blackdiamond
25.08.13, 11:59
Witam
To mój pierwszy post na forum, choć posty na forum czytam od dawna.
Mam problem z moim Olympusem E-510. Apart kupiony dokładnie 5 lat temu i pare dni 2008.08.16
Co się dzieje:
- gdy go włącze zaczyna jakby czyścić matryce i bardzo długo trzeba czekać aż pojawi się menu ustawień zdjęć..
- przy przełączaniu na tryby MSAP i predefiniowane tryby dzieje się to samo zaczyna "czyścić matryce"
- czasami bez jakiejkolwiek interwencji sam zaczyna "czyszczenie matrycy"
robi to nie 1x tylko kilkukrotnie... Pare razy pod rząd to czyszczenie.
Resetowałem go pare razy.
Przebieg poniżej:
R 4823
S 760
C 9
U 1947
B 4459
V 378
Wczoraj naładowałem baterię i gdy zapaliła się zielona dioda LED przetrrzymałem go pod ładowaniem jeszcze z 5h. Po włączeniu aparat zachowuje się o wiele lepiej. Nie " czyści tak tej matrycy" często . Czy to jest problem z zasilaniem? Stara bateria? W końcu 5 lat ... Oryginalna w każdym razie. Ale może nie trzyma napięć jak należy...
Aparat:
- nigdy nie spadł
- nie został zalany
- nie został zakurzony
- używałem zawsze z kitowymi słoikami 14-42 40-150 nowa wersja, 40-150 stara wersja, 14-54
(kilka razy podłączyłem do niego heliosa od zenita ale nie spodobało mi się)
Proszę poradźcie coś....
Pozdrawiam
To mój pierwszy post na forum, choć posty na forum czytam od dawna.
Mam problem z moim Olympusem E-510. Apart kupiony dokładnie 5 lat temu i pare dni 2008.08.16
Co się dzieje:
- gdy go włącze zaczyna jakby czyścić matryce i bardzo długo trzeba czekać aż pojawi się menu ustawień zdjęć..
- przy przełączaniu na tryby MSAP i predefiniowane tryby dzieje się to samo zaczyna "czyścić matryce"
- czasami bez jakiejkolwiek interwencji sam zaczyna "czyszczenie matrycy"
robi to nie 1x tylko kilkukrotnie... Pare razy pod rząd to czyszczenie.
Resetowałem go pare razy.
Przebieg poniżej:
R 4823
S 760
C 9
U 1947
B 4459
V 378
Wczoraj naładowałem baterię i gdy zapaliła się zielona dioda LED przetrrzymałem go pod ładowaniem jeszcze z 5h. Po włączeniu aparat zachowuje się o wiele lepiej. Nie " czyści tak tej matrycy" często . Czy to jest problem z zasilaniem? Stara bateria? W końcu 5 lat ... Oryginalna w każdym razie. Ale może nie trzyma napięć jak należy...
Aparat:
- nigdy nie spadł
- nie został zalany
- nie został zakurzony
- używałem zawsze z kitowymi słoikami 14-42 40-150 nowa wersja, 40-150 stara wersja, 14-54
(kilka razy podłączyłem do niego heliosa od zenita ale nie spodobało mi się)
Proszę poradźcie coś....
Pozdrawiam