Zobacz pełną wersję : edorkowe fotki
Podobno człowiek bez pasji nie żyje w pełni a fotografowanie to chyba dobry materiał na pasję, którą można wypełnić wolny czas, zwłaszcza jeśli robi się to w miłym towarzystwie :) Niniejszym witam szacowne grono "starszych" koleżanek i kolegów :) Bardzo proszę o cierpliwość i wyrozumiałość dla mojej niewiedzy i nieudolności :) Będę wdzięczna za każdą dobrą radę i wskazówkę, która pomoże mi w odkrywaniu tajników dobrej fotografii :)
1
87795
2
87796
3
87797
4
87798
Podobno człowiek bez pasji nie żyje w pełni a fotografowanie to chyba dobry materiał na pasję, którą można wypełnić wolny czas, zwłaszcza jeśli robi się to w miłym towarzystwie :) Niniejszym witam szacowne grono "starszych" koleżanek i kolegów :) Bardzo proszę o cierpliwość i wyrozumiałość dla mojej niewiedzy i nieudolności :) Będę wdzięczna za każdą dobrą radę i wskazówkę, która pomoże mi w odkrywaniu tajników dobrej fotografii :)
1 2 3 4
Po pierwsze: fajne początki, duużo dobrego z tego "wyrośnie"
Po drugie: debeściarski avatarek :-D
Po trzecie: 3 rządzi!
Aaa kwiatka popraw, ostrość i tło przyciemnij, będzie fajny.
Ad. po pierwsze
Dzięki Saboor :)
Ad. po drugie
zostałam "zdjęta" podstępnie :D
Ad. po trzecie
Kiedy robiłam 3 nie do końca myślałam co chcę pokazać poza magnolią...
w kolorze zdjęcie tragiczne ale na szczęście ktoś wymyślił szarości ;)
a kwiatka spróbuję poprawić :)
1-świetne,lubię takie klimaty
2-delikatny kwiat na tle blokowiska....
3-zyskała w b&w !
1. Naprawdę się mi podoba.
Tak czymej Dziołcha, bydom z Ciebie ludzie ;)
Fajne fotki.
... fotografowanie to chyba dobry materiał na pasję, którą można wypełnić wolny czas, zwłaszcza jeśli robi się to w miłym towarzystwie :) Niniejszym witam szacowne grono "starszych" koleżanek i kolegów :) Dzień bez wazeliny, dniem straconym :mrgreen:
W pierwszym poszedłbym w pełne BW.
W drugim, tło!. Do fotografowania kwiatów, lepiej wybierać mniej "pstrokate" i ciemniejsze tło.
Trzecie najlepsze.
Dzień bez wazeliny, dniem straconym :mrgreen:
W pierwszym poszedłbym w pełne BW.
W drugim, tło!. Do fotografowania kwiatów, lepiej wybierać mniej "pstrokate" i ciemniejsze tło.
Trzecie najlepsze.
@helmuth milutki jesteś :)
wazelina? cały zapas zużyłam na swojego szefa :D nowa dopiero w produkcji ;)
o tzw. "śmieciowych" tłach wiem i staram się takich unikać jednak kwiatki z czystym tłem były dla mnie niedostępne... nie posiadam w standardowym wyposażeniu drabiny :D
Dziękuję panowie :)
Zdjęcia bardzo przypadkowe - każde z innej parafii. Wyglądają tak trochę jak robione na rozgrzewkę po rocznej absencji. Na razie nie widzę punktu zaczepienia.
Zdjęcia bardzo przypadkowe - każde z innej parafii. Wyglądają tak trochę jak robione na rozgrzewkę po rocznej absencji.Cierpliwości! :)
Bardzo proszę o cierpliwość i wyrozumiałość dla mojej niewiedzy i nieudolności :) Będę wdzięczna za każdą dobrą radę i wskazówkę, która pomoże mi w odkrywaniu tajników dobrej fotografii :)
W/g mnie, to raczej początki a nie rozgrzewka po przerwie.
Ja tylko tak dla równowagi. Życzę powodzenia i tak dalej. :wink:
Zdjęcia bardzo przypadkowe - każde z innej parafii. Wyglądają tak trochę jak robione na rozgrzewkę po rocznej absencji. Na razie nie widzę punktu zaczepienia.
Z całym szacunkiem @dzarro... taki był mój zamysł, pokazać kilka różnych zdjęć bo każde zdjęcie, cokolwiek by nie przedstawiało, wymaga innego spojrzenia i nie zamierzam skupiać się na fotografowaniu jedynie pojemników na śmieci tudzież innych dziwnych staroci :) ja dopiero zaczynam przygodę z fotografowaniem. Poza tym każdy dobry sportowiec przed zawodami musi się dobrze rozgrzać :) Co złego widzisz w mojej rozgrzewce? :)
Co złego widzisz w mojej rozgrzewce? :)
Bez urazy - ale na razie, jak już napisałem, to niczego nie widzę. Życzę natomiast powodzenia w poszukiwaniu tego "czegoś".
Bez urazy - ale na razie, jak już napisałem, to niczego nie widzę. Życzę natomiast powodzenia w poszukiwaniu tego "czegoś".
Dziękuję @dzarro
Kolejna wrzutka z różnych parafii ;)
5
88065
6
88066
7
88067
8
88068
Kwiata całego pokaż
Kotowi nie po oczach
Zieleninę odszumić
dzieciowisko... no pomysł jest do wykorzystania, tylko ulica w tle ogranicza manewr trza by wyciąć i jaką abstrakcję
geometryczną zrobić.
5- matryca nie wytrzymała nadmiaru różu, i GO za płytka
8- element ciekawy ale jak go podejść? Może z drugiej strony, z mniejszą GO?
5- matryca nie wytrzymała nadmiaru różu, i GO za płytka
8- element ciekawy ale jak go podejść? Może z drugiej strony, z mniejszą GO?
8- Heniu, nowa fota: całość w kadrze, wywalić tło i szalej do woli: po skosie, prosto, pionowo, poziomo
z odbiciem lustrzanym czy bez, B&W czy kolor, czego dusza zapragnie. Sam wiesz co można z takiego ulunga zrobić.
Kwiata całego pokaż
Kotowi nie po oczach
Zieleninę odszumić
dzieciowisko... no pomysł jest do wykorzystania, tylko ulica w tle ogranicza manewr trza by wyciąć i jaką abstrakcję
geometryczną zrobić.
Kot musi poczekać na następną wizytę :wink: zieleninę odszumiłam ale chyba nie ma potrzeby pokazywania :smile: dzieciowisko to nie dzieciowisko tylko... rodzaj "instalacji" czy "rzeźby" przed katowickim kinem Kosmos - Centrum Sztuki Filmowej... ustawione tak fatalnie, że jakby się nie przyłożyć to z każdej strony nieodpowiednie tło :sad: ale wrócę tam :)
a tu cały różowy...
9
88126
Kot musi poczekać na następną wizytę :wink: zieleninę odszumiłam ale chyba nie ma potrzeby pokazywania :smile: dzieciowisko to nie dzieciowisko tylko... rodzaj "instalacji" czy "rzeźby" przed katowickim kinem Kosmos - Centrum Sztuki Filmowej... ustawione tak fatalnie, że jakby się nie przyłożyć to z każdej strony nieodpowiednie tło :sad: ale wrócę tam :)
Tło się wyytnie, byle ów element był cały.
... a tu cały różowy...No nie! :|
To zielone kółko jest okropne!
Poza tym, czy tek kwiat naprawdę był tak wściekle różowy? Mało matrycy nie rozwaliło.
No nie! :|
Poza tym, czy tek kwiat naprawdę był tak wściekle różowy? Mało matrycy nie rozwaliło.
Co racja, to racja. Edorka, kwiatemajster to Mirek54 pooglądaj jego foty i popatrz jak kwiecie ma przestrzeń to i żyć mu temu kwieciu
się chce.
No nie! :|
tak, jest tak wściekle różowy
zielone kółko to chwilowe zaćmienie :|
Przez pomyłkę/niedopatrzenie zrobiłam zdjęcie z niewłaściwie ustawionym balansem bieli. Próbowałam poprawić i wyszły mi takie "cuda" ;) Sama nie wiem, która wersja kredensu podoba mi się bardziej :)
10
88338
11
88337
12
88339
W tym przypadku znów nie sprawdziłam ustawień ale "zaniebieszczone" bardziej mi się podoba. Obok zdjęcie z właściwym balansem "chmury".
13
88340
14
88336
Zdjęcia są "surowe", nie robiłam z nimi nic poza kadrowaniem i zmianą rozmiaru choć kadrowanie to może za dużo powiedziane... zostawiłam tylko to, co mnie najbardziej interesowało :)
Co powinnam zrobić ( o ile da się cokolwiek z nimi zrobić), aby można było o nich powiedzieć "mogą być"? ;)
Zdjęcia są "surowe", nie robiłam z nimi nic poza kadrowaniem i zmianą rozmiaru choć kadrowanie to może za dużo powiedziane... zostawiłam tylko to, co mnie najbardziej interesowało :)
Co powinnam zrobić ( o ile da się cokolwiek z nimi zrobić), aby można było o nich powiedzieć "mogą być"? ;)
Moze wyostrzyc,niech te cegly beda mniej "mgielne",tak abo tak??8834288343albo troche mniej
A moze zobacz czy wersja kredensu w bardziej naturalnych barwach nie bedzie najlepsza??88344
Moze wyostrzyc,niech te cegly beda mniej "mgielne"
dziękuję Mirku, faktycznie lepiej to wygląda :)
taki zachód słońca dziś miałam :)
88476
taki zachód słońca dziś miałam :)
88476Czemu nieostro?
Kolory, faktycznie piękne ale ta nieostrość wszystko zabija!
Czemu nieostro?
Kolory, faktycznie piękne ale ta nieostrość wszystko zabija!
Oj, jak przez brudną szybę.
Oj, jak przez brudną szybę.
no jakbyś stał mi za plecami Saborze ;)
wiem, że nieostre ale to wina "sprzętu" a kolory mnie urzekły :)
... nieostre ale to wina "sprzętu" ...Mogłabyś coś bliżej?
Mogłabyś coś bliżej?
ciężko "to" nazwać aparatem jeśli chce się robić fajne zdjęcia :| canon a530
A on nie ma AF?
Podejrzewam, że jak ma chęć, to ma, ale to on musi chcieć.
Podejrzewam, że jak ma chęć, to ma ale to on musi chcieć.
dokładnie tak jest
To trzeba było komórką :)
To trzeba było komórką :)
w komórce wyngiel, nie da rady.:grin:
akurat się ładowała... wynglem :)
akurat się ładowała... wynglem :)
Ja to normalnie abo jasnowidz jestem, abo szpieg Szoguna.:cool:
Ja to normalnie abo jasnowidz jestem, abo szpieg Szoguna.:cool:
ale w lodówce chyba Cię nie znajdę? :wink:
ale w lodówce chyba Cię nie znajdę? :wink:Jak nie otworzysz ... :mrgreen:
Jak nie otworzysz ... :mrgreen:
trudno... wezmę to po męsku na klatę :-P
wiem, że nieostre ale to wina "sprzętu" a kolory mnie urzekły :)
Nigdy tak nie mow.Ten sprzet to nawet nie wie,ze jest do robienia zdjec.
Zawsze powiedz,ze bylo inaczej i chcialas poprawic.Ze te drzewa to Sama domalowalas,bo tak naprawde to byla kopia z malego slaidu,bardzo zniszczonego.
I naprawde to tam bylo tak lub tak a moze jeszcze inaczej.Wazne,ze horyzont prosty i ostry.
O.oo885028850388504
Zawsze powiedz,ze bylo inaczej i chcialas poprawic.Ze te drzewa to Sama domalowalas,bo tak naprawde to byla kopia z malego slaidu,bardzo zniszczonego.
I naprawde to tam bylo tak lub tak a moze jeszcze inaczej.Wazne,ze horyzont prosty i ostry.
O.oo885028850388504
bajkopisarz...;-)
O.oo885028850388504
Wyglada jak wielki pozar...:-):-)
O.oo885028850388504
noooo nieźle, tylko że to już jest całkiem inny obrazek ;)
noooo nieźle, tylko że to już jest całkiem inny obrazek ;)
aj tam inny.To jak z kobieta.Tez inna jest zawsze rano,inna jak drzwiami trzasnie i wyjdzie,a jeszcze inna jak zegarek rano nie obudzil,a czas leci.
Mirku... Jak ty pięknie to nazwałeś inna :) Fajnie by to brzmiało... "Kochanie jesteś dzisiaj jakaś taka inna" zamiast, "Jakaś taka nie pomalowana dzisiaj jesteś..." :)
Mirku...
Widzisz,bo ja to epoka dinozaurow.Z tych czasow co to Kobieta wino spiew a nie .....cwiara i gitara.Bo ta epoka to woli celulit w garsci jak silikon na okladce.Bo.......
Widzisz Mirku a mnie ta dinozaurowa epoka bardzo odpowiada. Mężczyźni przepuszczający kobietę w drzwiach, potrafiący się ukłonić zdejmując kapelusz i ucałować dłoń. To zupełnie coś innego niż dzisiejsi panowie wyprani z galanterii zasłaniający się równouprawnieniem...
Widzisz Mirku a mnie ta dinozaurowa epoka bardzo odpowiada. Mężczyźni przepuszczający kobietę w drzwiach, potrafiący się ukłonić zdejmując kapelusz i ucałować dłoń. To zupełnie coś innego niż dzisiejsi panowie wyprani z galanterii zasłaniający się równouprawnieniem...
tak, tak... zwłaszcza tacy, co równouprawnienie pojmują całkiem na opak :| no ale ja też jakby dinozaurzyca jestem :wink:
Brakuje (nam kobietom) prawdziwych dżentelmenów, którzy rozumieją prawa kobiet zarazem dbając o nas... :) ech jak bardzo brakuje...
ja nie wiem czy takie off topy godzą temu wątkowi ;-)
ja nie wiem czy takie off topy godzą temu wątkowi ;-)
jak zdążyłam się zorientować to w każdym wątku są jakieś offtopy :) a ja zrobiłam sobie przerwę w wybieraniu kolejnych gniotów :mrgreen:
ciężko "to" nazwać aparatem jeśli chce się robić fajne zdjęcia :| canon a530
Ba, ma nawet MF. A 510 to była moja pierwsza "cyfrówka", piękny obrazek na ISO50 (ponad 100 lepiej nie wychodzić ;)). A do A530 to i CHDK pewnie da się wgrać.
Ba, ma nawet MF. A 510 to była moja pierwsza "cyfrówka", piękny obrazek na ISO50 (ponad 100 lepiej nie wychodzić ;)). A do A530 to i CHDK pewnie da się wgrać.
owszem ma nawet MF ale albo ja nie potrafię go ogarnąć albo on nie chce współpracować :|
a co to takiego CHDK?
CHDK to takie "dodatkowe" oprogramowanie - można sobie dodać wyświetlanie histogramu, dokładnego poziomu baterii, wykrywanie ruchu, timelapse itp. Wgrywa się to na kartę pamięci, polecam pogooglać. Co do MF - wciska się parę razy "guzik z kwiatkiem" na wybieraku aż wypadnie na MF, potem ok i pojawi się skala i lupa ostrości. Prawo/lewo ustawia ostrość, na pasku pokazane jest mniej więcej na jaką odległość jest aktualnie ustawiona.
......a co to takiego CHDK?
http://www.fotografuj.pl/Article/CHDK_druga_mlodosc_naszego_Canona/id/106
Głowna zaleta to, że umożliwia zapis w RAW. Co prawda trzeba to jeszcze konwertowac do .dng. Mam ten "ulepszacz" w kompakciku a610.
http://www.fotografuj.pl/Article/CHDK_druga_mlodosc_naszego_Canona/id/106
Głowna zaleta to, że umożliwia zapis w RAW. Co prawda trzeba to jeszcze konwertowac do .dng. Mam ten "ulepszacz" w kompakciku a610.
mojego modelu nie ma na liście
Bo ta epoka to woli celulit w garsci jak silikon na okladce.Bo.......Zawsze, co w garści to w garści a okładkę, to i silikon i farba i nawet plama po kawie, po prostu szpecą ;)
... dzisiejsi panowie wyprani z galanterii zasłaniający się równouprawnieniem...O którym ciągle gardłują nawiedzone feministki, typu K. Szczuka.
Dziś jedna parafia kwiotkowa :)
Wiem co jest źle... światło, kadr w 15 i pewnie jeszcze kilka innych spraw, o których jeszcze nie wiem ale to moje próby z MF w tym moim aparaciku... da się to oglądać? :)
1588677 1688678 1788679
Dziś jedna parafia kwiotkowa :)
Wiem co jest źle... światło, kadr w 15 i pewnie jeszcze kilka innych spraw, o których jeszcze nie wiem ale to moje próby z MF w tym moim aparaciku... da się to oglądać? :)
15 16 17
Trzeba posiedzieć i bedzie fajnie, mniszek wymęczony:
to ten Twój88685__88687__88686__88688 reszta męczona.
Aa jak szczelasz kwiatka, to niech słupek i pręciki będą w Go jak płatki.
Aa jak szczelasz kwiatka, to niech słupek i pręciki będą w Go jak płatki.
starałam się bardzo ale walczyłam z wiatrem i własnym drżeniem... :wink:
mojego modelu nie ma na liście
Nie patrzysz gdzie trzeba.
http://chdk.wikia.com/wiki/A530
(http://chdk.wikia.com/wiki/A530)Można sobie dograć skrypty i język polski.
Nie patrzysz gdzie trzeba.
http://chdk.wikia.com/wiki/A530
(http://chdk.wikia.com/wiki/A530)Można sobie dograć skrypty i język polski.
dzięki, czasem jestem zakręcona ;)
Dziś drugie podejście do różowych płatków i dmuchawca... z niespodzianką :)
1888737 1988738
dzięki, czasem jestem zakręcona ;)
Dziś drugie podejście do różowych płatków i dmuchawca... z niespodzianką :)
18 19
Cześć edorka,
po pracuj nad 19. Wyciągnij kwiat z cienia i będzie fajnie.
Cześć edorka,
po pracuj nad 19. Wyciągnij kwiat z cienia i będzie fajnie.
cholerka... a tak jest źle? :roll:
wczoraj było już późne popołudnie i mało światła naturalnego, lampa z kolei prześwietlała... dziś w słońcu kwiaty mi ginęły i specjalnie szukałam takich w naturalnym cieniu... co z nimi mam zrobić?
[QUOTE=edorka;952767co z nimi mam zrobić?[/QUOTE]
Ja to bym kosiarka ich potraktowal.A na powaznie to nie rob im nic.Cwicz,kazdego po kilkanascie razy.Pokazuj je tak jak nikt do tej pory nie pokazywal.
Czy te mlecze widzisz ja sa zolte??,albo jak dmuchawce wygladaja?.Takich w necie jest pelno,i na 95% zolty swieci jak zarowka.
Ja zawsze w ostrym sloncu,w poludnie i jakos mi tam sie kiedys uda.
Nie wiem w jakim programie graficznym pracujesz. Pobawić się trzeba suwakami ;) Tak na szybko --> :grin:
Ja zawsze w ostrym sloncu,w poludnie i jakos mi tam sie kiedys uda.Kurdę... :lol:
prawdę mówiąc nie robiłam z tym zdjęciem nic...takie mi się podobało.... zastanawiam się czy każde zdjęcie trzeba poprawiać, ulepszać? w pewnym sensie to jak poprawianie natury a jak wiadomo to niemożliwe.... fotografia ma podobno zatrzymywać "ten" moment w kadrze.... jak ma się do tego zabawa suwakami? :roll:
jakoś nie wierzę ;)
prawdę mówiąc nie robiłam z tym zdjęciem nic...takie mi się podobało.... zastanawiam się czy każde zdjęcie trzeba poprawiać, ulepszać? w pewnym sensie to jak poprawianie natury a jak wiadomo to niemożliwe.... fotografia ma podobno zatrzymywać "ten" moment w kadrze.... jak ma się do tego zabawa suwakami? :roll:
jakoś nie wierzę ;)
A weź podejdź do kwiatka, pomiar światła w punkt najjaśniejszy na kwiatu i... strzał.:grin:
.... zastanawiam się czy każde zdjęcie trzeba poprawiać, ulepszać?Nie każde ale na początku, zanim się nauczysz dobierać właściwą ekspozycję to większość. Ulepszać niekoniecznie :)
... w pewnym sensie to jak poprawianie natury a jak wiadomo to niemożliwe.... Bo to nie poprawianie natury tylko poprawianie zdjęcia. Jeżeli na zdjęciu, natura jest nienaturalna, trzeba zdjęcie poprawić aby dokładniej tę naturę pokazywało.
---------- Post dodany o 19:47 ---------- Poprzedni post był o 19:45 ----------
... jakoś nie wierzę ;)Że mu się czasem uda?
Ja to bym kosiarka ich potraktowal.A na powaznie to nie rob im nic.Cwicz,kazdego po kilkanascie razy.Pokazuj je tak jak nikt do tej pory nie pokazywal.
Czy te mlecze widzisz ja sa zolte??,albo jak dmuchawce wygladaja?.Takich w necie jest pelno,i na 95% zolty swieci jak zarowka.
Ja...bo tam w niemcach światło jest osiem razy lepsze....dla tego !!
---------- Post dodany o 19:43 ---------- Poprzedni post był o 19:30 ----------
http://www.swiatobrazu.pl/zwycieskie-zdjecie-world-press-photo-2013-fotomontazem-29798.html
Ja...bo tam w niemcach światło jest osiem razy lepsze....dla tego !!
Kurde,i nie wiem co odpisac.
A juz wiem.
I osiem razy tańsze......,ale nie wiem dla czego!!
Kurde,i nie wiem co odpisac.
A juz wiem.
I osiem razy tańsze......,ale nie wiem dla czego!!
bo zarabiasz osiem razy więcej ;-)
bo zarabiasz osiem razy więcej ;-)
I tak wszystko wydaje co do grosza.Wiekszosc na napoje rozne takie.:-P
endorfinka! ekhm.. edorka, Obijasz się!
Nie każde ale na początku, zanim się nauczysz dobierać właściwą ekspozycję to większość. Ulepszać niekoniecznie :smile:
Bo to nie poprawianie natury tylko poprawianie zdjęcia. Jeżeli na zdjęciu, natura jest nienaturalna, trzeba zdjęcie poprawić aby dokładniej tę naturę pokazywało.
Akurat na zdjęciu 19 te kwiatki właśnie tak wyglądały bo były schowane w naturalnym cieniu i ich rozjaśnianie to już nie poprawianie zdjęcia tylko natury moim zdaniem :)
Ale jeśli chodzi o dobieranie właściwej ekspozycji to zgodzę się, że dużo mi jeszcze brakuje :roll:
endorfinka! ekhm.. edorka, Obijasz się!
ojtam zaraz obijasz :) bawiłam się suwakami :grin:
2089175 2189176 2289174
Przez pomyłkę/niedopatrzenie zrobiłam zdjęcie z niewłaściwie ustawionym balansem bieli. Próbowałam poprawić i wyszły mi takie "cuda" ;) Sama nie wiem, która wersja kredensu podoba mi się bardziej :)
10
88338
11
88337
12
88339
W tym przypadku znów nie sprawdziłam ustawień ale "zaniebieszczone" bardziej mi się podoba. Obok zdjęcie z właściwym balansem "chmury".
13
88340
14
88336
Gdzie te mury i byfyj dłubałaś? Fajne miejsce. Może by tam skoczyc z ekipą z "mglistego"? Krótkie spoty z "mglistym" nauczyły mnie bardzo dużo + teoria w wątkach = nieoceniona pomoc.
Gdzie te mury i byfyj dłubałaś? Fajne miejsce. Może by tam skoczyc z ekipą z "mglistego"? Krótkie spoty z "mglistym" nauczyły mnie bardzo dużo + teoria w wątkach = nieoceniona pomoc.
Grześ...tam trzeba mocną ekipą jechać !! Dwa razy mnie zaczepiały indywidua wątpliwego autoramentu...to osławiony Nikiszowiec !!
A-ha...Nikiszowiec, hmm.. Może jednak innym razem. Tam gołębie do góry nogami latają, żeby im obrączek nie ukradli. Jedźcie sami. Ja pójdę raczej w rzepak, w końcu.
Z doświadczenia wiem że takie właśnie indywidua są nieszkodliwe....:) Przychodzą bardziej pogadać, tak z nudów... i poprosić o kilka groszy na jabłko w płynie:) Jeśli podchodzi ktoś taki wystarczy być grzecznym i warto mieć w kieszeni kilka monet...
Z doświadczenia wiem że takie właśnie indywidua są nieszkodliwe....:) Przychodzą bardziej pogadać, tak z nudów... i poprosić o kilka groszy na jabłko w płynie:) Jeśli podchodzi ktoś taki wystarczy być grzecznym i warto mieć w kieszeni kilka monet...
mam odmienne zdanie....i świadków :-)
mam odmienne zdanie....i świadków :-)
Ja też, tylko..... bez światków.
hehehe... po to trzeba umić z takimi rozmawiać...:)
hehehe... po to trzeba umić z takimi rozmawiać...:)
myślę, że nie poradziłabyś sobie z tymi... jestem tego pewna
Wychowałem się w takiej dzielnicy. Trzeba było umieć się bić albo szybko biegać. Do dziś dość szybko się poruszam...
pracowity dziś miałam dzień :)
89475
pracowity dziś miałam dzień :)
Łan foto? A reszta?
Łan foto? A reszta?
jaki niecierpliwy, no :shock:
proszę bardzo, oto są... jeszcze ciepłe :wink:
2389529 2489530 2589531 2689532
Eee no, fajne to krzesełko.
23
24 25 2689532
26. wolałbym tak, ale bardziej wyraziście. 23 krzywe, 24 o niczym, nad 26 trzeba jeszcze popracować...
26. wolałbym tak, ale bardziej wyraziście. 23 krzywe, 24 o niczym, nad 26 trzeba jeszcze popracować...
O, tak lepiej.
edit:
Mam krzesełko, ale lewą ręką robione:
89537__89536__89540
zastanawiałam się nad takim kadrem przy 26 i w końcu, sama nie wiem czemu, zostawiłam je takie.... nijakie :| czyli pierwsza myśl zawsze właściwa,
24 może i o niczym ale stolik mi się podobał i ten cień,
23 wyprostowałam jedynie w ten sposób bo inaczej się nie da albo ja nie potrafię,
89539
@apz dziękuję za wskazówki :)
zastanawiałam się nad takim kadrem przy 26 i w końcu, sama nie wiem czemu, zostawiłam je takie.... nijakie :| czyli pierwsza myśl zawsze właściwa,
24 może i o niczym ale stolik mi się podobał i ten cień,
23 wyprostowałam jedynie w ten sposób bo inaczej się nie da albo ja nie potrafię,
@apz dziękuję za wskazówki :)
Stoliczek byłby ok, ale w szerszym kadrze, takie bardziej samotne.
Stoliczek byłby ok, ale w szerszym kadrze, takie bardziej samotne.
zanotowałam :)
druga Twoja wersja krzesełka podobuje się :) albo trzecia.... no ta ostatnia :grin:
zanotowałam :)
druga Twoja wersja krzesełka podobuje się :) albo trzecia.... no ta ostatnia :grin:
To tylko rozjaśnione światła na krzesełku.
To tylko rozjaśnione światła na krzesełku.
i trafiłeś w moją "10" ;)
i trafiłeś w moją "10" ;)
Fajno! Popróbuj sama, ok?
Fajno! Popróbuj sama, ok?
jasne miszczu, będę się starać :)
26 po "suwakowaniu", chciałam ten kwiat rozjaśnić, rozświetlić ale chyba nie potrafię lub nie odkryłam jeszcze jak to zrobić :)
89658
2789657
Fotki 23-26 zwiastują to, co w fotografii lubię: umiejętność wychwycenia klimatycznego detalu. Znaczy, widzenie jest, technika przyjdzie z czasem :). Saboor skupił sie na krzesełku [wersja 2-ga najlepsza], ale myślę, że i ażurowy stoliczek wraz z cieniem był by do pokombinowania.
26 po "suwakowaniu", chciałam ten kwiat rozjaśnić, rozświetlić ale chyba nie potrafię lub nie odkryłam jeszcze jak to zrobić :)
89658
2789657
Nie rozjaśniaj kwiatu. Zniknie. Nasz GURU czyli Mirek zawsze podkreśla: jak widzisz rdzę to ją pokaż, masz widzieć wżery w stali. Farba ze ściany ma się łuszczyć. Osiągniesz to mikrokontrastem, uwypuklisz te mikroszczegóły.
Troszkę przegiąłem :D
8966489665
Fotki 23-26 zwiastują to, co w fotografii lubię: umiejętność wychwycenia klimatycznego detalu. Znaczy, widzenie jest, technika przyjdzie z czasem :). Saboor skupił sie na krzesełku [wersja 2-ga najlepsza], ale myślę, że i ażurowy stoliczek wraz z cieniem był by do pokombinowania.
Nie w tym układzie, za wąski kadr.
P.S.
Dzięki za miodek
I taki podkusiło mnie popróbować ;)
89736
Ale z pewnością warto wrócić i popróbować kolejnych ujęć.
To tak na przywitanie w tym wątku z 27 ;)
89761
architektonicznie
2889826 2989827 3089828
Fajnie jakbyś zaczęła się bawić jakimiś suwakami typu kontrasty, jasności itp :)
Tak z automatu robi PS a samemu też to można raz dwa zrobić w innym programach. Myślę, że nawet z automatu wygląda ponętniej ;)
89862
Fajnie jakbyś zaczęła się bawić jakimiś suwakami typu kontrasty, jasności itp :)
się bawiłam i taki efekt zabawy mi się podobał :)
Wiesz edorka. Pobawiłem się jedną twoją fotką. Mam nadzieję że nie masz nic przeciwko. I wyszło mi coś takiego. Kilka suwaczków poprzesuwałem.
29 podoba mi się fajnie zastosowana technika... zoomowanie???
@koronax nie mam nic przeciwko zabawom ;) każdy z nas inaczej widzi świat :)
@Be_Beata to zoomowanie w programie ;)
@koronax nie mam nic przeciwko zabawom ;) każdy z nas inaczej widzi świat :)
@Be_Beata to zoomowanie w programie ;)
No to się bawimy: :-D
Wielki ja Patrzy
90096
Ha! :mrgreen:
nooooo Wielki Saboorze... wrzucę se to na pulpit :-P
nooooo Wielki Saboorze... wrzucę se to na pulpit :-P
Hmm... Jesteśmy zaszczyceni my z Bożej Łaski Saboor. :oops:
Kilka żabek, które wczoraj urodzinowy koncert mi urządziły :D
Byłam tak zafascynowana, że nie pomyślałam, aby to nagrać :D
32
90629
33
90627
34
90628
Geburtstag miałaś ? aaa to wszystkiego dobrego :D
żabki fajowe, szkoda, że dłuższego szkła nie miałaś.
lisiajamka1
10.06.13, 19:38
Żabki miłe dla ucha dźwięki wydają , zdjęcia zaś miłe dla oka :)
Geburtstag miałaś ? aaa to wszystkiego dobrego :D
żabki fajowe, szkoda, że dłuższego szkła nie miałaś.
ano miałam... dziękuję :)
a co do szkła... nie można mieć wszystkiego ;)
---------- Post dodany o 19:42 ---------- Poprzedni post był o 19:40 ----------
Żabki miłe dla ucha dźwięki wydają , zdjęcia zaś miłe dla oka :)
dźwięki były oszałamiające :D
A komary sielanki nie zakończyły?
A komary sielanki nie zakończyły?
było za gorąco :)
...
a co do szkła... nie można mieć wszystkiego ;)
Masz cały śląski gang na miejscu - pożyczyć :D
Mam jeszcze kilka kwiatków :)
3590648369064637906493890647
Mam jeszcze kilka kwiatków :)
3590648369064637906493890647
35 maszketne !!
35 maszketne !!
37 tez fajne :-)
mnie też te dwie fotki się podobają, dwie pozostałe dla kontrastu pokazałam ;)
kolejne kwietne... :)
39
91715
40
91716
41
91717
kolejne kwietne... :)
39
91715
40
91716
41
9171739 i 41 interesujące..
39 i 41 interesujące..
dziękuję :)
dorzucę jeszcze maczka :)
42
91721
Kropelki najbardziej mi się podobają. Nie fascynuje się kwiatkami ale jakoś tak średnio mi leży ten kadr :) Ale z poprzedniego pomysł na 41 mi się podoba :)
Kropelki najbardziej mi się podobają. Nie fascynuje się kwiatkami ale jakoś tak średnio mi leży ten kadr :) Ale z poprzedniego pomysł na 41 mi się podoba :)
być może kadr jest nieciekawy ale to kropelki są tematem zdjęcia :)
dorzucę jeszcze maczka :)
42
Nie warto było. Może trzeaz było poświecićtym kropelkom trochę?
Nie warto było. Może trzeaz było poświecićtym kropelkom trochę?
Noo, trochę:
91741__91740
@apz pomyślę przy następnych kropelkach
@Saboor średnio mi się podoba Twoja wersja... kropelki może są lepiej widoczne ale mak kolorem przypomina bardziej różę no ale ja kobieta jestem więc tylko takie mam skojarzenie @CzaRmaX ;)
lisiajamka1
24.06.13, 20:58
41 widzi mi się najbardziej.
@apz pomyślę przy następnych kropelkach
@Saboor średnio mi się podoba Twoja wersja... kropelki może są lepiej widoczne ale mak kolorem przypomina bardziej różę no ale ja kobieta jestem więc tylko takie mam skojarzenie @CzaRmaX ;)
A tam, Masz maczkowy:
91742
Mnie się ciemniejszy bardziej podoba, ale ja baba nie jestem. :-D
A tam, Masz maczkowy:
Mnie się ciemniejszy bardziej podoba, ale ja baba nie jestem. :-D
a potrafiłbyś zrobić te krople bardziej, nie ruszając koloru? :roll:
Ja potrafie zrobic krople:mrgreen:
Tylko jednak trzeba kolor ustawic,bo jednak on jest zbyt we falszywe tony skierowany.
Tylko jednak trzeba kolor ustawic,bo jednak on jest zbyt we falszywe tony skierowany.
jak to zrobić Mirku? bo coś podobnego do wersji Saboora sama zrobiłam, dla sprawdzenia...
Coś takiego?
91764
Coś takiego?
hm... maki nie są aż tak bardzo czerwone, zwłaszcza te polne, przynajmniej ja moimi oczami tak widzę :roll:
że w stronę mak-mak?
91766
hm... maki nie są aż tak bardzo czerwone, zwłaszcza te polne, przynajmniej ja moimi oczami tak widzę :roll:
To fakt.Maki sa czerwone.To teraz wez sobie ten kolor czerwony jaki ma Twoj mak i nasycaj go bardziej.Jesli w pewnym momencie zacznie wylazic karmazynowy kolor to bedzie oznaczac,ze ta twoja czerwien nie jest taka czerwona tylko ma domieszke czegos co wchodzi w strone karmazynu.I wlasnie te domieszke trza usunac.
Moge Ci podpowiedziec ,ze zolty i czarny tam za malo miesza w pewnych obszarach.
Idę na taras, nałóż na ten maczek zielony filtr, i regulując gęstość dostaniesz swój kolor "maczkowy" czyli czerwień ciepła złamana pomarańczem.
To kombinujemy z maczkiem?
91776 91775
To fakt.Maki sa czerwone.To teraz wez sobie ten kolor czerwony jaki ma Twoj mak i nasycaj go bardziej.Jesli w pewnym momencie zacznie wylazic karmazynowy kolor to bedzie oznaczac,ze ta twoja czerwien nie jest taka czerwona tylko ma domieszke czegos co wchodzi w strone karmazynu.I wlasnie te domieszke trza usunac.
Moge Ci podpowiedziec ,ze zolty i czarny tam za malo miesza w pewnych obszarach.
spróbuję jutro :)
---------- Post dodany o 22:07 ---------- Poprzedni post był o 22:06 ----------
Idę na taras, nałóż na ten maczek zielony filtr, i regulując gęstość dostaniesz swój kolor "maczkowy" czyli czerwień ciepła złamana pomarańczem.
to trochę potrwa ;)
---------- Post dodany o 22:08 ---------- Poprzedni post był o 22:07 ----------
To kombinujemy z maczkiem?
już sama nie wiem :roll:
muszę się z tym przespać ;)
Włączając się w dysputę o maczkowym kompocie to ja z kolei tak widzę tego maczka........, spokojnie jestem dopiero po połówce więc nie jest źle :D
91778
Muszę nieskromnie przyznać, że mój mi się najbardziej podoba :mrgreen: Wprawdzie nie jestem do końca zadowolony, bo nie mój monitor, ale coś w przybliżeniu jest.
https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=91797&d=1372150752
https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=91796&d=1372150737
9179791796
===edit===
Mirek ma 100% racji z tym karmazynem
Muszę nieskromnie przyznać, że mój mi się najbardziej podoba :mrgreen:
Patrz, to ja mam to samo, też mój mi się najbardziej podoba :mrgreen: Ale mamy przerośnięte 'ego' :mrgreen:
Muszę nieskromnie przyznać, że mój mi się najbardziej podoba :mrgreen: Wprawdzie nie jestem do końca zadowolony, bo nie mój monitor, ale coś w przybliżeniu jest.
===edit===
Mirek ma 100% racji z tym karmazynem
Pięknie Bodziu, kolor fajny.
No więc pobawiłam się dziś troszkę, nie wiem Mirku, czy zrobiłam to, o czym pisałeś :roll:
W każdym razie pokaże oryginał i efekty mojej zabawy bo moją pierwszą wersję już znacie ;)
oryginał
91812
to moja druga wersja maku i tej będę bronić do upadłego :P
91811
a to inne efekty, z czego pierwszy podoba mi się najbardziej :)
918139181491810
a to inne efekty, z czego pierwszy podoba mi się najbardziej :)
91813
Czarny tulipan ;)
Czarny tulipan ;)
Tulimak.
a teraz z innej beczki ;)
91819918209182191822918239182491825918269182791828 91829
No więc pobawiłam się dziś troszkę, nie wiem Mirku, czy zrobiłam to, o czym pisałeś :roll:
W każdym razie pokaże oryginał i efekty mojej zabawy bo moją pierwszą wersję już znacie ;)
to moja druga wersja maku i tej będę bronić do upadłego :P
Nie warto!
a teraz z innej beczki ;)
Jak już to chyba z trochę innej rakiety albo armaty ;) :)
Najlepsza jest amfibia od przodu a reszta tak trochę, trzaskać, trzaskać aby mieć pamiątkę :)
Jak już to chyba z trochę innej rakiety albo armaty ;) :)
Najlepsza jest amfibia od przodu a reszta tak trochę, trzaskać, trzaskać aby mieć pamiątkę :)
bo poza amfibią nie działo się nic ciekawego :evil:
jak to !!?? a Grześ !! :lol:
A ta czerwona amfibia na czwartym tez nic ciekawego nie wymodzila??Jak sie tak wgapiam w te amfibie to widze,ze przed wybuchem blisko.Wszystko zacisniete,spiete tylko przeciwnik w zasieku widac ukryty mocno.
jak to !!?? a Grześ !! :lol:
Grzesia to Ty trzasnąłeś :grin:
---------- Post dodany o 21:25 ---------- Poprzedni post był o 21:24 ----------
A ta czerwona amfibia na czwartym tez nic ciekawego nie wymodzila??Jak sie tak wgapiam w te amfibie to widze,ze przed wybuchem blisko.Wszystko zacisniete,spiete tylko przeciwnik w zasieku widac ukryty mocno.
ja wypatrywałam innych amfibii :-P
Grzesia to Ty trzasnąłeś :grin:
No wiesz, Grzesia trzasnąć :shock:. Grześ fajny jest :)
Gdzie to było? jakaś znajoma mi się wydaje ta kopalnia.
Gdzie to było? jakaś znajoma mi się wydaje ta kopalnia.
jeśli dobrze pamiętam to Radzionków
:mrgreen: lubię to!
---------- Post dodany o 21:54 ---------- Poprzedni post był o 21:43 ----------
jeśli dobrze pamiętam to Radzionków
Jeszcze Bytom, ale do Radzionkowa stamtąd jest rzut beretem ;)
Nie warto!
Też tak myślę, wybrałaś akurat najgorszą wersję... :roll:
Też tak myślę, wybrałaś akurat najgorszą wersję... :roll:
to subiektywne odczucie :) mnie się podoba choć może przesadziłam z tą obroną ;)
w związku z tym dziś dwa inne maki...
43- niestety nieostry ale wiał wiatr a ja musiałam zrobić to zdjęcie bo uwielbiam połączenie czerwieni z zielenią :grin:
z kolorem nie robiłam nic, tak go widział aparat...
91860
44
91862
Coraz lepsze te maczki, ostatni najfajniejszy:)
Coraz lepsze te maczki, ostatni najfajniejszy:)
mam też biedronkę i robala
45
91876
46
91875
45
91876
46
91875
Pięknie ! Brawo !
45,46 Świetne!!! Naprawdę świetne... zżera mnie zazdrość:)
biedronka jest beeee :(
z pluskwiaka można coś wyciągnąć. Jesteś na dobrej drodze :)
9187791878
Ty i robale? Oczom własnym nie wierzę :shock: Coraz bardziej Cie lubię :grin:. No i czekam na następne fotki.
45,46 Świetne!!! Naprawdę świetne... zżera mnie zazdrość:)
Beata Ty też tak możesz :)
biedronka jest beeee :(
z pluskwiaka można coś wyciągnąć. Jesteś na dobrej drodze :)
dlaczego biedronka bee?
ale że robal mój Ci się spodobał... no prawie ;)
Ty i robale? Oczom własnym nie wierzę :shock: Coraz bardziej Cie lubię :grin:. No i czekam na następne fotki.
to był przypadek :D
edorka, w czym obrabiasz zdjęcia ? bo tak poprawiać będziemy, a warto pokazać co zrobić aby lepszy skutek był.
używam PhotoScape i od razu uprzedzę, że mój sprzęt nie pociągnie gimp-a nad czym ubolewam :evil:
a robala zwyczajnie bałam się ciągnąć bardziej i okazuję się, że niesłusznie :)
Podoba mi się ten maczek w trawie skąpany - fajnie to wykombinowałaś :)
robali nie trawie choć ostatni o też jakiegoś popełniłam
bierdonka - cóż do mnie też nie przemawia - m.in. kolorystycznie IMO słabo
ale maczki całkiem przyjemne
dlaczego biedronka bee?
Przede wszystkim biedronka od d... strony, poza tym trochę nieostra i to odbicie w pancerzyku. Wbrew pozorom nie jest łatwo zrobić dobre zdjęcie biedronce ze względu na odbijający światło/połyskliwy pancerzyk. Lepiej szukać takiego ujęcia/światła aby unikać takich odbić. Robal skadrowany dużo lepiej.
Przede wszystkim biedronka od d... strony, poza tym trochę nieostra i to odbicie w pancerzyku. Wbrew pozorom nie jest łatwo zrobić dobre zdjęcie biedronce ze względu na odbijający światło/połyskliwy pancerzyk. Lepiej szukać takiego ujęcia/światła aby unikać takich odbić. Robal skadrowany dużo lepiej.
To jest awangarda, od frontu każdy potrafi.:cool:
To jest awangarda, od frontu każdy potrafi.:cool:Szczytne terminy, ale tej biedronce już to nie pomoże, następną poproszę
Podoba mi się ten maczek w trawie skąpany - fajnie to wykombinowałaś :)
@CzaRmaX masz na myśli 43 czy 44?
a robala zwyczajnie bałam się ciągnąć bardziej i okazuję się, że niesłusznie :)
Kurde.
Szczytne terminy, ale tej biedronce już to nie pomoże, następną poproszę
Właśnie nie jestem pewien, w artylerii też najpierw były odprzodowe działa a dopiero odtylcowe to była rewolucja!
Może i tu tak będzie w makro, że nowy nurt makroanalna fotografia powstanie.. .
Tak więc nasza Edorka staje się sławna jako prekursorka nurtu makroanalnej fotografii i tego należy się trzymać :grin:
Dziś widoczek i osecik :)
47
92299
48
92300
48 wyszło bardzo fajnie :)
Dziś widoczek i osecik :)
No osecik przepiękny !! landszafcik też niczego sobie ;-)
trenuję bez wytchnienia ;)
Oset ładniutki :grin:. Ładnie go pokazałaś .
lisiajamka1
2.07.13, 20:48
Osecik jest świetny.
48 wyszło bardzo fajnie :)
Oset ładniutki :grin:. Ładnie go pokazałaś .
Osecik jest świetny.
Dziękuję :)
wyjątkowo mi się udał, też jestem z niego zadowolona :)
Trenuj, trenuj, jak widzę coraz lepiej Ci idzie :grin:
---------- Post dodany o 21:18 ---------- Poprzedni post był o 21:16 ----------
Na oseciku to ja bym jakiegoś robala widział :grin::grin::grin:
Trenuj, trenuj, jak widzę coraz lepiej Ci idzie :grin:
---------- Post dodany o 21:18 ---------- Poprzedni post był o 21:16 ----------
Na oseciku to ja bym jakiegoś robala widział :grin::grin::grin:
a robale zostawiam innym bo ja ich nie lubię ;)
Dziś widoczek i osecik :)Widoczek bym ocieplił a oset fajny :)
Tym razem ani robal, ani kwiotek tylko motyl ale za to jaki ;)
49
a
93152
b
93151
Wybaczcie jakość ale mój "aparacik" czasem ma własne widzimisię co do ostrości :roll:
Toż to ćma :)
Szkoda, że tło takie jakby czekał na przyszpilenie do gablotki ;)
Toż to ćma :)
Ćmy to motyle nocne :)
Ćmy to motyle nocne :)
No tak, lepiej brzmi "motyl nocny" niż "ćma" ;)
Tym razem ani robal, ani kwiotek tylko motyl ale za to jaki ;)
49
a
b
Wybaczcie jakość ale mój "aparacik" czasem ma własne widzimisię co do ostrości :roll:
Paskudnik :-D dzienny inaczej. :-P
Trza go podciągnąć ciut i będzie fajnie.
Pierwsza fota fajnie wyszła. "Nocny jastrząb" wygląda na niej prawie jak maskotka dla dzieci ;) :)
Pierwsza fota fajnie wyszła. "Nocny jastrząb" wygląda na niej prawie jak maskotka dla dzieci ;) :)
na HALOŁINN?
kosmata paskuda...
Fajne pierwsze ujęcie, jeszcze fajniej by wyglądał na jakimś naturalnym tle :)
Dziękuję, że zajrzeliście, niestety nie miałam pod ręką naturalnego tła :roll: kosmatek nawiedził mnie w pracy :wink:
kosmatek nawiedził mnie w pracy :wink:
To dobrze że w pracy a nie w łóżku :grin:, bo znając twoją miłość do robali jeszcze herszlagu byś dostała :grin:
bo znając twoją miłość do robali jeszcze herszlagu byś dostała :grin:
Czego by dostała??????
Czego by dostała??????
to tak po naszemu - inaczej infarkt, herzinfarkt (tak bardziej z niemiecka) :grin:
Czego by dostała??????
Mirek pamietaj że to Ślunsk :mrgreen:
to tak po naszemu - inaczej infarkt, herzinfarkt (tak nardziej z niemiecka) :grin:
Kurde.Fajnie macie.Czy to bicie serca czy zawal serca to u Was wsio ryba.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Liczylem,ze litere zgubiles i mialo byc Herzschlag
Kurde.Fajnie macie.Czy to bicie serca czy zawal serca to u Was wsio ryba.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Liczylem,ze litere zgubiles i mialo byc Herzschlag
W moich rodzinnych stronach mówiło się najczęściej infarkt, a tu gdzie teraz mieszkam, ciut bardziej na północ to herszlag lub hercszlag.
Nawet nie wiedziałem, że po niemiecku to bicie serca:grin:
Z podobnej bajki są jeszcze hercklekoty :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Nawet nie wiedziałem, że po niemiecku to bicie serca:grin:
Jak to sobie na "sucho" przetłumaczysz, to dokładnie to Ci wyjdzie. Przecież się mówi "ale dostoł szlag". Szlag to jest uderzenie. No i masz uderzenia serca. Tyle że czasem się mówi "szlag go trefioł". To wiadomo, że się gościowi zeszło z tego świata. No i tu dochodzimy do sedna, że ten NASZ hercszlag, to jest jak Cię trafi szlag na serce :mrgreen:
Ale namotane ;)
Z podobnej bajki są jeszcze hercklekoty :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Chopie, to jest jeszcze nic. I tak najlepsze są weksle albo hicwele :mrgreen:
Jak to sobie na "sucho" przetłumaczysz, to dokładnie to Ci wyjdzie. Przecież się mówi "ale dostoł szlag". Szlag to jest uderzenie. No i masz uderzenia serca. Tyle że czasem się mówi "szlag go trefioł". To wiadomo, że się gościowi zeszło z tego świata. No i tu dochodzimy do sedna, że ten NASZ hercszlag, to jest jak Cię trafi szlag na serce :mrgreen:
Ale namotane ;)
No namotane a to nie prościej: herc-on, herc-off i wszystko jasne?
No namotane a to nie prościej: herc-on, herc-off i wszystko jasne?
A tam namotane. Jak potrzebujesz to sa abo załonacys, abo wyłonacys i zowdy mosz przełonacone tak jak potrzebujesz.
Łonacyć to jest najlepsze słowo na świecie. Zależnie od kontekstu możesz nim zastąpić dowolny czasownik. Tak samo jak "te łone", które zastępuje dowolny rzeczownik. I życie staje się proste :mrgreen:
Ale namotane ;)
No właśnie z takim szlagiem po którym się zejdzie z tego świata mi się kojarzyło, a to takie sobie bicie serca tylko.
Coś czuję, że jak Edorka spojrzy:shock: do swego wątku to szlag ją trafi, a my możemy dostać po szlagu przez pysk :cry: (o ile wcześniej nie dostanie hercszlagu, hercklekotów czy jakisik hicweli). Na razie niech smacznie śpi, żaden kosmatek niech jej nie napastuje i oby dobry humor jej jutro i po wsze czasy nie opuszczał :). Kolorowych snów :grin:
Ja się bardzo cieszę, że tu sobie tak fajnie łonacycie :)
Ale namotane ;-)
A tam namotane.
życie staje się proste :mrgreen:
Ale się zamotałeś...:shock:
Tak samo jak "te łone", które zastępuje dowolny rzeczownik. I życie staje się proste :mrgreen:Podobnie jak "dynks" czy "wihajster"
Dawno mnie tu nie było... :)
kilka próbek mojej nierównej walki z naturą i elektroniką ;)
zapraszam do łonacenia ;) :)
chusteczki mam pod ręką ;)
50102848
51102847
52102851
53102850
Wygrałas w tej walce! :-) Mnie się fotki podobają. Może ten refleks swiatła na dwóch ostatnich cos tam łonacy..ale kto by na takie łono deł se pozor? :-)
Hiszpańskie schody świetne. :-)
Reszta też fikuśnie " wyłonacona ". :-D
właśnie ten refleks na 53 najfajniejszy :)
Mnie właśnie takie refleksy bardzo się podobają, choć w tym przypadku nie były planowane :)
Dziękuję za odwiedziny :)
Mnie właśnie takie refleksy bardzo się podobają, choć w tym przypadku nie były planowane :)
Dziękuję za odwiedziny :)
To się nie przyznawaj :-) A schody prima :D
Schody i słonecko przyjemne bardzo :)
A schody prima :D
Schody i słonecko przyjemne bardzo :)
zadziwiające.... a mnie te schody tak średnio raczej się podobają :D
zadziwiające.... a mnie te schody tak średnio raczej się podobają :DZ tych zdjęć prezentują sie najlepiej....
Z tych zdjęć prezentują sie najlepiej....
dziękuję Andrzeju :)
Krystyna1975
21.10.13, 17:58
50. Kadr z potencjałem, ale niedopracowany.
"+"
Fajne światło i niezła kompozycja.
"-"
1. ten listek z prawej i płatek z grzyba można było usunąć przed zrobieniem zdjęcia.
2. tę ciemną plamę w tle na górze można obciąć.
3. to coś nieostre na pierwszym planie - nie dało się tego usunąć?
Niezwracanie uwagi na detale powoduje, że z potencjalnie fajnego zdjęcia wychodzi pstryk :(
Nie no, po co ta skromność. Foty fajne i proszę o więcej!
50. Kadr z potencjałem, ale niedopracowany.
"+"
Fajne światło i niezła kompozycja.
"-"
1. ten listek z prawej i płatek z grzyba można było usunąć przed zrobieniem zdjęcia.
2. tę ciemną plamę w tle na górze można obciąć.
3. to coś nieostre na pierwszym planie - nie dało się tego usunąć?
Niezwracanie uwagi na detale powoduje, że z potencjalnie fajnego zdjęcia wychodzi pstryk :(
Dzięki Krystyno :)
moje zdjęcia długo jeszcze będą "pstrykami" bo ciągle się uczę i być może nigdy nie wyjdę poza "pstryki" :)
Szczerze muszę przyznać, że nie pomyślałam o usunięciu tej plamy na górze a to coś na pierwszym planie.... pojęcia nie mam co to było, robiąc to zdjęcie stałam na dość stromej nawierzchni, ściśnięta gałęziami trzymałam się jedną ręką jednej z nich a drugą usiłowałam zrobić dobre zdjęcie ;)
Będę pamiętać o Twoich uwagach :)
Nie no, po co ta skromność. Foty fajne i proszę o więcej!
Dziękuję :) jak tylko uda mi się coś fajnego upolować będzie więcej :)
Krystyna1975
21.10.13, 19:17
moje zdjęcia długo jeszcze będą "pstrykami" bo ciągle się uczę i być może nigdy nie wyjdę poza "pstryki" :)
Wyjdziesz, wyjdziesz. Trochę ćwiczeń i wyjdziesz.
Nie wychodź, zostań, lubimy Ciebie. :-)
Nie wychodź, zostań, lubimy Ciebie. :-)
ok... będę Was zasypywać moimi "pstrykami" :-P
dobrze że wątek żyje:grin:
za Andrzejem - schody
ojej ależ tu się zakurzyło ;-)
55
114530
56
114531
57
114532
58
114533
Odkurzone, ukwiecone i biedronka wiosnę zwiastuje :-) Ile kropek miała ? ;-)
...ale przyszła wiosna, i odkurzyła
dla mnie dmuchawiec wygrywa. kwiatki chyba mało ostre
Odkurzone, ukwiecone i biedronka wiosnę zwiastuje :-) Ile kropek miała ? ;-)
Siedem, bo to siedmiokropka.
Biedronka "bożą krówką" była ;) a kwiatki rzeczywiście lekko nieostre mogą być bo zawsze jak wychodzę na zdjęcia to wiatr robi mi na złość :roll: ale pokazałam je bo uznałam, że i tak są lepsze od moich poprzednich :)
jeszcze można by zapanować nad cieniami z 55,56 zachodząć do zdjecia z jakieś innej strony. W większości kadrujesz zbyt szeroko i nie szukasz światła - pełne słońce wymaga kreatywnego podejścia by zaintrygować (57). Do biedronki brakło cierpliwości bo z czasem zapewne wyszłaby za gałązki i wtedy strzał..
jeszcze można by zapanować nad cieniami z 55,56 zachodząć do zdjecia z jakieś innej strony. W większości kadrujesz zbyt szeroko i nie szukasz światła - pełne słońce wymaga kreatywnego podejścia by zaintrygować (57). Do biedronki brakło cierpliwości bo z czasem zapewne wyszłaby za gałązki i wtedy strzał..
Dzięki za zwrócenie uwagi na cienie i szerokość, będę pamiętać :) a jeśli chodzi o biedronkę... nie chciała pozować, większość gałęzi przebiegła po drugiej stronie gdzie nie miałam do niej dobrego dostępu a to co powyżej można oglądać to jeden w miarę dobry strzał na może 5, kiedy była na górze i stale w ruchu