Zobacz pełną wersję : [do 1500 zł] Lustrzanka dla początkującej
Witam ponownie ;) Tym razem szukam dla siebie w miarę porządnej lustrzanki, ale na nową mnie raczej nie stać, więc spokojnie może być używana. taka byłaby dobra? http://alegratka.pl/ogloszenie/sprzedam-olympus-e-510-22746627.html?h=437f80881d3f9a45
Lepiej już jakiegoś PENa.
Jak widać takie coś (E-PL3 + 14-42 + 40-150 + masa dodatków, czyli też dwa obiektywy) w limicie się zmieści https://forum.olympusclub.pl/threads/88454-E-PL3-14-42-40-150-masa-dodatk%C3%B3w (nie sprzedało się w żądanej cenie).
Sprzęt nowocześniejszy, mniejszy, lżejszy, na pewno lepszy od E-510.
zajrzyj na giełdę. Ktoś sprzedawał Nikona D5100 chyba za 1300. Odrobinkę nowocześniejsza matryca.
Witam!
Ja bym brał. Tym bardziej, że jest długi zoom, Jak jest sprawny to brać.
Sony A3000. Wygląda jak lustrzanka, a jest od niej lepszy ;)
Witam ponownie ;) Tym razem szukam dla siebie w miarę porządnej lustrzanki, ale na nową mnie raczej nie stać, więc spokojnie może być używana. taka byłaby dobra? http://alegratka.pl/ogloszenie/sprzedam-olympus-e-510-22746627.html?h=437f80881d3f9a45
e-510 jest w miarę porządna lustrzanka ;) dość jednak już.. wiekową :) nie jest również ani szczególnie lekka ani kompaktowa o ile ma to dla Ciebie jakieś znaczenie.. cena taka sobie można taniej
Lepiej już jakiegoś PENa...
Jeżeli priorytetem nie jest wizjer optyczny skłoniłbym się na Twoim miejscu w kierunku sugestii Harnasa. Dodatkowo biorąc pod uwagę fakt iż jest to sprzęt nowszy, po za większą poręcznością takiego zestawu, zyskujesz lepszą jakość zdjęć. Zestaw zawsze możesz doposażyć w wizjer elektroniczny, w razie potrzeby :)
Lepiej już jakiegoś PENa.
Jak widać takie coś (E-PL3 + 14-42 + 40-150 + masa dodatków, czyli też dwa obiektywy) w limicie się zmieści https://forum.olympusclub.pl/threads/88454-E-PL3-14-42-40-150-masa-dodatków (nie sprzedało się w żądanej cenie).
ależ sprzedało ;)
Jeżeli niekoniecznie lustrzanka - PEN w podwójnym kicie (chyba że tele zbędne)
Jeżeli koniecznie lustrzanka - chyba najlepiej D3100/D5100/D3200, może być używka (BTW, mam na zbyciu D5100 choć nie na gwałt, jakby co to priv...)
Jeżeli chcesz po prostu spróbować a co kaman w "lustrzankach" - tani E-5x0 może być
ależ sprzedało ;) No to trzeba zgłosić temat do usunięcia :)
---------- Post dodany o 22:20 ---------- Poprzedni post był o 22:17 ----------
e-510 jest w miarę porządna lustrzanka ;) dość jednak już.. wiekową :) nie jest również ani szczególnie lekka ani kompaktowa o ile ma to dla Ciebie jakieś znaczenie.. cena taka sobie można taniej
W miarę porządna. Miałem i nikomu nie polecam. Zdjęcia można uzyskać bardzo ładne, ale częste przepały, więc ciągłe manewry z korektą ekspozycji. Do tego większość sztuk ma wadliwie działający autofocus.
No to trzeba zgłosić temat do usunięcia :)
---------- Post dodany o 22:20 ---------- Poprzedni post był o 22:17 ----------
W miarę porządna. Miałem i nikomu nie polecam. Zdjęcia można uzyskać bardzo ładne, ale częste przepały, więc ciągłe manewry z korektą ekspozycji. Do tego większość sztuk ma wadliwie działający autofocus.
zgadzam się z Harnasiem. Mocno nieobliczalny. U mnie nawet kultowy 14-54 nie był w stanie pomóc. A fakt że obudowę podwodną dali dopiero do kolejnego modelu pozbawił mnie całkowicie sentymentu do tego aparatu.
Ja mam E510 i jakos mi nie przepala.Nawet slicznie sie nim zdjecia robi.Mialem tez taka 40-to letnia lustrzanke,tez dzialala i nie przepalala.W prezencie oddalem nadal dzialajaca.
A ostrosc nawet i w jednej i w drugiej jest wystarczajaca.
Ja mam E510 i jakos mi nie przepala.Nawet slicznie sie nim zdjecia robi.Mialem tez taka 40-to letnia lustrzanke,tez dzialala i nie przepalala.W prezencie oddalem nadal dzialajaca.
A ostrosc nawet i w jednej i w drugiej jest wystarczajaca.
Wiem wiem - kiepskiej baletnicy. A poważnie - mam teraz e-pl1. Kupiłem jak tylko wyszła bo szukałem czegoś pod wodę w normalnej cenie. Czuć różnicę jakości ze wskazaniem na 510 jak przeglądam stare zdjęcia. Do 1500 PLN można kupić e-620 albo fajnego PENa