PDA

Zobacz pełną wersję : Paprochy na LCD w C4000Z

medieval
13.04.04, 14:01
witam!

zwracam się z zapytaniem do wszystkich posiadaczy medelu c4000z w kwesti sposbu usunięcia paprochów, które osiadają pod szybka ochronna na LCD. Mam swój sprzet od paru miesięcy i zauwazylem ze pojawilo sie kilka paprochow. Troche negatywnie wplywa to na moje samopoczucie :( Generalnie ta osłona na LCD w tym modelu to moim zdaniem porazka nie dosc ze podatna na zarysowania to jeszcze te paprochy - choc wyglada na szczelna, tak nie jest

Prosze o wasze opinie na ten temat, dzieki

Pozdrawiam

medeival

Asan
15.04.04, 00:36
witaj medieval :D Od kilku dni mam c4000zoom i domyslam sie jak irytujaca moze byc sytuacja, ktora opisujesz. Wprawdzie nie mam zadnych problemow a aparatem ( i oby nie bylo puk puk tfu tfu) ale gdy pierwszego dnia po zakupie aparatu odwiedzil mnie kolega i wzial moj aparat w swoje rece i zostawil na wyswietlaczu odcicki swoich palcow to myslalem ze wyjde z siebie :D Oczywiscie nie okazalem po sobie irytacji. :roll: W aparacie mozna sie zakochac, wiem to z wlasnego doswiadczenia :D

Lacze sie z Toba w bolu i zycze powodzenia w rozwiazaniu tego problemu, ktory bez watpienia nie jest wielki, ale fakt spogladania na te paprochy podczas kazdorazowego robienia zdjecia moze doprowadzic do rozstroju :D

pozdrawiam

plwk
27.04.04, 10:21
Odciski mozna usunąć za pomocą pianki do czyszczenia wyświetlaczy w monitorach LCD

yacek
27.04.04, 14:31
Asan , a nie myślaleś o foli na wyświetlacz ? Ja sobie sprawiłem i nie mam juz takiego stresu ;)

Asan
27.04.04, 14:52
Odciski palcow udalo mi sie usunac przy pomocy miekkiej szmatki zwilzonej woda :roll: Folie ochronne zamowilem i wlasnie przed chwila wyjalem przesylke ze skrzynki na listy i staram sie przytwierdzic folie do wyswietlacza. :D Z przejecia kupilem 4 folie ochronne :D Dzis zlozylem takze zamowienie na tuleje, filtr i dekielek i jak tylko przesylka zostanie dostarczona to aparat bedzie chroniony zarowno od strony wyswietlacza jak i obiektywu :D Pozostaje tylko wystrzegac sie od narazania aparatu na wstrzasy i ograniczenia kontaktow z woda a nie powinno mu sie nic zlego stac ( odpukac tfu tfu ) :twisted: