słyszę je ale do fotki nie chcą przypozować :)
Fajna fota, mnie się narazie nie udało dorwać żadnego, słyszę je ale do fotki nie chcą przypozować :)
Bo one lgną do Olka 70-300. Wiem, bo mam takie trofeum :)
Bo one lgną do Olka 70-300. Wiem, bo mam takie trofeum :)
do 75-300 nie chcą niestety :cry:
Bo one wiedzą,że 70-300 nie jest szybki i wymaga dobrego światła więc trzeba blisko podlecieć i trochę poczekać. Dostosowują się do sprzętu.
Dzięki wszystkim za miłe komentarze.
Dziś zdjęcia z Pogori - Dąbrowa Górnicza.
671, 672, 673, 674.
Fajne te ostatnie ale widać na nich zbyt dużą kompresję.
Hmm... może to drugie... ale jak by było jeszcze bardziej "zakręcone" ;):mrgreen:
Mi leży bardzo 673. Siakieś pastelowe Ci wyszło. Próbowałeś podbić trochę nasycenie i zdjąć odrobinę niebieskiego? Może troszkę ocieplić? Bo mam wrażenie, że było by jeszcze lepiej.
ggolus moją idea właśnie nie było aby zdjęcia były bardzo nasycone a szczególnie niebieski kolor. Wbiłeś mi klina i chyba wieczorem jeszcze raz wywołam rawa albo spróbuję nasycić kolory.
Dzięki za sugestie.
zmniejszałem jak zawsze.
Nie wątpię:) Niektóre zdjęcia są bardziej powiedzmy podatne na uboczny efekt kompresji. W tych ostatnich np. liny masztów są jakby "poszarpane", "przeostrzone". Ja to zauważam bez powiększania ale możesz powiększyć 2 czy 3 razy to zobaczysz o co mi chodzi, co się dzieje w najbliższym sąsiedztwie lin. 100KB więcej na zdjęcie i tego by nie było.
andtor2 wiem o co chodzi ale zastanawiam się czemu tak wyszło skoro zawsze w ten sposób zmniejszałem. W każdym bądź razie na originale w pełnej wielkości tego nie ma i to mnie cieszy. Przez chwilę myślałem, że coś z wywołaniem spiep.......
Dzięki za spostrzegawczość.
Kolejna wrzuta z pleneru.
675, 676, 677, 678, 679.
Trzecia i czwarta moim zdaniem. Fajnie kolorystycznie wyszły.
Ja bym optował za numerem trzecim :)
Ptaszek i to "ostatnie" - masztowe - misię najbardziej.
Pozdrawiam.
Kolejne zdjęcia będą z Żabich Dołów (Bytom-Chorzów). Lubie wracać w tamte miejsce.
Zdjęcia: 680, 681, 682, 683,
684 - "brzydkie kaczątko".
Ostatnio podgladalem kaczki...dla mnie:681, 682.
Widzę że łyski tam macie :)
Z przyjemnością oglądnąłem
Ostatnio podgladalem kaczki...Jedni podglądają kaczki inni robale... co za świat ;):)
Jedni podglądają kaczki inni robale... co za świat ;):)
..swiat ciekawych.
Kolejna wrzuta z pleneru.
675, 676, 677, 678, 679.
trzecie klasyczne, fajne
czwarte też niezgorsze
drugie mi jakoś leży najbardziej
To teraz łabądki.
685, 686, 687, 688.
PS. dzięki wszystkim za komentarze.
Zdjęcie z rodzinnego spaceru. Jedne z trudniejszych zdjęć moich. Jako, że jestem uczulony wiec moja żona w trosce o mnie ciągła mnie nakazując odejście od grupy szerszeni.
689
Zdjęcie z rodzinnego spaceru.
689
Hehehee. Ładne zdjęcia robisz na rodzinnych spacerach:-P Jak bym siebie widział :wink: A żona pogania, bo nie rozumie choć się już przyzwyczaiła :grin:
luzaczek82
15.08.15, 19:57
To chyba z tym poganianiem przez kobiety,większość tak ma....no ale co zrobić jak nie czują do tego mięt.Fajne łabędzie.
To teraz łabądki.
685, 686, 687, 688.
.
Fajna seria :)
Fajna seria :)
Też jestem tego zdania :grin:
A żona pogania ...Moja nie pogania ani nie ciągnie- idzie po prostu dalej.
Im dłużej stoję i kombinuję jak zrobić zdjęcie, tym dalej potem muszę doganiać :evil:
Moja nie pogania ani nie ciągnie- idzie po prostu dalej.
Im dłużej stoję i kombinuję jak zrobić zdjęcie, tym dalej potem muszę doganiać :evil:
Skąd ja to znam :roll: Potem w górach to tylko jej tyłek hen tam daleko z przodu. I jeszcze się drze, żebym się nie pocił tylko zapieprzał :shock:
Kolejne zdjęcia będą z Żabich Dołów (Bytom-Chorzów). Lubie wracać w tamte miejsce.
Zdjęcia: 680, 681, 682, 683,
684 - "brzydkie kaczątko".
A misię ta kwadratowa kaczka :) I "bulki" kwadratowe też.
Pozdrawiam.
Poprzedni weekend spędziłem na fotografii przyrody i makro. Sobota rano.
690, 691, 692, 693,
694, 695.
Śliwki jak najbardziej - tylko będziesz musiał je przepędzić żebym wybaczył Ci że o mnie zapomniałeś :)
Zdjecia wskazuja na udany poranek.
Tym razem niedziela rano.
696, 697, 698, 699,
700, 701, 702, 703.
Krzysiu może w niedzielę gdzieś pofocimy. Może Pogoria jak pogoda dopisze lub Zielona.
Oooo, oblechy fajne :mrgreen:
Skąd ja to znam :roll: Potem w górach to tylko jej tyłek hen tam daleko z przodu. I jeszcze się drze, żebym się nie pocił tylko zapieprzał :shock:
Jak potrzebujesz słoik wymienić to musisz dopindalać.....
Soory Kolba :grin:
690, 691, 692, 693, 694, 695, swietne.
Początkowo słyszałem cyt. długo jeszcze. teraz po 10 latach małżeństwa to muszę gonić bo żona idzie sobie i nic nie robi sobie z tego, ze ja focę. Przezornie to ja trzymam w górach mapę, jedzenie i kluczyki z auta. Mam pewność,że przy aucie rodzinka będzie czekać, chyba że wcześniej zgłodnieją.
Początkowo słyszałem cyt. długo jeszcze. teraz po 10 latach małżeństwa to muszę gonić bo żona idzie sobie i nic nie robi sobie z tego, ze ja focę. Przezornie to ja trzymam w górach mapę, jedzenie i kluczyki z auta. Mam pewność,że przy aucie rodzinka będzie czekać, chyba że wcześniej zgłodnieją.
Ha ha ha ha ha... chciałem Ci dać plusa, ale system zepsuty :mrgreen:
Przezornie to ja trzymam w górach mapę, jedzenie i kluczyki z auta. Mam pewność,że przy aucie rodzinka będzie czekać, chyba że wcześniej zgłodnieją.
Tak trzymaj.
Niedziela rano wygląda nieźle :)
Krzysiu może w niedzielę gdzieś pofocimy. Może Pogoria jak pogoda dopisze lub Zielona.
Daj człowiekowi pospać :) Moim marudzeniem się nie przejmuj, to tylko zawoalowana forma zachwytu nad Twoimi zdjęciami.
Ha ha ha ha ha... chciałem Ci dać plusa, ale system zepsuty :mrgreen:
Naprawiłem.
Jednak wolę widoczki z jezior w Twoim wykonaniu, kolba :)
Cd. Weekendowego pleneru. Niedziela popołudnie.
704, 705, 706, 707.
Faaaajne oblechy, a i sójka niczego sobie. Brawo :)
lisiajamka1
19.08.15, 22:47
Widzę, że nie próżnujesz, weekendowo - plenerowe zdjęcia bardzo fajne :)
Cd. Weekendowego pleneru. Niedziela popołudnie.
704, 705, 706, 707.
Oblechy niezłe :)
Ostatnio krucho u mnie z czasem i uzbierał się trochę zaległości fotograficznych. Dziś skończyłem obrabiać zdjęcia z ostatniego tygodnia wakacji i wyjazdu w Tatry.
Pierwsze dwa zdjęcia 708 i 709 są z Witowa gdzie mieliśmy nocleg i ze szlaku z Witowa na Gubałówkę. Dwa kolejne 710 i 711 z Kasprowego.
O Taterki, jak fajnie :grin:, ładne chmurki miałeś. Chętnie zobaczę ciąg dalszy, zbierając siły, lecząc rany i śledząc pogodę:lol:
Ja też uwielbiam Tatry. Ostatnio zaczynam z dzieciakami pomału chodzić.
Ostatnio krucho u mnie z czasem i uzbierał się trochę zaległości fotograficznych. Dziś skończyłem obrabiać zdjęcia z ostatniego tygodnia wakacji i wyjazdu w Tatry.
Pierwsze dwa zdjęcia 708 i 709 są z Witowa gdzie mieliśmy nocleg i ze szlaku z Witowa na Gubałówkę. Dwa kolejne 710 i 711 z Kasprowego.
Jedna górka z drugiego wygląda mi jakoś znajomo - wczoraj my tam łazili, chyba mam ten krzyż z bliższej perspektywy :mrgreen: . Wychodziliście na Giewont może? :) .
Pierwsze mi się podoba :)
Nie na razie po dolinkach, jedynie na Kasprowy wjechaliśmy a następnie schodziłem z dzieciakami. Moje dzieci maja 6 i 8 lat więc na razie to po Beskidach chodzimy a w Tatry to był ich pierwszy wypad.
jeszcze dwa zdjęcia z Kasprowego w dwóch odsłonach pion i poziom.
712, 713.
Góry zawsze lubię oglądać, fajne kadry.
Wprawdzie góry to nie moja bajka, ale obrazki bardzo mi się podobają :)
712, 713.
orzeszki... nawet nie chce myśleć jak dawno temu byłam na Kasprowym... ;)
przyjemne kadry
Wprawdzie góry to nie moja bajka [...]
moja za to jak najbardziej tak - dlatego z chęcią zobaczę jeszcze :)
712, 713.
W tym miejscu, 50 lat temu była taka taśma przegradzająca i wbita tabliczka: "Granica Państwa - przekraczanie zabronione"
712, 713.
Świetne kadry. Pozdrówka.
712, 713.
Bardzo przyjemne, wydają się być takie nie wymuszone, a ładnie oddają klimat górskich spacerów.
W tym miejscu, 50 lat temu była taka taśma przegradzająca i wbita tabliczka: "Granica Państwa - przekraczanie zabronione"
W latach 90.tych taśmy już nie było, ale słup graniczny z adnotacją "przekraczanie zabronione" pozostał. ;)
712, 713.
712 wyrażnie lepsze od pozosrałych...
712 wyrażnie lepsze od pozosrałych...
Trochę hdrem powiewa :)
PS.
Kolba wracaj do stawu Barbara, kukurydza wyrosła że hej, nowa mikro ambonka i dzięcioły wystukują morsa...
Dzięki, że zaglądacie.
Kolejne zdjęcia z Hali Gąsienicowej i ze szlaku na Kuźnice. Niestety były to już godziny południowe.
714, 715, 716, 717,
718.
Tatry jak zawsze piękne i malownicze. Już się nie mogę doczekać aż syn nieco podrośnie i będę mógł go zabrać na jakiś szlak
Tatry jak zawsze piękne i malownicze. Już się nie mogę doczekać aż syn nieco podrośnie i będę mógł go zabrać na jakiś szlak
Nie na razie po dolinkach, jedynie na Kasprowy wjechaliśmy a następnie schodziłem z dzieciakami. Moje dzieci maja 6 i 8 lat więc na razie to po Beskidach chodzimy a w Tatry to był ich pierwszy wypad.
Pełna zgoda, a z dziećmi trenujcie bo szczyty czekają :grin:
Tu macie przykład: http://www.tatry.przejscia.pl/pl/node/1369 :grin::grin::grin: (http://www.tatry.przejscia.pl/pl/node/1369)
Kolejne zdjęcia z doliny Chochołowskiej.
719, 720, 721, 722.
Bardzo ładne góry:) Szczególnie 712 i 713 mi się podobają:)
Aż mi się nostalgicznie zrobiło :)
Bardzo ładne.
Aż mi się nostalgicznie zrobiło :)
Bardzo ładne.
Może jednak tatrzańsko..
Cóż, ogladam ostatnio trochę zdjęć tatrzańskich, mimo fajnych "nostalgicznych" ujęć bez świała nie ma dobrych fotografii krajobrazowych. "Fotografia podróżnicza" raczej...
piękne zdjęcia, jakoś tak to ostatnie zdjęcie mocno przykuwa moją uwagę, bardzo fajny punkt widzenia
715 i 722 misię :)
Pozdrawiam.
Jeszcze dwa zdjęcia z Chochołowskiej. Ostatnie to ze spaceru z Witowa na Gubałówkę.
723, 724, 725.
Fajne ostre zdjęcia. Podobają mi się. Ja w tym roku też byłem w Dolinie Chochołowskiej ale ładnej pogody nie miałem i że zdjęciami krucho :(
Kolor, nie zabieraj przyrodzie tego co najpiękniejsze :)
Wiem Bogdanie, że jesteś przeciwny zdjęciom krajobrazowym w czerni i bieli. Ja lobię zdjęcia bez koloru - nie wszystkie ale w szczególności tam gdzie są chaty, szałasy itp. W tej kwestii każdy z nas będzie miał inne zdanie i każdy będzie miał rację. Pozdrawiam.
Ja Ci napiszę że bardziej jako całość podoba mi się b&w, te kolorowe za "ciepłe" moim zdaniem zdecydowanie, wolę generalnie góry w trochę chłodniejszej tonacji, ale jako kadry to fajne :)
Kolor, nie zabieraj przyrodzie tego co najpiękniejsze :)
popieram :)
---------- Post dodany o 20:17 ---------- Poprzedni post był o 20:13 ----------
te kolorowe za "ciepłe" moim zdaniem zdecydowanie, wolę generalnie góry w trochę chłodniejszej tonacji, ale jako kadry to fajne :)
tu tez się zgadzam, trochę jakby za ciepłe, a swoją drogą polecam Chochołowską zimą wraz z Grzesiem, Rakoniem i ewentualnie Wołowcem zależnie od warunków. Na wiosnę to wiadomo - krokusy :grin:
Wiem Bogdanie, że jesteś przeciwny zdjęciom krajobrazowym w czerni i bieli. Ja lobię zdjęcia bez koloru - nie wszystkie ale w szczególności tam gdzie są chaty, szałasy itp. W tej kwestii każdy z nas będzie miał inne zdanie i każdy będzie miał rację. Pozdrawiam.
Dałbym Ci plusa za bezkompromisowe bronienie swojego zdania, ale system jest głupi i ma wszy :mrgreen:
Zdjęcia ładne, miejsca znane mi już na wylot...czasem nawet nie wyciągam w niektórych z nich aparatu już :)
Zdjęcia ładne, miejsca znane mi już na wylot...czasem nawet nie wyciągam w niektórych z nich aparatu już :)
ech... ciekawe czy kiedyś dojdę do tego stanu ;)
choć pewnie tak ;)
foty ładne - choc faktycznie za ostre te kolory miejscami...
Ostatnie to ze spaceru z Witowa na Gubałówkę
To jeszcze zapalency sa.
Przyjemnie swojskie tereny sie oglada.
To jeszcze zapalency sa.
Przyjemnie swojskie tereny sie oglada.
Na samej Gubałówce już nie ma swojskich terenów - jedno paskudne targowisko :shock:. Byłem dwa lata temu i już więcej tam ma noga nie stanie (chyba żeby się tam zmieniło, w co wątpię).
Na samej Gubałówce już nie ma swojskich terenów - jedno paskudne targowisko :shock:. Byłem dwa lata temu i już więcej tam ma noga nie stanie (chyba żeby się tam zmieniło, w co wątpię).
ja byłam tam w styczniu i sama się sobie dziwiłam
ale w sumie to było przy okazji pucharu świata w skokach - więc nie dało sie nigdzie indziej być.. ;)
a moi współtowarzysze z pracy chcieli cokolwiek pochodzić ;)
widoki jednak nie były najgorsze z tej Gubalówki ;)
ale też tam raczej za prędko nie wrócę.. :mrgreen:
Na samej Gubałówce
Moje uznanie dla przejscia z Witowa...Kiedys w zimie zaliczylem ten szlak.
Moje uznanie dla przejscia z Witowa...Kiedys w zimie zaliczylem ten szlak.
To było kolejką :mrgreen:
Z Witowa jak i od drugiej strony na rowerze ale to dawne dzieje były i tego cyrku też tam jeszcze nie było :)
tego cyrku też tam jeszcze nie było :)
:grin:
Na Gubalowce nie bylem ze stopiecdziesiat lat.
:grin:
Na Gubalowce nie bylem ze stopiecdziesiat lat.
i lepiej nie idź ale jak się już wybierzesz to na górze zamknij oczy :mrgreen:
to na górze zamknij oczy :mrgreen:
Wech mnie poprowadzi...
Wech mnie poprowadzi...
Do kebabu ;) :)
Do kebabu ;) :)
Tez tam jest?
Tez tam jest? Nawet więcej:
http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/7442319,czy-zakopane-zrobi-porzadek-na-gubalowce,id,t.html
nawet więcej
koniec swiata.
Ostatnio rzadko zaglądam ale obowiązki służbowe ostatnio wiele mojego czasu pochłaniają.
Zdjęcia z okolic Siewierza.
726, 727, 728.
Ostatnio mam słabość do fotek z mgiełkami. :)
Ostatnio mam słabość do fotek z mgiełkami. :)
I do fuji. Które podobno ma problemy z WB :grin::-P:wink:
Ostatnio rzadko zaglądam.
Ale zdjecia sa.
Dzięki że zaglądacie.
kolejne zdjęcia tym razem ze Świerklańca.
729, 730, 731, 732.
Masz szczęście (wiem - szczęście sprzyja...) do ciekawego nieba :)
Masz szczęście (wiem - szczęście sprzyja...) do ciekawego nieba :)
Byl cierpliwy i wyczekal.
Dzięki że zaglądacie.
kolejne zdjęcia tym razem ze Świerklańca.
729, 730, 731, 732.
Pierwsze ostatnie, moim zdaniem wyglądają świetnie :)
Z tym ciekawym niebem jest tak, że pomimo iż planuję poranki według prognoz pogody to na 4 plenery tylko jeden trafi się z fajnym niebem.
Chwilę po tych zdjęciach wiaterek przywiał mglę.
733, 734, 735, 736.
Fajne wszystkie kwadraciki, ale czwarty najlepszy - pościg we mgle :)
735 (wędkarz samotny) i 736 (regaty) - tylko czemu takie małe te fotki?
Fajne wszystkie kwadraciki, ale czwarty najlepszy - pościg we mgle :) tylko po co ta winietka?
Faktycznie chyba za mocno zmniejszyłem.
PO co winieta - tak mi się bardziej podobało. Ale myślę czy jej nie zlikwidować - przez Ciebie. Wbiłeś klina.
Ostatnie zdjęcia z porannego pleneru w Świerklańcu.
737, 738, 739.
lisiajamka1
7.10.15, 11:46
Wędkowanie we mgle - fajne zdjęcia :)
Zdjęcia z okolic Siewierza. 727.
Panoramka swietna.
Faktycznie chyba za mocno zmniejszyłem.
PO co winieta - tak mi się bardziej podobało. Ale myślę czy jej nie zlikwidować - przez Ciebie. Wbiłeś klina.
Ostatnie zdjęcia z porannego pleneru w Świerklańcu.
737, 738, 739. wracając do kwadratów, linia brzegowa na wszystkich, na tej samej wysokości, jednakowa tonacja, niech to jest bardziej spójny zestaw. :)
737, 738, 739.
Te też fajne, środkowe mi się najbardziej :)
Tych kb mógłbyś dać trochę więcej...:mrgreen:
Świetny klimat fotek. Podoba mi się.
Świerklaniec - taka góralska nazwa a to na Śląsku.... Nie pasuje mi to...:roll:
Krakman nazwy nie zmienimy. Świerklaniec leży koło Tarnowskich Gór gdzie mieszkam i to też tak z górska brzmi. Pozdrawiam.
Świerklaniec - taka góralska nazwa a to na Śląsku.... Nie pasuje mi to...:roll:
Hmm... jakby to gór na Śląsku nie było, i to nie tylko Tarnowskich :eek:
Ladne fotki. Podobaja mi sie a najbardziej panorama :-)
Oj, pojechałeś z tymi łódkami, superowe :grin:
Kolejne zdjęcia a niedzielnego poranka. Tym razem ze zbiornika Pogoria IV.
740, 741, 742. Dwa pierwsze zdjęcia w dwóch odsłonach z innego miejsca zrobione.
Ktoś mi dziś mówił, że żaglówki nie są fotogeniczne. A pięknie wyszło :)
Trzecie bardzo fajne, dwa pierwsze mi nie leżą. Jak już to symetryczne powinny być z całymi odbiciami, a tak to tylko ładne światło.
Oj, oj, ostatnie 742. przepiękne, mniód :grin:.
Oj, oj, ostatnie 742. przepiękne, mniód :grin:.
Podpisuje się obiema rencyma :-P Czuć lekki chłodny wiaterek.
yamada też tego żałuje. Niestety przycumowane żaglówki uniemożliwiły mi uchwycenie całego odbicia.
Trzecie bardzo fajne, dwa pierwsze mi nie leżą. Jak już to symetryczne powinny być z całymi odbiciami, a tak to tylko ładne światło.
W dwóch pierwszych chodziło pewnie o wyróżnienie kolorystyczne środkowej łódki - wyraźny akcent względem całości kadru.
Trzecie jak poprzednicy klimatyczne.
Trwa mecz,jest nerwowo a tu taki spokoj.
łódką ciężko do bramki trafić :)
Się przyłączę, 742 fajne :)
łódką ciężko do bramki trafić :)
Ktos poplynie dzisiaj..
Kolejne zdjęcia z Pogorii.
743, 744, 745.
Dzięki za komentarze.
Pierwsze :)
Ja też za nim głos oddaję :-)
Moje klimaty... 743 swietna.
Ostatnie zdjęcia z porannego pleneru na Pogorii.
746, 747, 748.
Nie będę oryginalny. 743 jak większość :) Ładnie skomponowało się maszt, komin i dym. A ogólnie to fajna cała seria :)
Mnie 747, z tej serii się widzi najlepiej :)
Nie będę oryginalny: 743 i 747 Super.
trzecie z pierwszej i pierwsze z drugiej :)
trzecie z pierwszej i pierwsze z drugiej :)
Wszystko do kupy.
745 jest bardzo ladne wedlug mnie reszta tez fajna :-)
743 misię - bardzo misię :)
Pozdrawiam.
Ostatnie zdjęcia z rodzinnego spaceru.
749, 750, 751, 752.
Przyzwyczaileś do kadrów które zatrzymują
Dzięki fazi75.
Pierwsze zdjęcie z dzisiejszego poranka.
753 - Świerklaniec.
Kolejne zdjęcia z wczorajszego pleneru.
754, 755, 756.
Fajne kolory na ostatniej wrzutce.
Kolega przyzwyczaił do lepszych kadrów, moim zdaniem. Na tych ostatnich jak dla mnie ża dużo "majtowego różu" :)
Dzięki za komentarz.
Robtor - dzięki za szczerość. Nie zawsze da się utrzymać taki sam poziom. Bywa, że co się bardziej autorowi podoba odbiorcom niekoniecznie i odwrotnie.
Może kolejne zdjęcia lub kolejny plener przypadną bardziej do gustu.
757, 758.
lisiajamka1
28.10.15, 21:41
Zdjęcie 757 do gustu mi przypadło :)
W sobotę byłem na warsztatach fotograficznych z portretu. Zdecydowałem się na nie ze względu iż nie znam się na portrecie a chciałem poszerzyć swoją wiedzę. Ponadto zawsze można spotkać się z ludźmi mającymi tę samą pasję.
Oto efekty - pierwsze moje portretowe zdjęcia.
759, 760, 761, 762,
763, 764, 765, 766,
767, 768, 769, 770,
771, 772, 773.
Portrety ładne. Mnie się podoba ostatni. Może nie jest "politycznie" (czyt. fotograficznie) poprawny dla purystów ale jest w nim coś tak intrygującego, że dla mnie bomba!
Mnie też się podoba. Wykorzystałem bujną czuprynę mojego kolegi który stał przede mną i futrynę.
Będzie z Ciebie znakomity portrecista, modeling czeka ;):mrgreen: , mnie się najbardziej te B&W podobają.
757 też fajne :)
2; 10; 14 i 15 są wg mnie świetne.
Pozdrawiam.
Dzięki za komentarze i to w dodatku miłe.