PDA

Zobacz pełną wersję : Czas "Bulb" dla SP 550 UZ

mowgli
26.08.07, 23:27
Witam, od kilku dni ciesze się nowym SP550 UZ . Dzisiaj próbowałem robić zdjęcia z czasem otwarcia migawki "z ręki" BULK . Mój Olek oferuje czas otwarcia do 15 sek a nawet do 8-minut. i to pierwsze już przetestowałem ,ale czy ktoś wie jak zablokować migawkę przy funkcji BULK na kilka minut ? .Robiłem zdjęcia w piwnicy do 90 i 120sek i jest to jeszcze do zniesienia,ale ja chcę wyjść na powietrze i robić zdjęcia nocne na czasie dłuższym niż 2minuty. Nie znalazłem nic pomocnego w instrukcji.
Pozdrawiam, Jaca

dog_master
27.08.07, 00:05
BULB nie bulk ;) to czas, w ktorym otwierasz i zamykasz migawke recznie. Tak btw :)

mowgli
27.08.07, 01:01
dziekuję za poprawienie :mrgreen: ,ale teraz bardziej oczekuję pomocy jak robić fotki bez trzymania palucha przez np. 6-minut na spuście (co noc idę wypuścić mojego czworonoga to mógłbym conieco ustrzelić ),pozdrawiam

RadioErewan
27.08.07, 01:02
Nabyć pilota. Jeden z nich (nie pamiętam który - nie ten co mam) jednym przyciskiem otwiera migawkę, na drugim zamyka.

Pozdrawiam

anuszka
27.08.07, 16:10
RM-UC1[URL=http://www2.olympus.pl/consumer/198_RM-UC1.htm]

Ma guziczek do wyzwolenia i blokade, potem puszczasz blokade, zeby zamknac

mowgli
28.08.07, 00:04
Dziekuję "RadioErewan " i Anuszka ,dotarłem do tego kabelka u Olympusa no i na eBay.pl teraz mam trochę czasu by pomysleć lepsze=droższe czy "chińszczyzna" .
Pozdrawiam